timber-soccrates-images

Soccrates Images

Nieuws

Oranje verliest met debutant Timber van Duitsland

Nigel

Het Nederlands elftal heeft de interlandperiode afgesloten met een nederlaag. Oranje verloor in Frankfurt met 2-1 van Duitsland. Feyenoorder Quinten Timber maakte in de oefeninterland zijn debuut voor Oranje. 

De avond begon nog zo goed voor Oranje. Al na vier minuten stond Nederland op een 0-1 voorsprong in Duitsland. Joey Veerman scoorde via een voorzet van Memphis Depay. De PSV'er stuurde de bal vakkundig de linkeronderhoek en liet Ter Stegen kansloos. Na 11 minuten was Oranje de voorsprong alweer kwijt, de Duitsers maakte via Mittelstädt de gelijkmaker. Het Nederlands elftal ging met een 1-1 de stand de kleedkamer in. 

Na de rust maakte Feyenoorder Quinten Timber zijn debuut bij het Nederlands elftal in de 66e minuut. Timber kwam in de ploeg voor Reijnders. Met Timber in de ploeg werd het vooral tegenhouden voor Oranje. Duitsland werd sterker en creëerde een aantal goede kansen, maar Bart Verbruggen wist de stand op 1-1 te houden, tot de 85e minuut. Toen wist Füllkrug te scoren uit een corner voor Duitsland, Verbruggen had de bal bijna alleen de doellijntechnologie gaf aan dat de bal over de lijn was. Hierdoor won Duitsland de wedstrijd met 2-1. Oranje kreeg nog kansen met onder andere Simons en Weghorst, maar wist niet meer te scoren. 

Mats Wieffer kwam in de slotminuten van de wedstrijd nog in de ploeg bij Oranje.  

Delen

Reacties

Hartman en Geertruida zou ik altijd opstellen. Wieffer en Timber maken voldoende kans op speeltijd.

Denk wel dat Verbruggen zijn kans gepakt heeft en de blessuregevoelige Bijlow blij mag zijn wanneer hij mee mag.
Timber had veel meer minuten moeten krijgen…
Met Geertje, Matsie en Timbertje hadden we de Moffen opgerold….
Laat staan dat Justin in het doel had gestaan….
Hartman gaat op 100 spelen ja. Geertruida op plek van de Ligt, of op plek Dumfries. Beter qua verdedigen en brengt ook meer voetbal. Wieffer voor Schouten lijkt me ook goed idee. Timber gaat op de bank, want De Jong gaat natuurlijk spelen. Bijlow moeten we nog maar zien hoe hij terugkomt.