wim-jansen

Feyenoord Twitter

Nieuws

Onthulling eerbetoon Wim Jansen: "Exact zoals hij was”

Van de redactie

Sinds 1 april is Rotterdam een prachtig eerbetoon rijker. Op de zijgevel van de Bloklandstraat is een schitterend kunstwerk onthult van oer-Feyenoorder Wim Jansen. 

De enorme muurschildering ademt één en al nostalgie en liefde voor Feyenoord, zo schrijft De Telegraaf. Op de zijgevel tegenover de beeltenis van Jansen prijkt het geschilderde kunstwerk van Coen Moulijn. Beide Feyenoord-iconen zijn in die buurt geboren en opgegroeid.

Zijn zoon, Wim Jansen junior, vertelde bij de onthulling dat de plek voor zijn vader erg bijzonder was. “Mijn zus woonde in het huis hier op de hoek. En als mijn vader bij haar op bezoek ging, wilde hij per se zijn auto parkeren op het vakje recht onder de schildering van Coen Moulijn. Dat betekende heel veel voor hem. Nu staat hij hier zelf afgebeeld, en hoe dit is gedaan is werkelijk schitterend”, zo vertelt de zoon van het Feyenoordicoon aan De Telegraaf.

In de muurvullende schildering is Wim Jansen door kunstenaar Ricardo van Zwol geportretteerd uit zijn tijd als Feyenoordspeler en als trainer. “Kijk eens hoe hij op die muur staat, exact zoals hij was”, aldus Wim junior.

Delen