Maasboulevard
Oud-Feyenoorders investeren fors in regio Rijnmond
Stefan de Vrij is als investeerder flink actief, zo schrijft De Telegraaf. De oud-Feyenoorder is aandeelhouder van het Rotterdamse bedrijf SND Vastgoed, dat naar schatting landelijk bij 130 panden betrokken is.
Vastgoed bezit is sowieso populair bij voetballers, die daarmee willen voorsorteren op de periode na hun carrière wanneer de lucratieve spelerssalarissen wegvallen. De krant meldt dat meerdere oud-Feyenoorders investeren in vastgoed. ‘Veel spelers met een verleden bij Feyenoord bezitten kleine stadsappartementen die voor bedragen tussen de 1000 en 2500 euro worden verhuurd.’
Wat betreft De Vrij wordt er een verband gelegd met Rob de Groot, inmiddels commercieel directeur van RKC Waalwijk. In de periode dat De Vrij in de Kuip speelde werkte De Groot op commerciële afdelingen binnen Feyenoord. Hij zou meerdere Feyenoordspelers hebben gestimuleerd om te gaan beleggen in huizen.
Zo zou Jan-Arie van der Heijden meer dan vijftig panden in Rotterdam hebben. ‘Vers Beton’ heeft onderzoek gedaan naar de beleggingen van voetballer, zo schrijft de Telegraaf. Zo hebben Jens Toornstra, Karim El Ahmadi, Robin van Persie, Kenneth Vermeer en Jon Dahl Tomasson ook meerdere panden in de Rijnmond-regio.
Reacties
Laten we het dan ook vooral over het voetbal hebben van onze favoriete club!
Die zaakwaarnemers mogen bloeden maar het zou mij niet verbazen als hij het spel richting huurders ook keihard speelt. Er zijn meer religieuze mensen die zondag in de kerk zitten en op andere dagen Jan Modaal uitknijpen. Hopelijk stellen de oud-Feyenoorders zich redelijk op.
Die oud-Feyenoorders zijn niet zozeer bezig met het investeren in Rotterdam maar meer met het ontwrichten van de woningmarkt. Politici zien wel in dat dit moet stoppen en dat maatregelen nodig zijn. Zolang het kan, is het wel een goede belegging.
Hahahaha, hij heeft echt geen idee of een kerk van binnen gewit of geteert is.
Stefan is gewoon een goede speler die nu absoluut een goed salaris verdiend, en die bezig is zijn levens standaard voor de toekomst veilig te stellen. Een heel verstandige jongen.
Het staat mij bij dat Stefan de Vrij gelovig is opgevoed. VV Spirit is ook niet voor niets altijd een zaterdagvereniging geweest. Het is inderdaad prachtig dat een bescheiden jongen de internationale top heeft gehaald. Daar mogen Ouderkerk en VV Spirit trots op zijn. Ik kan mij er niets bij voorstellen dat hij nog een seizoen een zak geld in een islamitisch land gaat ophalen. Dat past in tegenstelling tot vastgoed niet zo bij hem.
En dat, omdat ze de gave hebben goed tegen een bal te kunnen trappen. Wat wil je nu bereiken met deze niet ter zake doende, berichtgeving? Goed bezig 1908!
De huur minus kosten ligt al gauw op een rendement van 6% tot 8%. Belasting betalen gebeurt over de forfaitair rendement van 6%. Belastingdruk is dan ca. 25% tot 35% daar waar de hardwerkende mensen een belastingdruk voelen van rond de 50%. Bovendien is de waardestijging van het onroerend goed onderdeel van dat forfaitair rendement van 6%. Dat voelt als onbelast.
Wie rijk is, wordt vaak zonder al te veel inspanningen nog rijker waar Jan Modaal zich drie slagen in de rondte moet blijven werken. Zo zit onze Westerse economie in elkaar. Daar profiteren de oud-Feyenoorders optimaal van. Als die mogelijkheid er is, is het verstandig van ze om die te pakken.
Gelukkig gaan vanaf de komende jaren en vooral vanaf 2027 de inkomsten uit kapitaal terecht zwaarder belast worden ongeacht de uitslag op 22 november. Dan nog kunnen de oud-Feyenoorders zich een lux leven blijven veroorloven.
Maar ik zie liever dat ze investeren in talentvolle spelers of een nieuw / gerenoveerd stadion voor Feyenoord dan in vastgoed. Zoek maar aansluiting bij de Vrienden van Feyenoord. Als ze dat doen, dan blijft onze club ook presteren in Europa en komt de tweede kampioensster in zicht.
Deze jongens hebben een uniek talent en kunnen zich in een paar jaar financieel onafhankelijk spelen. Laat ze er lekker van genieten
Ik ben van mening dat belasting op arbeid niet zwaarder belast moet zijn dan belasting op kapitaal. Dat is beter voor de samenleving.
Beleggen in vastgoed is redelijk stabiel, in elk geval stabieler dan beleggen in talentvolle spelers.
En die 6 tot 8% is steeds lastiger haalbaar voor de kleinere mensen die het bijvoorbeeld aanschaffen als pensioen investering omdat ze zelfstandige zijn. Ik heb letterlijk mensen zien emigreren en vastgoed in het buitenland zien kopen omdat ze het niet meer aandurven in Nederland. Je moet echt veel kennis hebben om dat rendement van 6% te garanderen als je geen geld hebt om extra te investeren.
Je hoort mij trouwens niet klagen over deze regels want ik zit niet in die situatie, maar ik kan wel begrijpen dat mensen er niet blij mee zijn.
In dit artikel gaat het trouwens over voetballers, die kopen direct veel huizen en dan vallen de rendementen een stuk voordeliger uit.