img-3758

Jeugd

Overzicht Academy: Winst voor Feyenoord O15 tegen Ajax

Feyenoord Onder 17 pakte afgelopen zaterdag de volle buit tegen PSV. Het team van Davey van den Berg voegde met deze overwinning drie belangrijke punten aan haar totaal. Onder 15 won de mini-Klassieker van Ajax met 2-1. Tevens waren Onder 14 en Onder 13 dit weekend weer succesvol. De verslagen lees je hieronder.

Puntverlies voor Onder 21 bij FC Groningen
Het is Feyenoord Onder 21 niet gelukt om te winnen van FC Groningen Onder 21. In het hoge noorden werd zaterdagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld. Na een 1-0 achterstand bij rust kwam het team van trainer Melvin Boel in de tweede helft via Youssef Amyn terug in de wedstrijd. Ondanks enkele levensgrote kansen in de slotfase eindigde het treffen onbeslist.

FC Groningen - Feyenoord Onder 21 1-1
Scoreverloop
26’ 1-0 De Jonge
47’ 1-1 Amyn

Opstelling Feyenoord Onder 21
Troost, Clarinda, Valk, Hokke, Kleijn (84’ Candelaria), Milambo, Karim, Naujoks (28’ Sauer), Slory (80’ El Moussaoui), Groen (84’ Zechiël), ’t Zand (46’ Amyn)

Onder 18 verliest van PEC Zwolle
Feyenoord Onder 18 is tegen de derde nederlaag van het seizoen aangelopen in het thuisduel met PEC Zwolle. De formatie van trainer Henk Brugge ging op Varkenoord met 0-2 onderuit en moet hierdoor een pas op de plaats maken in de strijd om het kampioenschap van de najaarscompetitie. Met nog een wedstrijd minder gespeeld is het gat nu negen punten met de koploper.

Feyenoord Onder 18 - PEC Zwolle Onder 18 0-2
17’ 0-1 Reiziger
85’ 0-2 Reiziger

Opstelling Feyenoord Onder 18
Berger, Van Tol (60’ Elmensdorp), Giersthove, De Blok (87’ De Wind), Breinburg, Rais, Redmond, Plug, Ezeb (46’ Sarigül), Van der Heijden, Sliti

Onder 17 pakt drie punten tegen PSV
Feyenoord Onder 17 heeft diep in blessuretijd een belangrijke overwinning geboekt in de thuiswedstrijd met PSV Onder 17. Lange tijd zag het er naar uit dat de Eindhovenaren er met de winst vandoor gingen. In de eindfase wist de ploeg van trainer Davey van den Berg echter toch nog het duel volledig te kantelen. In de 87e minuut kopte Shaqueel van Persie de gelijkmaker binnen, waarna in de derde minuut van de blessuretijd invaller Sten Janssen zelfs voor de volle winst zorgde.

Feyenoord Onder 17 - PSV Onder 17 2-1
39’ 0-1 Jager
87’ 1-1 Van Persie
90+3. 2-1 Janssen

Opstelling Feyenoord Onder 17
Husselin, Cruz, Otte, Sebbar, Gardenier, Diniz Lima, Ulutas (46’ Fuaad), Kraaijeveld, Van Persie, Sneijer (79’ Soetekouw), Rambocus

Winst voor Onder 15 tegen Ajax
De mini-Klassieker tussen Feyenoord Onder 15 en Ajax Onder 15 is een prooi geworden voor de thuisclub. Het team van trainer David Toxopeus kende op Varkenoord een flitsende start en keek na een kwartier spelen al tegen een 2-0 voorsprong aan. Tien minuten voor tijd brachten de Amsterdammers nog wel de aansluitingstreffer op het scorebord, maar in het vervolg zou er geen verandering meer in de stand komen.

Feyenoord Onder 15 - Ajax Onder 15 2-1
8’ 1-0 Bakkali
14’ 2-0 Kargbo
70’ 2-1 Joao da Silva

Opstelling Feyenoord Onder 15
De Mol, Valentijn, Palmberg, Roovers, Nobel (41’ Mparaganda), Koka, Hoepel, Bakkali, Kargbo, Amoah (62’ Nirk), Onunta (62’ Nahany)

Onder 14 zegeviert in Hengelo
Op bezoek bij de gecombineerde Academy van FC Twente en Heracles Almelo heeft Feyenoord Onder 14 haar wedstrijd weten te winnen. Op het trainingscentrum van FC Twente in Hengelo won de formatie van trainer Erik van der Ven met 0-2. Op het einde van de eerste helft opende Lisandro Silva Dias de score. Verdediger Kelson Puati besliste na ruim een uur spelen met zijn treffer de wedstrijd definitief.

FC Twente/Heracles Onder 14 - Feyenoord Onder 14 0-2
30’ 0-1 Silva Dias
63’ 0-2 Puati

Opstelling Feyenoord Onder 14
Huizer, Pieterse, Puati, Faik, Janssen (63’ Nouamani), Aserie, Tuur (48’ Zarouk), Akkermans, Wilbrenninck-Van Cuilenborg (36’ Zwartjes), Hornstra (48’ Wartes), Silva Dias (63’ Liemena)

Onder 13 klopt Sparta Rotterdam in derby
Feyenoord Onder 13 blijft dankzij een zege op Sparta Rotterdam Onder 13 de ongeslagen koploper in de competitie. Na een doelpuntloze eerste helft wist het team van trainer Martijn den Haan na rust wel het net te vinden en stapte het uiteindelijk met een ruime 3-0 overwinning van het veld. Doordat concurrenten PSV en Vitesse tegen verrassend puntverlies aanliepen, gaat Onder 13 nu nog steviger aan de leiding.

Feyenoord Onder 13 - Sparta Rotterdam Onder 13 3-0
37’ 1-0 Hidraoui
51’ 2-0 Lubeya
62’ 3-0 Lassgaa