danilo-paixao

VK Sportphoto

Nieuws

Paixão: "Ik belde meteen Dennis te Kloese, ik wilde naar De Kuip"

Van de redactie

Danilo en Igor Paixão zijn vanaf dag één dat zij elkaar ontmoette in Rotterdam onafscheidelijk. Beide Brazilianen hebben het erg naar hun zin in de havenstad en bij Feyenoord. In gesprek met het Algemeen Dagblad gaan de aanvallers in op hun eerste seizoen bij de huidige kampioen van Nederland.

De twee Brazilianen zijn onafscheidelijk van elkaar en vrijwel altijd goedgehumeurd. "Toen mijn vorige club Coritiba bijna akkoord was met Feyenoord, stuurde ik Danilo een berichtje. Ik had op internet gekeken of er nog een Braziliaan onder contract stond bij Feyenoord. Zijn antwoord was geweldig. Hij zou mij wegwijs maken in Nederland en Rotterdam. Ik was als een broer voor hem. En die woorden heeft hij waargemaakt, Danilo is echt mijn vriend", aldus Paixão. 

"En hij helpt mij ook. Ik begon het seizoen als basisspeler, maakte mijn doelpunten, maar Santiago Giménez deed het ook geweldig. Dan kun je op de bank komen. Paixão sprak met mij, bleef positief. Niet dat hij wilde dat ik speelde hoor, want Santi is ook een geweldige jongen. Samen met hem en Quinten Timber zijn we ook veel met het geloof bezig. We geloven dat God voor ons allemaal een pad heeft uitgestippeld", begint Danilo.

Paixão kent een mooi eerste seizoen in Rotterdam. "Mijn ouders hebben veel voor mij opgegeven. Daarom ben ik ook zo blij dat ik in mijn eerste seizoen in Europa al meteen een grote prijs heb gepakt. Mijn eerste landstitel. Mijn vader was erbij, die niet wist wat hij zag in het stadion en vooral op de Coolsingel. Al die mensen... Maar de kampioenswedstrijd was ook al geweldig. Ja, ik scoorde. Hij zat er lekker in met links. Thuis tegen Ajax schoot ik raak met rechts. Maar echt tweebenig wil ik het nog niet noemen. Vaak gebruikte ik mijn linkerbeen vooral om in de bus te stappen en verder niet."

De interesse voor de 22-jarige Paixão kwam afgelopen zomer niet alleen uit Nederland. "Ik ben heel blij dat ik hier in Rotterdam speel. En dat ik Danilo heb ontmoet. Vlak voordat de transfer rondkwam, meldde Los Angeles FC zich nog. Die wilden meer betalen. Maar mijn vader en ik belden meteen naar Dennis te Kloese. Met de mededeling dat ik helemaal niet naar de MLS zou gaan. Ik wilde naar Europa, naar de Kuip. En daar heb ik geen seconde spijt van gehad."

De Champions League is aanstaande. Beide mannen hebben een duidelijke voorkeur voor een tegenstander. "In Camp Nou. De club waar Ronaldinho en Neymar speelden. Waar Messi toverde met de bal. Dáár zou ik zo graag met Feyenoord spelen. Barcelona dus", aldus Danilo.

Delen

Reacties

Ja natuurlijk verkies je Feyenoord boven LA Galaxy. In LA moet je zijn voor basketbal op niveau. Voor voetbal op niveau moet je in Rotterdam zijn.
Ik denk dat zijn leeftijd moet worden aangepast, hij is 22 en geen 24 volgens mij.
Mooi om te lezen hoe deze 2 Brazilianen er in staan.

Prachtige tijden in het vooruitzicht voor ons cluppie!
Barcelona? Dan moet Inter de CL winnen.
En dan nog spelen ze niet in Camp Nou, dat verbouwd wordt komend jaar 😅
@1908 crew: Igor Paixao is 22. Een na laatste alinea staat het fout, of bedoelen jullie daar de 24 jarige Danilo?
Ik wist niet eens dat Paixão al 24 is. Had meer een gevoel van 20/21