henk-van-stee

VK Sportphoto

Nieuws

"Normaal gesproken moet Feyenoord winnen van Sjachtar"

Dennis

Henk van Stee geeft Feyenoord een goede kans om de kwartfinale van de Europa League te halen ten koste van Sjachtar Donetsk. Dat zegt de voormalig hoofdopleidingen van zowel Feyenoord als Sjachtar bij Goedemorgen Eredivisie

Van Stee denkt wel dat Feyenoord zijn normale niveau moet halen om de Oekraïners te kunnen verslaan. “Feyenoord moet uitkijken voor zichzelf. Als ik de afgelopen twee wedstijden zie tegen Heerenveen en Groningen, vond ik ze niet goed spelen. Maar normaal gesproken moet Feyenoord over twee wedstrijden kunnen winnen van Sjachtar”.

De Oekraïense club is volgens Van Stee niet meer de sterke ploeg van voordat de oorlog uitbrak. “Sjachtar heeft nu nog maar drie buitenlanders en verder alleen maar spelers uit Oekraïne. Ze hebben wel een jasje uitgetrokken door de oorlog. In het verleden was dat wel anders met al die Brazilianen. Ik verwacht niet dat dit een probleem, gaat worden voor Feyenoord.” 

Dat Sjachtar zijn thuiswedstrijd speelt in Polen is volgen de oud-Feyenoorder een voordeel. “In Donetsk staat een stadion waar elke week 50.000 mensen zaten. En nu spelen ze in het stadion van Legia Warsachau, en daar zitten er misschien vijfduizend. Dat scheelt nogal.”

Toch dient zijn voormalige werkgever niet te worden onderschat. “Sjachtar gelooft er zelf wel in. Ik heb die mensen gesproken en zij waren bang om Arsenal te loten. Er zijn een aantal spelers bij die ervaring hebben. Ik verwacht dat de uitwedstrijd een gelijkspel wordt en dat Feyenoord het thuis gaat afmaken met het publiek erachter.”  

Delen

Reacties

Shakhtar* of is dit een of ander stom grapje?
Spelling is niet het sterkste punt bij 1908.nl