fey-feyenoord-rscanderlecht-01

Vrouwen

Nipt verlies in eerste oefenwedstrijd van het seizoen

Saskia

Feyenoord V1 heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen verloren. Op Varkenoord was de regerend landskampioen van België, R.S.C. Anderlecht, uiteindelijk met 3-4 te sterk.

Feyenoord begon met flink wat nieuwe gezichten aan de oefenwedstrijd. De vier speelsters die deze zomer nieuw bij de club zijn gekomen (Esther Buabadi, Roos van Eijk, Jarne Teulings en Talia DellaPeruta) kwamen allemaal voor het eerst in actie voor Feyenoord. Daarnaast maakten ook Indy de Punder en Lily Braun van Jong Feyenoord Vrouwen wedstrijdminuten en speelde Maruschka Waldus als proefspeler mee.

Afwezigen

Daartegenover stond wel een aantal afwezigen bij de ploeg van Jessica Torny. Meerdere speelsters werken nog een individueel programma af en de Japanse Toko Koga kwam later op de middag nog in actie met Japan op de Olympische Spelen. Daarnaast ontbraken ook de langdurig geblesseerde speelsters Danique Ypema en Ziva Henry.

Eerste helft

Anderlecht, met oud-Feyenoorder Maxime Bennink in de gelederen, kwam al na tien minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Feyenoord kreeg daarna nog een aantal grote kansen op de gelijkmaker, onder andere via Jada Conijnenberg en Dechamaily Lont, maar geen daarvan trof doel.

Tweede helft

In de tweede helft, waarin Feyenoord er stevig op los wisselde, maakte Jada Conijnenberg in de 58ste minuut de gelijkmaker. Lang leek het duel op een 1-1 remise af te stevenen, maar in de slotfase ging het hard. Uitgerekend Bennink scoorde tien minuten voor tijd tegen haar oude ploeg: 1-2. Nog geen drie minuten later stond het alweer gelijk via Esmee de Graaf. Twee minuten daarna kwam Anderlecht weer op voorsprong: 2-3. De Graaf leek haar ploeg andermaal voor een nederlaag te behoeden toen ze in de 90ste minuut met een prachtige boogbal van afstand de 3-3 binnenschoot, maar ver in de blessuretijd scoorden de Belgische bezoekers voor de vierde maal. Eindstand: 3-4.

Programma

De ploeg van Torny heeft nu een korte onderbreking in de voorbereiding. Op maandag 19 augustus begint de ploeg weer met trainen in voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerstvolgende oefenwedstrijd is op vrijdag 30 augustus, op bezoek bij competitiegenoot AZ. Aftrap van die wedstrijd is om 11:00 uur.

Volg alles van Feyenoord vrouwen via ons Instagram en ons X-account!

Bron: Feyenoord.nl