kelvin Leerdam (Soccrates Images)

Soccrates Images

Nieuws

Oud-Feyenoorder Kelvin Leerdam keert terug in eredivisie

Karst

Oud-Feyenoorder Kelvin Leerdam keert terug in de eredivisie. Enkele dagen na de sluiting van de winterse transferperiode heeft de transfervrije verdediger zich bij de selectie van Heracles gevoegd.

Eind vorig jaar eindigde het contract van Leerdam bij LA Galaxy. De 33-jarige verdediger was op zoek naar een nieuwe club en kwam uit bij Heracles. Hij heeft tot medio 2025 een contract getekend bij de club uit Almelo. "Ik ben blij dat ik vandaag mijn overstap naar Heracles heb afgerond. Ik heb veel gesprekken gevoerd met de club en ze bleven het contact onderhouden. Dat gaf mij een goed gevoel”, zegt Leerdam. "Heracles heeft een goede ploeg en ik hoop dat ik ervaring kan toevoegen aan de selectie. Uiteindelijk moeten we ervoor zorgen dat de club stijgt op de ranglijst."

Leerdam speelde tussen 2008 en 2013 maar liefst 113 wedstrijden in het rood en wit van Feyenoord. Hij kwam daarin vier keer tot scoren en gaf tien assists. Op 10 maart is Leerdam met zijn nieuwe ploeg te gast in De Kuip. Feyenoord speelt dan op zondagavond 20:00 tegen Heracles Almelo.

Delen

Reacties

Leerdam dacht ooit een stap hogerop te kunnen maken door zijn contract bij Feyenoord niet te verlengen en naar Vitesse te gaan.
Waren iets andere tijden.
Een Leerdam uit die tijd zou in dit Feyenoord nieteens in de selectie zitten.

Hoogste marktwaarde speler Feyenoord 2011/12 Ron Vlaar 6 miljoen.