jim-breeman-sports-photography-feyenoord-o18-ajax-o18-1-1-45

Jeugd

Overzicht Academy: Gelijkspel voor O18 in mini-Klassieker

Onder toeziend oog van vele toeschouwers heeft Feyenoord Onder 18 de mini-Klassieker tegen Ajax Onder 18 gelijkgespeeld. In een aantrekkelijke wedstrijd stond er na 90 minuten op Varkenoord een 1-1 eindstand op het scorebord. Onder 12 won eerder op de dag wel van Ajax Onder 13 dankzij een doelpunt in blessuretijd. De verslagen lees je hieronder.

Onder 21 pakt drie punten tegen De Graafschap
Feyenoord Onder 21 heeft in de competitie uitstekende zaken gedaan. Op Varkenoord werd met 3-2 afgerekend met het beloftenteam van De Graafschap. Spits Nesto Groen en middenvelder Ezequiel Bullaude (2x) vonden het net. De mooiste en tevens winnende goal van de middag kwam op naam van de Argentijn. Nadat invaller Ilyas El Moussaoui de bal vanuit de lucht met de hak voor de middenvelder klaarlegde, haalde hij verwoestend uit.

Feyenoord Onder 21 - De Graafschap Onder 21 3-2
Scoreverloop
27’ 1-0 Groen
57’ 1-1 Osman
65’ 1-2 Bisselink
70’ 2-2 Bullaude
81’ 3-2 Bullaude

Opstelling Feyenoord Onder 21
Troost; Baars (82’ Van Veldhoven), Valk, Van der Zeeuw, De Blok (74’ Candelaria); Karim, Milambo, Bullaude; Slory (64’ Sauer), Groen (74’ El Moussaoui), Taabouni (64’ ’t Zand)

Onder 18 speelt gelijk tegen Ajax
De mini-Klassieker tussen Feyenoord Onder 18 en Ajax Onder 18 heeft zaterdag geen winnaar opgeleverd. Al vroeg in de wedstrijd nam de formatie van trainer Henk Brugge de leiding door een treffer Delano van der Heijden. Hierna kregen beide teams diverse kansen en viel het doelpunt na bijna zeventig minuten spelen voor de bezoekers. In de slotfase voerde Feyenoord de druk op het Amsterdamse doel nadrukkelijk op. Ondanks enkele goede mogelijkheden zou er niet meer gescoord worden: 1-1.

Feyenoord Onder 18 - Ajax Onder 18 1-1
8’ 1-0 Van der Heijden
70’ 1-1 Van Bohemen

Opstelling Feyenoord Onder 18
Berger, Clarinda, Giersthove, Plug, Breinburg, Zechiël, Redmond (74’ Sarigül), Rais (64’ Pusic), Rust, Van der Heijden, Sliti

Onder 17 verliest thuis van FC Utrecht
Het is Feyenoord Onder 17 niet gelukt om de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht in winst om te zetten. De start van het team van trainer Davey van den Berg was nog uitstekend. Al na elf minuten spelen zette Marley Cruz zijn ploeg op voorsprong. Waar Feyenoord verzuimde om de score te verdubbelen, lukte het FC Utrecht om na ruim een uur spelen op gelijke hoogte te komen. In de slotfase van het duel wisten de bezoekers opnieuw te scoren, waardoor Feyenoord met lege handen achterbleef.

Feyenoord Onder 17 - FC Utrecht Onder 17 1-2
11’ 1-0 Cruz
62’ 1-1 Lombaye
79’ 1-2 Troost

Opstelling Feyenoord Onder 17
Husselin, Moses (87’ Janssen), Otte, Sebbar, Gardenier (76’ Soetekouw), Diniz Lima, Cruz, Sneijer, Van Persie (68’ Ulutas), Rambocus, Fuaad

Onder 16 zonder punten terug uit Arnhem
Feyenoord Onder 16 is voor het eerst sinds lange tijd tegen een nederlaag aangelopen. Op bezoek bij gedeeld koploper Vitesse Onder 16 verloor de ploeg van trainers Brian Pinas en Robin van Persie met 2-0. De thuisploeg opende in de blessuretijd van de eerste helft de score en verdubbelde direct na rust de marge.

Vitesse Onder 16 - Feyenoord Onder 16 2-0
40+1’ 1-0 Nieuwenhuijs
47’ 2-0 Mustapha

Opstelling Feyenoord Onder 16
Zon, Van den Elshout, Spier, Wessels, Schens (68’ Yer), Mojanaga, Boulahrouz (41’ Treffers), Harmouz, Neijenhuis, Ouarghi (75’ Valentijn), Thomas (53’ Seintje)

Onder 12 in blessuretijd langs Ajax Onder 13
Feyenoord Onder 12 heeft een knappe overwinning geboekt in de mini-Klassieker tegen Ajax Onder 13. Op Varkenoord was de ontlading groot toen de formatie van trainer Martijn de Vries in de laatste minuten van de wedstrijd een 1-2 achterstand wist om te buigen in een 3-2 overwinning. De winnende treffer van invaller Dani Gelici viel in de tweede minuut van de blessuretijd.

Feyenoord Onder 12 - Ajax Onder 13 3-2
5’ 0-1 Babiker
18’ 1-1 Van Loenhout
66’ 1-2 Babiker