paixao-kokcu

VK Sportphoto

Nieuws

Paixão: "Ik wil een vaste waarde gaan worden bij Feyenoord"

Van de redactie

Igor Paixão voelt zich fitter dan ooit. De snelle linksbuiten scoorde een prachtige goal in de Klassieker tegen Ajax. "Hard werken zit ook opgesloten in mijn spel, daarmee begint alles. Voor mij is voetbal meer dan aanvallen, ook al speel ik voorin," geeft de 22-jarige Braziliaan aan in gesprek met Voetbal International.

"Ik ben fysiek al veel sterker dan toen ik me voor de eerste keer meldde bij de club. Dat komt door de specifieke manier van trainen en het programma in de gym. Ook voel ik dat ik sneller ben. Ik was al niet langzaam, maar nu merk ik tijdens trainingen en wedstrijden dat ik op dat vlak ook vooruitgang heb geboekt. Ik besef dat dit ook wel nodig is, wil ik een vaste waarde gaan worden bij Feyenoord, zonder de kwaliteiten te verliezen waarvoor de club me heeft gekocht: doelpunten maken en kansen creëren. Ik ben steeds beter in staat dat te brengen en dan maakt het mij niet uit waar de trainer me opstelt, zolang het maar niet als keeper is," lacht de vrolijke aanvaller van de Rotterdammers.

De aanvaller is blij met zijn ontwikkeling in zijn eerste maanden in Rotterdam, maar wil meer. Niet alleen aanvallen, maar ook verdedigen is een belangrijk onderdeel in zijn spel. "Ook al speel ik voorin. Net zo belangrijk vind ik het terugveroveren van de bal, dat begint ook voorin. Ik heb altijd veel aandacht gehad voor dat facet van het voetbal, bij Coritiba deed ik dit ook al en bij Feyenoord is het ontzettend belangrijk voor een buitenspeler. Maar het is tijd dat ik meer ga laten zien. Ik scoorde tegen FC Groningen en Ajax, mijn eerste goals in Europa. Die geven vertrouwen, al besef ik ook dat ik nog steeds tijd nodig heb. Alles is anders in Europa, maar ik probeer heel snel heel veel te leren."

De Klassieker was een speciale wedstrijd voor de nog jonge aanvaller. "Met Coritiba FC had ik er al wel een aantal klassiekers gespeeld, tegen Athletico Paranaense, maar wat ik tegen Ajax heb meegemaakt, dat was erger. Toen we een dag voor de wedstrijd trainden, wist ik echt niet wat ik zag. Al die mensen, al dat vuurwerk, ze zorgden voor een geweldige sfeer. In het stadion was de sfeer net zo. Ja, dan weet je dat het een speciale wedstrijd is. Dat je dan mag scoren, dat je mag spelen, het maakt me ontzettend dankbaar. Dit is waarom ik de stap naar Feyenoord heb gezet."

Landgenoot Danilo is zijn steun en toeverlaat in de selectie van Feyenoord. "Hij helpt me met alles. Met hem kan ik mijn eigen taal spreken, zodat hij me goed weet uit te leggen wat er van me wordt gevraagd tijdens trainingen en wedstrijden. Daarbij waardeer ik hem ook als voetballer. Als je het hebt over hard werken, is Danilo een voorbeeld voor iedereen. Hij heeft al best veel gescoord en is altijd maar bezig met druk zetten, al vind ik dat ik Santiago (Giménez) tekortdoe door hem niet te noemen. We hebben twee goede spitsen en het is niet aan mij wie de trainer opstelt."

Delen

Reacties

Die gaat nog wel een paar mooie maken voor ons.
Wälemark lees je dit? Grote voorbeeld voor jou! Kwestie van werken en focus, man. Lantefanteren is voorbij anders…SALE
Vind hem wel steeds beter.hij kon toch geen Engels in begin
Hij heeft veel kwaliteiten: goede techniek, supersnel, oog voor medespelers, goed schot en kan zelfs koppen.
Had tegen NEC een vrije dag genomen. Werd volkomen terecht na 35 minuten gewisseld en tegen Twente uit de basis gehouden.
Is sowieso na 60 minuten wel op en vaak nog te afwezig. Met zijn snelheid mag hij ook veel meer diep gaan.
Moet m.n. conditioneel nog een flinke stap maken maar heeft verder alles in zich om net zo'n topper als Sinisterra te worden.
En dat koop inderdaad als een van de kleinste van het team lijkt wat betreft op linsen die was toch ook een van de kleinere
Naar mijn mening is hij, mits fit, ook gewoon al vaste basisspeler.
Opstellen deze jongen, die kan alleen maar beter worden.
Gelukkig lijkt bij hem het kwartje gevallen te zijn, ik zie ‘m de laatste maanden niet meer over het gras rollen na ieder duel. Hij komt er wel. Net als Dilrosun en Wålemark trouwens, als zij ook regelmatig hun kans blijven krijgen.
Ja, als die allemaal in vorm komen..... dan hebben we een luxe op de flanken, niet te doen.
Ja een beetje hypothetisch van me hè ;-)
Met zo’n luxeprobleem kunnen we wel leven toch? Slot kan nog wel even verder kan kneden met die voorhoedespelers. Het zijn allemaal contactspelers voor de langere termijn en ik verwacht niet dat de clubs komende zomer er al voor in de rij zullen staan.
Hoop dat Bullaude ook een keer de kans gaat krijgen
Dat zal met het wegvallen van Szymanski best wel gaan gebeuren, mag je verwachten.
Ik denk dat er bij Bullaude in het contract staat dat als er een x aantal wedstrijden gespeeld word een hogere transfersom betaald moet worden. Dat verklaart denk ik waarom hij zo weinig speelt of invalt. Je gaat anders niet een speler van €8 miljoen nooit laten spelen
Daar had ik nog niet bij stil gestaan, maar dat zou idd een hoop verklaren. Hoewel ik betwijfel of Feyenoord echt zoveel voor hem heeft betaald. Maar als je gelijk hebt, staat ons misschien nog een leuke verrassing te wachten zodra hij gaat spelen ;-)
Ik heb nog ernstige twijfels of deze jongen echt 8 miljoen gekost heeft. Lijkt me zeer sterk namelijk.
Interessante theorie! Ik zat het me ook al af te vragen waarom hij maar amper minuten krijgt. Misschien verandert het nu omdat Szymanski niet kan spelen. Die wissel je ook niet snel wanneer die fit is.