feyenoord-o19-atletico-madrid-o19-0-1-jim-breeman-sports-photography-157

Jeugd

Overzicht Academy • Feyenoord O19 wint op weg naar Youth League

Niels

De jeugdteams van Feyenoord Academy kunnen terugkijken op een prima voetbalweekend met veel overwinningen. Een overzicht lees je hieronder.

Aan de vooravond van een nieuw UEFA Youth League-avontuur pakte Feyenoord Onder 19 in het uitduel met Vitesse O19 drie punten. Ondanks dat de formatie van trainer Dennis te Braak de bovenliggende partij was en voldoende kansen creëerde, bleef het lang spannend op Papendal. Invaller Teun van der Ent maakte halverwege de tweede helft de enige treffer van de middag en bezorgde daarmee zijn ploeg de eerste overwinning.

Onder 17 maakte na rust het verschil tegen de leeftijdsgenoten van Go Ahead Eagles. Na een doelpuntloze eerste helft eindigde het treffen in een overtuigende 0-4 overwinning. Onder 16 begon uitstekend aan de mini-Klassieker tegen Ajax, maar bleef uiteindelijk toch met lege handen achter. Onder 15 was behoorlijk op dreef en maakte liefst zeven doelpunten op bezoek bij NAC Breda. Ook Onder 14 en Onder 13 wonnen hun wedstrijd.