ono

Alamy

Nieuws

Ono: "Misschien kan ik iets voor Feyenoord betekenen"

Van de redactie

Shinji Ono denkt er nog altijd aan om eens terug te keren bij Feyenoord. In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft de inmiddels 43-jarige middenvelder, welke nog altijd op het hoogste niveau van Japan voetbalt, aan graag weer eens terug te willen keren naar Rotterdam. "Covid zette een streep door de plannen, maar het komt er wel van," aldus de Japanner.

"Ik heb veel met Nederland, uiteraard vooral met Rotterdam. Ik heb vaker gedacht om een keer terug te keren naar de Kuip, waar ik een mooie tijd had. Covid zette een streep door de plannen, maar het komt er wel van. Misschien kan ik iets voor de club betekenen. Iedereen ziet nu weer dat Japan veel interessante spelers heeft, jongens ook die graag naar Europa gaan om hun carrière op te bouwen. Dat aanpassen van die spelers zal makkelijker gaan dan in mijn tijd. De taal is vaak geen probleem meer," begint Ono.

Ook Feyenoord is de middenvelder nog altijd niet vergeten. "Van Dennis te Kloese, de nieuwe directeur van Feyenoord, kreeg ik een shirt opgestuurd met de handtekeningen van de spelers die de finale van de Conference League hebben gespeeld. Als teken dat zij mij nog waarderen. Een mooi gebaar, een teken dat ze mij in Rotterdam niet zijn vergeten. Het hangt in mijn huis, Feyenoord was ook voor mij onvergetelijk."

Met Feyenoord won Shinji Ono in 2002 de UEFA Cup. Op 8 mei 2002 stond hij als eerste Japanner in een Europese finale. Na het winnen van het toernooi met Feyenoord werd Ono uitgeroepen tot Aziatisch voetballer van het jaar. In Rotterdam en ook de rest van Europa maakte Ono veel indruk, maar kon toentertijd door veel blessureleed niet de overstap maken naar een absolute topclub.

Delen

Reacties

Goede actie van Te Kloese waarmee hij maar weer eens bewijst de juiste man op de juiste plek te zijn! Ono was 'n held voor velen binnen het Legioen en als we hem als Azie scout bij de club kunnen krijgen lijkt mij dat 'n logische stap in het huidige scoutingsapparaat.
Mooie aanvulling voor technische staf misschien? Of scout voor Japans talent?
Ongekend. Persoonlijk nog geen mooiere/betere voetballer op ons middenveld gezien sindsdien...
Held zou mooi zijn als hij uithangbord kan zijn voor Feyenoord