yv202384yv202384a1b00901

VK Sportphoto

Nieuws

"Ook Verbruggen is geen zekerheidje gebleken. Ik denk dat Bijlow de beste is"

Van de redactie

Willem van Hanegem was niet onder de indruk van het spel van het Nederlands Elftal tegen Ierland. In de Johan Cruijff Arena wist Oranje zich definitief te plaatsen voor het EK 2024 in Duitsland na een 1-0 overwinning tegen de Ieren. In zijn column in het Algemeen Dagblad spreekt 'De Kromme' zich uit.

"Ronald Koeman hemelde afgelopen week zijn selectie van voor tot achter helemaal op. Jerdy Schouten, Thijs Dallinga, Stefan de Vrij, Bart Verbruggen, Virgil van Dijk, Jorrel Hato en Xavi Simons: ze hadden allemaal zo heerlijk getraind of waren gewoon al heel lang goed bezig. Als we dan een wedstrijd van het niveau tegen Ierland voorgeschoteld krijgen, mogen we dan alsjeblieft ook zeggen dat we het niets vonden", aldus Van Hanegem.

Na afloop van het duel verscheen er een geïrriteerde Wout Weghorst voor de camera nadat hij een kritische vraag kreeg van een NOS-verslaggever over het spel van Oranje. "Weghorst moet ook beseffen dat er hier en daar nog mensen zijn die kritisch naar het spel kijken. En niet willen weten wie de muziek in de kleedkamer heeft opgezet. Het spel was heel matig. Dat staat los van de kwalificatie, daar is iedereen blij mee.
Maar als Koeman tegen Ierland na zo’n snelle openingstreffer in de slotfase aan de zijkant moet gaan staan schreeuwen om te voorkomen dat het nog 1-1 wordt, dan was het allemaal niet zo goed. En dat moet benoemd worden, want als we echt iets willen komende zomer, dan moet je kritisch naar alle verrichtingen kijken."

Bart Verbruggen kreeg de voorkeur boven Justin Bijlow van bondscoach Ronald Koeman. Van Hanegem ziet liever de Feyenoorder onder de lat. "Zo moeten we bij de blunder van Bart Verbruggen ook niet zeggen: ach, het was buitenspel toen hij hem door zijn benen liet gaan. Want dat wist hij helemaal niet. Het blijft toch zoeken onder de lat bij ons, want na Mark Flekken is ook Verbruggen nog geen zekerheidje gebleken. Ik denk dat Justin Bijlow uiteindelijk de beste is."

"Jerdy Schouten zei gelukkig zelf dat hij er de eerste helft niet veel van bakte. Schouten zit er in mijn ogen goed in. Hij kan straks naast Frenkie de Jong gaan spelen op het EK. Maar dat kan Mats Wieffer ook, hoor. Die schrijven ze al snel weer af, maar dat is onzin", besluit 'De Kromme'. Het Nederlands Elftal speelt dinsdagavond om 20:45 uur nog een uitwedstrijd tegen Gibraltar.

Delen

Reacties

Bijlow is ook de beste..
Is alleen zaak voor hem om niet steeds geblesseerd te raken.

Zo is Schouten ook niet beter dan Wieffer.
Precies, Ik heb naar schouten zitten kijken, ik zag hem alleen maar wandelen en niet veel bijzonders toevoegen in de passing. Wiefer heeft buiten voetballend vermogen meer: Is lang, fysiek sterker een wapen in de lucht dus. Loopt gigantisch veel box to box onderschept aardig wat en heeft er vaak een irritant voetje tussen. En waarom Stengs geen kans kreeg snap ik ook niet.
En de boel wordt omgedraaid, Feyenoorders hebben moeite om zich aan te passen in het Nederlands Elftal/ Nou nee het Nederlands elftal is niet in staat het Feyenoord voetbal te spelen. Psv'ers krijgen voorrang terwijl Feyenoorders een veel hoger niveau aantikken Europees. Er 5 oproepen en 1 opstellen typisch. Die Verbruggen en Schouten vielen gewoon door de mand tegen het nietige Ierland, hou toch op.