gimenez, hartman, idrissi & kokcu juichen na goal

VK Sportphoto

Analyse

NEXT MATCH - Feyenoord sluit uitstekend seizoen af tegen Vitesse

Twan

Feyenoord sluit zondag het eredivisieseizoen in eigen huis af tegen Vitesse. Hoewel het kampioenschap al even binnen is, heeft de landskampioen nog de mogelijkheid om een record te pakken: meeste punten in een seizoen met kampioenschap. 1908.nl blikt alvast vooruit.

 

Onderlinge ontmoetingen

Feyenoord heeft Vitesse 36 keer eerder mogen ontvangen voor een eredivisieduel. De meeste duels (21) werden door de Rotterdammers gewonnen. Elf ontmoetingen eindigden in een gelijkspel, en slechts vier keer verloor Feyenoord in eigen huis van Vitesse. Vorig seizoen was één van die nederlagen, het werd toen 0-1.

Feyenoord speelde de openingswedstrijd van het seizoen tegen de ploeg uit Arnhem. De verwachtingen waren gespannen vanwege de vernieuwde selectie, en een in het verleden geduchte tegenstander in uitwedstrijden. In een doelpuntrijk duel wist Feyenoord pas vanaf de 60e minuut afstand te nemen door drie doelpunten kort na elkaar. De ontmoeting eindigde in 2-5. De doelpuntenmakers waren: Patrik Wålemark, Danilo (2x), Javairo Dilrosun en Lutsharel Geertruida.

Laatste vijf resultaten in competitieverband

Seizoen Thuis Uit Uitslag
2022/2023 Vitesse Feyenoord 2-5
2021/2022 Feyenoord Vitesse 0-1
2021/2022 Vitesse Feyenoord 2-1
2020/2021 Feyenoord Vitesse 0-0
2020/2021 Vitesse Feyenoord 1-0

Huidige vorm

Vitesse zal blij zijn dat het seizoen erop zit. De club die normaal gesproken als subtopper gezien wordt, bevindt zich op een twaalfde plaats met 37 punten. Sinds Cocu aan het roer staat heeft de ploeg zich enigszins herpakt, maar denderend is het niet. Vitesse schommelde gedurende het seizoen in het rechterrijtje tussen plek twaalf en vijftien.

Het maximaal haalbare voor Vitesse is een tiende plek. Dan zal er gewonnen moeten worden van Feyenoord, en zullen de rivaal NEC Nijmegen en Go Ahead Eagles moeten verliezen. Vitesse kan ook nog als dertiende eindigen bij een nederlaag tegen Feyenoord, en een overwinning van Fortuna Sittard.

 

Vermoedelijke opstellingen

Feyenoord: Bijlow; Kasanwirjo, Geertruida, Hancko, Hartman; Timber, Szymanski, Kökcü; Paixao, Giménez, Idrissi

Vitesse: Scherpen; Arcus, Flamingo, Isimat-Mirin, Wittek; Meulensteen, Bero, Van Ginkel; Mahoef, Bialek, Kozlowski

 

Afwezigen

Feyenoord: Trauner (knie), Walemark (bovenbeen), Pedersen (voet), Wieffer (schorsing), Benita (knie)

Vitesse:  Davy Pröpper (knie)

 

Sluit Feyenoord het seizoen af met een overwinning? Laat je voorspelling achter in de reacties!

Delen

Reacties

Hu??? Zou Wieffer niet geschorst zijn???