been-advocaat

VK Sportphoto

Nieuws

Oud-trainers eensgezind: "Feyenoord geeft dit nooit meer weg"

Van de redactie

Met de winst afgelopen weekend in de Klassieker zette Feyenoord een reuze stap richting de eerste landstitel sinds 2017. Oud-Feyenoordtrainers Mario Been, Dick Advocaat en Rob Jacobs prijzen de teamspirit en zijn eensgezind: Feyenoord wordt kampioen.

Volgens Mario Been valt de puzzel dit seizoen goed in elkaar. “Het zit bij koplopers soms in kleine, maar zeker ook in grote dingen”, zo zegt hij in Algemeen Dagblad. In de wedstrijd tegen Ajax kwam dat volgens Been goed tot uiting. “Feyenoord heeft meer inhoud, meer voetballend vermogen. De bereidheid om diep voor elkaar te gaan, spat er vanaf.” De voormalig Feyenoordtrainer- en speler was onder de indruk wat Feyenoord tegen Ajax liet zien. “Die 2-3 is de beslissing geweest, Feyenoord geeft dit nooit meer weg. Die tweede helft in Amsterdam. Feyenoord is zoveel fitter, het leek wel of Ajax doordeweeks nog in de Europa League had gespeeld en Feyenoord rust had gekregen.’’

Dick Advocaat sluit zich aan bij de woorden van Been. “Feyenoord heeft alles’', zo zegt de oud-Feyenoordcoach. “Ze zijn fit, ze hebben een uitstekende voorhoede, een prima middenveld en zeer degelijke verdedigers. Arne Slot heeft het gewoon goed voor elkaar. Feyenoord wordt de nieuwe kampioen van Nederland.”

Ook voormalig Feyenoordtrainer Rob Jacobs is onder de indruk van de teamprestatie. “Onder deze trainer, Arne Slot, is alles duidelijk. Ze speelden Ajax in de tweede helft helemaal zoek. Als Ajax dit seizoen Slot had gehad als trainer, waren ze in de winterstop al kampioen geweest. Dat is natuurlijk een tikkeltje overdreven, maar hij maakt het verschil.”

Jacobs zag in de Johan Cruijff Arena het bewijs hoe sterk het collectief in de selectie leeft. “Als ik dan zag wat Bijlow deed bij de snel gewisselde Hartman. Die trok de jas, die Hartman uit teleurstelling over zijn hoofd had getrokken, meteen weg. Kop omhoog hier in dit stadion, ook als je heel vroeg bent gewisseld. Dat deed Bijlow fantastisch, dát is met elkaar een team vormen.”

Delen

Reacties

Ik denk dat Arne en de spelers het juiste deden dit weekend, rust prediken en wedstrijd voor wedstrijd bekijken en focussen. Laat de buitenwacht maar 'praten'.
Hierin schuilt precies het gevaar. Overigens het enige gevaar. Het gevoel dat dit ook bij spelers er in sluipt.

Verder wordt het natuurlijk een abc'tje! 👍
'...Wat gaan we doen dit jaar? Wij gaan winnen!' 👍🏽