q-timber-oranje-proshots

ProShots

Oranje speelt met Timber gelijk in Hongarije; Slowakije komt met Hancko niet langs Zweden

Niels

Het Nederlands elftal heeft het UEFA Nations League duel in Boedapest met 1-1 gelijkgespeeld tegen Hongarije. Dávid Hancko speelde met Slowakije in eigen land met 2-2-gelijk tegen het Zweden van bondscoach John Dahl Tomasson.

Quinten Timber begon in Boedapest voor het eerst in de basis bij het Nederlands elftal. De speler van Feyenoord stond 75 minuten op het veld voor Nederland. Hongarije kwam na een half uur spelen op 1-0 via Roland Sallai. In de tweede helft kreeg aanvoerder Virgil van Dijk binnen vijf minuten zijn eerste en tweede gele kaart, waardoor Oranje de slotfase met tien man moest spelen. Toch lukte het om te scoren via een goede kopbal van Denzel Dumfries, die de eindstand in de Puskás Aréna op 1-1 bepaalde.

Komende maandag speelt Nederland wederom in de Nations League, ditmaal tegen Duitsland in de Allianz Arena. Dat duel staat gepland om 20:45 uur.

Dávid Hancko begon in de basis bij Slowakije tegen het Zweden van John Dahl Tomassen. Na een half uur spelen keek Slowakije tegen een 0-2 achterstand aan door doelpunten van Ayari en Sema. Toch was Slowakije sterk genoeg om terug te komen in het duel tegen de Scandinaviërs waarbij aanvaller David Strelec met twee doelpunten de eindstand op 2-2 bepaalde. Hancko speelde negentig minuten voor de Slowaken. Oud-Feyenoorder Róbert Boženík kwam tien minuten voor tijd binnen de lijnen.

Maandag om 18:00 uur speelt Slowakije tegen Azerbeidzjan waarna Hancko spoedig zal terugkeren naar Rotterdam.