nextmatch

Vrouwen

NEXT MATCH • De Klassieker als halve finale in de TOTO KNVB Beker

Saskia

Na de ware bekerstunt tegen FC Twente vorige maand, staat Feyenoord V1 komende dinsdag 16 april voor het eerst in haar bestaan in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Tijdens de loting kwam Ajax uit de koker rollen als tegenstander. 1908.nl blikt alvast vooruit.

De tegenstander
2e op de ranglijst van de Azerion Vrouwen Eredivisie, uitgeschakeld in de kwartfinales van de Champions League: Ajax moet en zal een prijs willen winnen dit jaar en de finale van de TOTO KNVB Beker is in zicht. Dan zal wel eerst Feyenoord uitgeschakeld moeten worden in de halve finale.

Bekeravontuur tot nu toe
Feyenoord wist in de achtste finale van ADO Den Haag te winnen. In de kwartfinales werd gestunt tegen FC Twente door ze met 3-0 van de mat te spelen. Zal Feyenoord dit kunstje ook komende week weer flikken? Het is voor het eerst dat Feyenoord de halve finales bereikt. De 2 voorgaande seizoenen was PSV te sterk voor de Rotterdammers en werden ze al in de achtste finales uitgeschakeld.

Onderlinge resultaten
Feyenoord heeft sinds het team is aangesloten bij de Azerion Vrouwen Eredivisie pas 2 wedstrijden punten weten te pakken tegen Ajax. De allereerste wedstrijd werd Ajax overrompeld op Varkenoord en vorig jaar speelde Feyenoord heel netjes gelijk in de Johan Cruijf Arena. De overige wedstrijden tekende Ajax voor de punten.

Seizoen Thuis Uit Uitslag
23/34 Ajax Feyenoord 4-0
23/24 Feyenoord Ajax 0-1
22/23 Ajax Feyenoord 1-1
22/23 Feyenoord Ajax 0-4
21/22 Feyenoord Ajax 1-4
21/22 Ajax Feyenoord 2-0
21/22 Feyenoord Ajax 4-1

  Vorm (inclusief beker)

Feyenoord 🟢🟠🟢🟢🟢
Ajax 🔴🟢🟢🟢🟢

De weken voor de interlandwedstrijden was Feyenoord in de winning mood. In de competitie valt er weinig meer te behalen dan misschien een 6e plek. De beker is echter een grote prijs, waarmee het seizoen in één keer goed gemaakt zou kunnen worden. 

De wedstrijd wordt dinsdagavond 16 april om 19:30 uur gespeeld op de Toekomst. 

Niets missen van het nieuws rondom Feyenoord Vrouwen? Volg ons dan nu via Instagram en ons X-account!

Delen

Reacties

Klassieker??? Een wedstrijd die pas 7 keer gespeeld is? Lijkt me niet.