nederlaagoranjeproshots

Proshots

Nederlands elftal onderuit tegen Duitsland

Nigel

Het Nederlands elftal heeft de interlandperiode afgesloten met een nederlaag. Oranje verloor 1-0 van Duitsland, in München scoorde de Duitse spits Leweling het enige doelpunt van de wedstrijd. Feyenoorder Quinten Timber startte bij Oranje in de basis.

De ploeg van Ronald Koeman had in de eerste helft helemaal niets in te brengen tegen de Duitsers. De ploeg van Julian Nagelsmann schoot direct uit de startblokken, in de tweede minuut van de wedstrijd was het spits Leweling die de 1-0 al op het scorebord wist te zetten. Het Nederlands elftal kwam heel gelukkig weg, de VAR en de scheidsrechter zagen buitenspel in het doelpunt waardoor de 1-0 werd afgekeurd. Alleen hielp dat moment Oranje niet echt. Het kreeg in de eerste 45 minuten totaal geen grip op de Duitsers. De schotenverhouding in de eerste helft was 8-0 in het voordeel voor Duitsland. Quinten Timber speelde geen beste eerste helft aan de kant van Oranje en werd dan ook in de rust al gewisseld.

In de tweede helft krabbelt het Nederlands elftal iets meer in de wedstrijd, maar de Duitsers blijven sterker. In de 64e minuut zet spits Leweling Duitsland alsnog op een 1-0 voorsprong nadat zijn doelpunt in de eerste helft werd afgekeurd. Een hard schot in de bovenhoek zorgt voor de voorsprong van de Duitsers. Nederland krijgt in de laatste minuten van de wedstrijd nog wel een grote kans met Malen, alleen de Duitse keeper Baumann hield het schot tegen.

Duitsland - Nederland 1-0 (FT)
Scoreverloop:
64'  1-0 Leweling (DUI)

Opstelling Nederland: Verbruggen; Van de Ven, De Vrij (C), Hato, Dumfries; Gravenberch (80' Geertruida), Timber (45' Wieffer), Reijnders (45' Malen); Gakpo (65' Frimpong), Brobbey (75' Zirkzee), Simons
Wissels Nederland: Geertruida, Zirkzee, Frimpong, Olij, De Ligt, Kluivert, Malen, Wieffer, Til, Maatsen, Flekken

Opstelling Duitsland: Baumann; Kimmich (C), Rüdiger, Schlotterbeck, Mittelstädt; Stiller, Pavlović (77' Schade), Wirtz (45' Andrich); Leweling (87' Gosens), Kleindienst (82' Burkardt), Gnabry
Wissels Duitsland: Anton, Tah, Groß, Andrich, Burkardt, Nübel, Undav, Schade, Gosens, Blaswich