Foto & Tekst: Feyenoord.nl

Jeugd

O21 verliest; kans op winst najaarscompetitie nihil

Ference

Feyenoord Onder 21 heeft zaterdagmiddag verloren van koploper PEC Zwolle Onder 21. In Zwolle werd het 3-2 in het voordeel van de thuisploeg. Nesto Groen en Shiloh ’t Zand scoorden voor de beloften. Keeper Tein Troost raakte in de laatste minuut van de wedstrijd nog zwaar geblesseerd aan zijn pols, wat de middag extra zuur maakte.

Feyenoord O21 begon ijzersterk aan het duel in Zwolle. Alle tweede ballen waren voor de ploeg van trainer Melvin Boel en kansen volgden elkaar razendsnel op. De ploeg had iets meer dan een kwartier nodig om zichzelf te belonen. In de zeventiende minuut trad vleugelspeler Jaden Slory aan voor de corner die hij loepzuiver op het hoofd van Nesto Groen plaatste. De spits van Feyenoord O21 kopte de openingstreffer knap tegendraads binnen.

Feyenoord O21 bleef dominant, maar was één moment in de eerste helft de focus kwijt. De thuisploeg profiteerde en maakte in de 39ste minuut de gelijkmaker. Na rust leek PEC Zwolle O21 scherper dan Feyenoord, wat in de 51ste minuut in een voorsprong resulteerde. PEC strafte een fout in de verdediging van Feyenoord O21 genadeloos af. In de zeventigste minuut was het wederom de thuisploeg die scoorde, ditmaal vanuit een strakke voorzet vanaf de rechterkant: 3-1.

Lang leek dit de eindstand, totdat invaller Shiloh ’t Zand in de 88ste minuut met een droge knal de 3-2 binnenschoot. Na de aansluitingstreffer waren er nog een aantal honderd procent kansen weggelegd voor onder anderen Slory en Tidjany Touré, maar tevergeefs. Het gat met de nummer één van de competitie komt door dit verlies op negen punten, met nog vier competitiewedstrijden te gaan in de najaarscompetitie.

Zaterdag 19 november staat om 12:00 uur de thuiswedstrijd tegen Almere City O21 op Varkenoord op het programma. Maandag vertrekt de selectie naar Londen voor de hervatting van de Premier League International Cup, een internationaal toernooi waarin Feyenoord Onder 21 het dinsdagavond opneemt tegen West Ham United O21.

PEC Zwolle O21 – Feyenoord O21 3-2 (1-1)