yv2022614a1a08920

Maasboulevard

Oud-Feyenoorders investeren fors in regio Rijnmond

Van de redactie

Stefan de Vrij is als investeerder flink actief, zo schrijft De Telegraaf. De oud-Feyenoorder is aandeelhouder van het Rotterdamse bedrijf SND Vastgoed, dat naar schatting landelijk bij 130 panden betrokken is.

Vastgoed bezit is sowieso populair bij voetballers, die daarmee willen voorsorteren op de periode na hun carrière wanneer de lucratieve spelerssalarissen wegvallen. De krant meldt dat meerdere oud-Feyenoorders investeren in vastgoed. ‘Veel spelers met een verleden bij Feyenoord bezitten kleine stadsappartementen die voor bedragen tussen de 1000 en 2500 euro worden verhuurd.’

Wat betreft De Vrij wordt er een verband gelegd met Rob de Groot, inmiddels commercieel directeur van RKC Waalwijk. In de periode dat De Vrij in de Kuip speelde werkte De Groot op commerciële afdelingen binnen Feyenoord. Hij zou meerdere Feyenoordspelers hebben gestimuleerd om te gaan beleggen in huizen.  

Zo zou Jan-Arie van der Heijden meer dan vijftig panden in Rotterdam hebben. ‘Vers Beton’ heeft onderzoek gedaan naar de beleggingen van voetballer, zo schrijft de Telegraaf.  Zo hebben Jens Toornstra, Karim El Ahmadi, Robin van Persie, Kenneth Vermeer en Jon Dahl Tomasson ook meerdere panden in de Rijnmond-regio.

Delen

Reacties

Alles voor clicks.. houd het lekker bij feyenoord nieuws, analyses en transfernieuwtjes.
De ene heeft simpel weg wat meer te investeren dan de ander of heeft niks..

Laten we het dan ook vooral over het voetbal hebben van onze favoriete club!
Stefan de Vrij is behoorlijk gelovig en daarom een goed rentmeester en verstandige jongen. Hij heeft onlangs een rechtszaak gewonnen waarbij hij een kleine vijf miljoen euro schadevergoeding kreeg van zijn oude zaakwaarnemer.

Die zaakwaarnemers mogen bloeden maar het zou mij niet verbazen als hij het spel richting huurders ook keihard speelt. Er zijn meer religieuze mensen die zondag in de kerk zitten en op andere dagen Jan Modaal uitknijpen. Hopelijk stellen de oud-Feyenoorders zich redelijk op.

Die oud-Feyenoorders zijn niet zozeer bezig met het investeren in Rotterdam maar meer met het ontwrichten van de woningmarkt. Politici zien wel in dat dit moet stoppen en dat maatregelen nodig zijn. Zolang het kan, is het wel een goede belegging.
Wat een belachelijke lulkoek. Gelovige mensen zijn goede rentmeesters en verstandige mensen? Waar haal je die onzin vandaan man? Lekker iedereen over één kam scheren…
Dat komt over als over één kam scheren. Het is generalistisch. Dat geef ik toe. In de bijbel schijnt te staan: Gij zult een rentmeester zijn.
Het valt mij op dat de meeste gelovige mensen dat in de praktijk opvolgen. Dat doen ze door vaak een verstandige keuze te maken.
En dan heb ik het meer over de christelijke mensen uit de Bijbelbelt waar Ouderkerk ook onder valt.
Jij snapt er niet zo veel van hè?! Politici zijn juist de aanstichters van de ontwrichting van de woningmarkt. Elke maatregel die ze verzinnen verergert het probleem juist. De nette partijen in de markt (goed voor meer dan 95% van de huurwoningen) zijn de pineut van dit wanbeleid en proberen politici te overtuigen dat het stupide maatregelen zijn en doen voorstellen voor werkende maatregelen, maar die amateurtjes in Den Haag denken dat ze de wijsheid in pacht hebben en rijgen de blunders aan elkaar.
Er zijn vrij veel pandjesbazen in Nederland die het maximale rendement nastreven door o.a. het onderhoud zo laag mogelijk houden. Uiteraard zitten er nette pandjesbazen tussen. Van leegstand hebben ze weinig last vanwege het woningtekort in Nederland. Dat levert een vrij stabiel rendement op.
En hoeveel pandjes hebben die slechte pandjesbazen van jou? Betreft een klein percentage van de midden en vrije sector huurwoningen. En dus totaal geen reden om zo te reageren op het feit dat Stefan en Jan Scharie pandjes in bezit hebben
Behoorlijk gelovig.....
Hahahaha, hij heeft echt geen idee of een kerk van binnen gewit of geteert is.
Stefan is gewoon een goede speler die nu absoluut een goed salaris verdiend, en die bezig is zijn levens standaard voor de toekomst veilig te stellen. Een heel verstandige jongen.
Stefan de Vrij komt uit Ouderkerk aan den IJssel. Dat is een dorp met vier kerken. Het staat mij bij ergens te hebben gelezen dat hij gelovig is opgevoed zoals dat gebruikelijk is in dat dorp.
Het toeval wil dat ik daar nu ook woon. Ben er niet opgegroeid, zo ver ik weet staan hier 2 kerken, en niet iedereen is hier gelovig opgevoed. Buiten dit feit ben ik van mening dat dit ook totaal niets te maken heeft met de manier hoe hij zij geld investeerd, en lijkt me ook dat wij daar totaal niets mee te maken hebben.
Volgens Google Maps zouden er vier kerken in Ouderkerk staan.
Ok, maar nog steeds begrijp ik het verband niet goed tussen geloof en investeren. Maar misschien ben ik wat gekleurd hierin, ik vind het wel een stoer verhaal dat een jeugdlid van de plaatselijke v. v. op z'n fiets naar de open dag van Feyenoord gaat, daar ontdekt wordt, met als gevolg een carrière in de (sub) top van de wereld. Ik zou er voor tekenen. En als ik hem was ging ik de laatste paar jaar nog ff lekker harken in de zandbak. En het zakelijke regelt zijn broer voor hem.
Ik geef toe dat het generalistisch overkomt. Het valt mij op dat degenen die zijn opgevoed in de Bijbelbelt gemiddeld genomen beter financieel onderlegd zijn. Ze maken over het algemeen financieel verstandige keuzes. In de branche accountancy is de Bijbelbelt heel goed vertegenwoordigd. Als het aan de accountants ligt, zou de SGP op ca. 10 zetels uitkomen terwijl ze op 22 november in spanning zitten of het er 2 of 3 worden. Veenendaal onderdeel van de Bijbelbelt is een plaats waar een aantal financiële softwarebedrijven zijn gevestigd waaronder het bekende Visma.
Het staat mij bij dat Stefan de Vrij gelovig is opgevoed. VV Spirit is ook niet voor niets altijd een zaterdagvereniging geweest. Het is inderdaad prachtig dat een bescheiden jongen de internationale top heeft gehaald. Daar mogen Ouderkerk en VV Spirit trots op zijn. Ik kan mij er niets bij voorstellen dat hij nog een seizoen een zak geld in een islamitisch land gaat ophalen. Dat past in tegenstelling tot vastgoed niet zo bij hem.
Wat een non-informatie. Als de heren uitgevoetbald zijn kunnen ze voor de rest van hun leven doen wat ze willen. Zij hoeven niet tot hun 70ste straten te betegelen om maar wat te noemen.
En dat, omdat ze de gave hebben goed tegen een bal te kunnen trappen. Wat wil je nu bereiken met deze niet ter zake doende, berichtgeving? Goed bezig 1908!
Leuk dat die gasten allerlei panden hebben, minder leuk voor de overige 99,4 % van de mensen in deze omgeving...
Schande. Hoogste tijd dat er eens een nieuwe wind gaat waaien op het gebied van vastgoed bezitten. Die gasten hebben tijdens hun carrières genoeg verdiend maar kunnen het blijkbaar niet laten om over de rug van anderen zichzelf nóg meer te verrijken.
Wat is er tegen om geld te investeren? Als jij de jackpot morgen wint geef je waarschijnlijk alles uit binnen een maand. Deze jongens zijn vanaf hun jeugd nonstop met voetbal bezig dus ze moeten toch ook zorgen voor hun toekomst en die van hun gezin. Kansloze reacties allemaal. Liever een huisbaas als De Vrij dan al die idioten die nu de halfgare pandjes verhuren voor 1500 euro
Dit is geen positief nieuws ofzo, heb soms het gevoel dat de redactie van 1908 alles vanuit fan perspectief opschrijft maar je mag soms ook wel kritisch zijn tegen activiteiten van Feyenoord of van (oud)-spelers.
Want een woning verhuren is een schande?! Lekker gehersenspoeld door domme Hugo….
De Vrij zal best een leuke huisbaas zijn, al zul je vermoedelijk weinig met hem te maken krijgen. Als voetballers (en nog genoeg andere mensen met een stukken groter kapitaal) besluiten om woningen te kopen waar ze vervolgens zelf niet in gaan wonen, drijft dit de prijzen op de woningmarkt op: vraag en aanbodprincipe. Iemand met een normale baan en prima salaris kan hier gewoonweg niet mee wedijveren. Investeren in bedrijven is ook een optie als je van je geld nóg meer geld wil maken. Of bouw met je kapitaal wat woningen bij als vastgoed echt je oprechte interesse heeft, dan voeg je nog wat toe aan de samenleving. Maar woningen opkopen en verhuren voor (te) hoge prijzen zie ik helaas veel te veel gebeuren. Dat de kinderen en kleinkinderen van onze voetbalhelden het financieel goed zullen hebben lijkt me logisch en dat is ze gegund. Net zoals ik dat iemand die toevallig niet uit een vermogend gezin een leven zonder financiële zorgen gun. Wat mij betreft wordt vermogen waar iemand niet zelf voor heeft moeten werken in ieder geval flink belast. Als je het kapitaal niet zelf hebt verdiend maar in de schoot geworpen hebt gekregen omdat papa of opa toevallig goed tegen een bal kon trappen, waarom zou je er dan aanspraak op moeten kunnen maken? Multimiljonairs vormen maar een kleine groep in ons land, verhoudingsgewijs zijn er veel meer mensen met minder kansen. Ik zou graag willen zien dat iedereen dezelfde kansen krijgt in het leven om er het beste van te maken, that’s all.
Er is veel te weinig gebouwd de laatste 20 jaar. Bedankt Rutte. De rijke houd van je net als de domme
En zo kunnen supporters en jongeren amper aan betaalbare koopwoningen komen...als prins Bernhard dut doet spreken we er schande van en nu?
Slim om in vastgoed te investeren.
Het is fiscaal ook heel aantrekkelijk:
De huur minus kosten ligt al gauw op een rendement van 6% tot 8%. Belasting betalen gebeurt over de forfaitair rendement van 6%. Belastingdruk is dan ca. 25% tot 35% daar waar de hardwerkende mensen een belastingdruk voelen van rond de 50%. Bovendien is de waardestijging van het onroerend goed onderdeel van dat forfaitair rendement van 6%. Dat voelt als onbelast.

Wie rijk is, wordt vaak zonder al te veel inspanningen nog rijker waar Jan Modaal zich drie slagen in de rondte moet blijven werken. Zo zit onze Westerse economie in elkaar. Daar profiteren de oud-Feyenoorders optimaal van. Als die mogelijkheid er is, is het verstandig van ze om die te pakken.

Gelukkig gaan vanaf de komende jaren en vooral vanaf 2027 de inkomsten uit kapitaal terecht zwaarder belast worden ongeacht de uitslag op 22 november. Dan nog kunnen de oud-Feyenoorders zich een lux leven blijven veroorloven.

Maar ik zie liever dat ze investeren in talentvolle spelers of een nieuw / gerenoveerd stadion voor Feyenoord dan in vastgoed. Zoek maar aansluiting bij de Vrienden van Feyenoord. Als ze dat doen, dan blijft onze club ook presteren in Europa en komt de tweede kampioensster in zicht.
Bekijk nog even de nieuwe belastingregels. Steeds meer vastgoed beleggers trekken weg uit Nederland omdat een goed en stabiel rendement niet meer haalbaar is. Helemaal niet erg dat je er van baalt dat mensen beter boeren dan jij maar bekijk het wel volgens de huidige / komende regels en niet volgens regels van 4 jaar terug
'Beter boeren' met exorbitant hoge salarissen tov 'normale' salarissen, is niet heel lastig.
Helemaal waar, en ik zou ook graag een hoger salaris willen, maar ik heb andere talenten. Ik zie wel dat de regels veranderen terwijl het spel gespeeld wordt.

Deze jongens hebben een uniek talent en kunnen zich in een paar jaar financieel onafhankelijk spelen. Laat ze er lekker van genieten
Als je goed leest, dan heb ik het met name over de regels vanaf 2027. We leven nu in 2023. Dus dat is 4 jaar vooruit.
Ik ben van mening dat belasting op arbeid niet zwaarder belast moet zijn dan belasting op kapitaal. Dat is beter voor de samenleving.
Beleggen in vastgoed is redelijk stabiel, in elk geval stabieler dan beleggen in talentvolle spelers.
Lekker vergelijk. Beleggen in talentvolle spelers is (bijna) gokken. Als het goed gaat loop je binnen maar van al die toptalenten die in de jeugd van alle clubs lopen breken er slechts een paar door, en daarvan maakt maar een klein deel een flinke stap omhoog.

En die 6 tot 8% is steeds lastiger haalbaar voor de kleinere mensen die het bijvoorbeeld aanschaffen als pensioen investering omdat ze zelfstandige zijn. Ik heb letterlijk mensen zien emigreren en vastgoed in het buitenland zien kopen omdat ze het niet meer aandurven in Nederland. Je moet echt veel kennis hebben om dat rendement van 6% te garanderen als je geen geld hebt om extra te investeren.
Als je het geld hebt om een woning in Nederland aan te schaffen, dan is het met het enorme woningtekort in Nederland niet lastig om de woning te verhuren mits een beetje redelijk onderhouden. Dat levert in elk geval meer op dan een depositorekening. Zou buitenlands vastgoed echt meer opleveren? Dat zal per regio verschillen.
Op dit moment ben je die woning inderdaad zo kwijt, echter is de markt niet altijd het zelfde.Daarnaast is het lastige voor zzpers dat de regels te vaak veranderen. Je hebt een woning gekocht met een tweede hypotheek om te investeren, het hypotheekdeel heeft een rente van 5% (heel normaal voor een tweede hypotheek), dan komt er daarna een wetswijziging waardoor je de huur moet verlagen tot een netto rendement van 3% zolang de hypotheek loopt, dan verandert daarna de belastingdruk wat je rendement verder onder druk zet. Vergeet niet dat je ook nog investeringen hebt gedaan in het pand en ook een potje op moet bouwen voor onderhoud. En als je nou een oude woning had als investering dan mag je die niet opnieuw verhuren omdat het energielabel niet goed is. Nu komen de verkiezingen er weer aan en als pvda wint kom je binnen 4 jaar uit op een negatief rendement omdat huisjesmelkers aangepakt moeten worden.

Je hoort mij trouwens niet klagen over deze regels want ik zit niet in die situatie, maar ik kan wel begrijpen dat mensen er niet blij mee zijn.

In dit artikel gaat het trouwens over voetballers, die kopen direct veel huizen en dan vallen de rendementen een stuk voordeliger uit.
Dit is een groot probleem, maar ja...geld heerst he.
Dan heeft Jan Arie dat zeer goed gedaan.