timber-proshots

Proshots

Oranje wint eerste Nations League duel van Bosnië en Herzegovina

Niels

In het Philips Stadion in Eindhoven heeft het Nederlands Elftal zijn eerste groepswedstrijd in de UEFA Nations League met 5-2 gewonnen van Bosnië en Herzegovina. Quinten Timber moest op de bank beginnen, maar viel aan het eind van de tweede helft in.

Binnen het kwartier kwam het Nederlands Elftal op een 1-0 voorsprong via het hoofd van Joshua Zirkzee. Een kwartier later kwam Bosnië vrijwel uit het niets op 1-1 via spits Ermedin Demirovic. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Oranje opnieuw op voorsprong via Tijjani Reijnders en zo ging de ploeg van bondscoach Ronald Koeman naar de kleedkamers met een 2-1 voorsprong.

In de tweede helft leek Nederland op rozen te zitten toen Cody Gakpo de 3-1 binnentikte, maar even later bracht Edin Dzeko zijn land terug in de wedstrijd door een fout van Matthijs de Ligt af te straffen. Na een uur spelen maakte Jurrien Timber zijn rentree in Oranje. Tegelijkertijd met inmiddels ex-Feyenoorder Lutsharel Geertruida. Tien minuten voor tijd kwam Feyenoorder Quinten Timber ook het veld in wat ervoor zorgde dat de gebroeders Timber voor het eerst gezamenlijk in Oranje stonden. Invaller Wout Weghorst en Xavi Simons bepaalden de eindstand op 5-2 in het voordeel van Nederland. Komende dinsdag speelt Oranje in de Johan Cruijff Arena om 20:45 uur tegen Duitsland.

Nederland - Bosnië en Herzegovina 5-2