Overzicht Academy: Feyenoord O17 pakt koppositie na overwinning op PEC

Stan

Vanwege een interlandweekend kwamen Feyenoord Onder 21 en Feyenoord Onder 18 niet in actie. Onder 17 speelde wél en nam drie punten mee bij PEC Zwolle. Onder 16 deelde de punten met Vitesse terwijl Onder 13 en Jong Feyenoord (v) de volle buit pakten tegen respectievelijk PEC Zwolle en AZ. De verslagen lees je hieronder.

Onder 17 zegeviert bij PEC Zwolle
Feyenoord Onder 17 heeft de koppositie in de competitie veroverd dankzij een overwinning op PEC Zwolle. In de hoofdstad van Overijssel kwam de ploeg van trainer Davey van den Berg na een kwartier spelen op achterstand, maar wist het zich, net als twee weken geleden tegen AZ, knap terug te knokken. Door treffers van Furkan Ulutas, Ayoub Ouarghi en Tobias van den Elshoutwerd het 1-3.

PEC Zwolle Onder 17 – Feyenoord Onder 17 1-3 (1-1)
Scoreverloop:
13’ 1-0 Mellema
42’ 1-1 Ulutas
50’ 1-2 Ouarghi
84’ 1-3 Van den Elshout

Opstelling Feyenoord Onder 17
Zon, Ettienne, Schens, Agboluaje (25’ Erat), Mparaganda, Van den Elshout, Treffers, Mojanaga, Neijenhuis, Ouarghi (60’ Seintje), Ulutas (72’ Spier).

Onder 16 pakt punt tegen Vitesse
Koploper Feyenoord Onder 16 heeft afgelopen zaterdag voor het eerst in competitieverband punten verspeeld. Op bezoek bij Vitesse moesten de manschappen van trainer Erik van der Ven diep gaan om een opgelopen achterstand weg te werken. Waar de 1-0 lang op het scorebord bleef staan, was het uiteindelijk Matthew Jr. Amoah die voor een puntendeling zorgde.

Feyenoord Onder 16 – Vitesse Onder 16 1-1 (0-1)
25’ 0-1 Fafiani
75’ 1-1 Amoah

Opstelling Feyenoord Onder 16
Vijfhuizen, Soewarto (78’ Basfielt), Wijks, Roovers, Basfielt (41’ Valentijn), Khan, Hoepel, Bakkali (41’ Rueck), Azaouagh (41’ Kargbo), Amoah, Nahany (60’ Nirk).

Onder 14 in slotfase onderuit tegen PSV
Feyenoord Onder 14 heeft in een doelpuntrijke ontmoeting met PSV een nieuwe nederlaag moeten slikken. Op De Herdgang schoten beide ploegen uit de startblokken en stond er na amper een kwartier spelen al een 2-2 stand op het scorebord. Hierna bleef het een spannende wedstrijd, maar trok de thuisploeg uiteindelijk toch aan het langste eind.

PSV Onder 14 – Feyenoord Onder 14 4-2 (2-2)
5’ 1-0 PSV
6’ 1-1 Koopmans
8’ 1-2 Nedd
13’ 2-2 PSV
64’ 3-2 PSV
69’ 4-2 PSV

Opstelling Feyenoord Onder 14
Frenken, Kwarten, Pengel, El Fayda, Dos Santos, Miri, Hetmanov, Kramp, Nedd, Verhoeven, Koopmans.

Onder 13 wint van PEC Zwolle
Feyenoord Onder 13 heeft zich zaterdagmiddag tegen PEC Zwolle uitstekend hersteld van de nederlaag die het een week eerder tegen sc Heerenveen opliep. Op Varkenoord bracht Jeyvaingell Wijntuin het team van trainer Martijn den Haan na een kwartier aan de leiding. In de tweede helft werd het krachtsverschil verder zichtbaar in de stand en stond er na afloop een keurige 4-0 eindstand op het scorebord.

Feyenoord Onder 13 – PEC Zwolle Onder 13 4-0 (1-0)
14’ 1-0 Wijntuin
53’ 2-0 Wijntuin
55’ 3-0 Albertus
68’ 4-0 Delgado

Opstelling Feyenoord Onder 13
Van Druten, Saebu, Albertus, Costa, Youlal, Aparicio, Wijntuin, Lopes, Kuijt, Albertus, Boujouh.

Vrouwenvoetbal:

Jong Feyenoord (v) wint ook van AZ
In de thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van AZ heeft Jong Feyenoord (v) de vierde overwinning van het seizoen behaald. Al vroeg in de eerste helft kwam het team van trainer Adam den Boer op voorsprong via Emma Sheela Pijnenburg. Zij reageerde alert bij een rebound en schoot de 1-0 tegen de touwen. In de tweede helft bleef het spannend omdat Feyenoord verzuimde de wedstrijd te beslissen. De overwinning kwam echter niet in gevaar en zo werden er drie punten aan het totaal bijgeschreven.

Jong Feyenoord (v) – Jong AZ (v) 1-0 (1-0)
17’ 1-0 Pijnenburg