Proshots

Nieuws

Oranje speelt met Timber gelijk tegen Duitsland

Nigel

In een uitverkochte Johan Cruijff Arena het Nederlands elftal gelijkgespeeld tegen aartsrivaal Duitsland. De ploeg van Ronald Koeman kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Quinten Timber moest op de bank beginnen, en viel in na de rust.

Het Nederlands elftal vloog uit de startblokken tegen Duitsland. In de tweede minuut zorgde een prachtige pass van Ryan Gravenberch ervoor dat Tijani Reijnders 1-op-1 werd gezet tegenover de Duitse keeper. Reijnders bleef koel en schoot de 1-0 binnen voor Oranje. Dumfries kreeg kort na de 1-0 al een grote kopkans om de 2-0 op het scorebord te zetten, zijn kopbal ging helaas naast. Naarmate de wedstrijd verder verliep, verloor Oranje steeds meer de controle over de wedstrijd. Dit zorgde voor de 1-1 in de 38e minuut van de Duitsers door Deniz Undav. Net voor de rust krijgt Oranje nog een grote tegenslag te verwerken door het uitvallen van Nathan Aké, hij moest het veld per brancard verlaten. In de laatste seconde van de eerste helft krijgt Oranje nog een keer een harde deksel op hun neus. Kimmich zet de 1-2 op het scorebord net voor de rust.

Na de rust schoot Oranje direct wéér uit de startblokken. In de 51e minuut scoorde Dumfries de 2-2 en daar bleef het ook bij. Na de 2-2 kwam Oranje niet meer tot scoren.

Nederland - Duitsland 2-2