Bart-Nieuwkoop-Juichen

VK Sportphoto

Nieuws

Nieuwkoop snapt verbazing supporters: "Ik ben niet iemand die drie scharen maakt"

Karst

Bart Nieuwkoop stond vanavond weer op het basisformulier van Arne Slot. In de 2-0 overwinning op AZ speelde de 27-jarige verdediger een sterke wedstrijd. Tegenover de camera van ESPN blikt Nieuwkoop terug op de gewonnen kwartfinale.

De gelegenheidsrechtsbuiten was vanavond trefzeker voor de Rotterdammers. Op aangeven van Calvin Stengs kon hij de 2-0 binnenschuiven en werd de wedstrijd in het slot gegooid. Sinds zijn terugkeer in Rotterdam maakte Nieuwkoop vandaag zijn tweede doelpunt in het rood en wit van Feyenoord. Eerder dit seizoen maakte Nieuwkoop ook de beslissende 1-2 tegen RKC Waalwijk.

Nieuwkoop is afgelopen zomer gehaald als rechtsback. Menig supporter dacht dat om die reden dat de rechtsbuitenpositie voor Nieuwkoop tegen PSV eenmalig was, maar daar dacht zowel Slot als Nieuwkoop anders over. "Ik begin het daar leuk te vinden. Ik ben blij dat Slot mij daar opstelt", begint Nieuwkoop. "Ik ben niet iemand die drie scharen maakt, dus ik snap dat het voor de supporters even wennen is. Maar als de trainer mij daar denkt nodig te hebben, geef ik alles."

Nieuwkoop deed vanavond niet alleen verdedigend zijn werk, maar ook aanvallend droeg hij zijn steentje bij. De rechtsback op rechtsbuiten schoot het tweede doelpunt van de avond binnen. "De 2-0 was een mooie aanval. Calvin Stengs hield goed overzicht en zag mij aan komen rennen. De pass was goed en die kon ik mooi binnenschuiven. Vandaag was een lekkere wedstrijd."

Delen

Reacties

Ik vind het jammer dat iedereen vooraf zo commentaar heeft op een speler als hij eens wat minder speelt. Gister zijn doelpunt mee genomen en iedereen praat gelijk weer lof over hem. Als team heeft Feyenoord een goede wedstrijd gespeeld heel andere als afgelopen zondag tegen AZ. Op naar de volgende wedstrijd 🍾🍾
Als onze andere vleugelspelers er net zoveel energie inleggen als Bart dan zijn we niet te stoppen. Zolang dat niet het geval is kun je Bart best af en toe daar neerzetten tegen sterkere tegenstanders waarbij hij ook verdedigend zijn steentje kan bijdragen.
Eerlijk zelfbewust interview, dat is altijd fijn kijken.
Vindt hem best goed op rechtsbuiten. Inderdaad zoals hij zegt een man passeren is hij niet echt goed in. Voorderest verdedigend erg sterk en geeft alles. Precies wat we nodig hebben