Patrick Pothuizen (Soccrates Images)

Soccrates Images

Nieuws

NEC-icoon Patrick Pothuizen juicht voor Feyenoord: "Feyenoord-supporter zit in je, daar kan ik niets aan doen"

Karst

Het is aftellen naar de bekerfinale, maar over drie dagen dan barst de strijd om de TOTO KNVB Beker tussen Feyenoord en NEC eindelijk los. Nemen de Nijmegenaren de dennenappel mee naar huis of blijft die in Rotterdam? Als het aan voormalig speler van NEC Patrick Pothuizen ligt dat laatste: "Mijn hart klopt voor Feyenoord, daar kan ik niets aan doen."

Patrick Pothuizen heeft nooit het rood en wit van Feyenoord gedragen, maar is desondanks Feyenoorder voor het leven, dat vertelt de voormalig speler van NEC tegenover het Algemeen Dagblad. "Feyenoord-supporter zijn zit in je, hè. Daar staat tegenover dat ik, woonachtig vlak bij Nijmegen, ook wel voel wat de bekerfinale hier allemaal losmaakt. Ik gun NEC de beker dus zeker. Maar wat ik al zei: mijn hart klopt voor Feyenoord. Daar kan ik ook niets aan doen. Die liefde gaat er nooit meer uit.” De liefde van Pothuizen voor Feyenoord gaat zelfs zo ver dat hij een Feyenoord-tattoo op zijn lichaam heeft staan. "Nou, hij zit nog ergens op mijn lichaam. Maar er staat inmiddels een plaatje van mijn drie kinderen overheen. Naast Mees zijn dit mijn dochters Bo en Roby. Tja, je kinderen, hè. Die zijn toch net wat belangrijker dan voetbal. Zelfs dan Feyenoord."

Pothuizen is aanstaande zondag niet aanwezig in De Kuip. "Mijn cluppie Astrantia, waarvan ik trainer ben, moet voetballen. We kijken de wedstrijd na afloop lekker met z’n allen in de kantine. Mijn zoontje Mees is samen met zijn opa wél in De Kuip. Ze zitten in een vak met NEC'ers, maar ze juichen natuurlijk voor Feyenoord." Of de 51-jarige Feyenoorder een goed gevoel heeft over de bekerfinale? "Ja, 3-1 voor Feyenoord."

Delen