Primeur Betrouwbaar
varkenoord

Jeugd

Feyenoord keeperstalent Maasbach opweg naar PSV

FeyenoordYouthWatcher

Het 14-jarige Rotterdamse keeperstalent Devin Maasbach lijkt dichtbij een overstap naar PSV. De keeper maakte onlangs midden in het seizoen zijn vertrek bij Feyenoord bekend.

Dat melden ingewijden aan Feyenoord Youth Watcher, waarmee 1908.nl samenwerkt. De keeper speelde bij Feyenoord in O16 een jaar boven zijn eigen leeftijd, maar moest onder trainer Robin van Persie genoegen nemen met een rol als tweede keeper achter Oier Zon. Maasbach koos voor een vertrek, hoewel hij vanwege de verstreken deadline voor het overschrijven dit seizoen geen officiële wedstrijden meer mag spelen bij andere clubs.

PSV heeft Maasbach deze week uitgenodigd om te komen trainen. Mocht het tot een akkoord komen, dan wordt de keeper de derde speler in enkele maanden te worden die de overstap maakt van Feyenoord. Eerder vertrokken linksback Rivas Manuhutu (15) en middenvelder Jaden de Guzman (15) naar de Eindhovenaren, terwijl ze een seizoen eerder als basisspelers kampioen werden met Feyenoord O15.

De twee spelers mochten bovendien onmiddellijk een profcontract ondertekenen bij PSV, waar Feyenoord nog wat langer wilde wachten. Ondanks de Rotterdamse versterkingen moest PSV O16 afgelopen week zijn meerdere erkennen in Feyenoord O16, dat een onderlinge bekerwedstrijd won met 3-2.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Dat is een zorgwekkende ontwikkeling.
De Guzman is bv een behoorlijk tsl
Helaas kiezen slappelingen altijd de weg van de minste weerstand. Vechten voor een plek maakt de echte prof. Let op mijn woorden. Die jongens gaan het nergens redden. Good riddance
Vechten voor je plek is een kulargument zolang feyenoord niet een ploeg heb in de eerste divisie. Die jongen gaat juist precies op het juiste moment weg.
Precies op het juiste moment ? Hij gaat nu in de KKD spelen ?
Die jongen krijgt geen contract aangeboden, daarom vertrekt hij.
Net als 2 andere spelers uit hetzelfde elftal,
Ken alleen de Guzman als speler en die vond ik erg goed,
Punt is dat hier zorgvuldig naar gekeken moet worden, want er zijn in het verleden ook spelers weggestuurd die later veel geld waard zijn geworden.
De selectie van het NLelftal zit er vol mee.

Zoiets moet je onderzoeken als club.
Ben toch wel benieuwd wie dit nu bewaakt, nu Arnesen weg is.
Ergens snap ik deze reactie wel, maar die jongens krijgen elders dus wel een profcontract waar Feyenoord dat niet doet. Dat vind ik wel zorgelijk. Mogelijk dat wanneer je die jongens iets bied ze wel binnen Feyenoord gaan knokken voor een plek nu gaan ze dat ergens anders (PSV) doen
Want vechten voor een plek bij PSV maakt je n mindere prof, Loe?
Jammer maarja wat kan je die jongens kwalijk nemen als ze bij psv wel een profcontact kunnen tekenen en bij ons niet.
We hebben al 1300 keepers dus niet iedereen kan blijven, kan er niet zo mee zitten.
Als je zijn insta bekijkt krijg je het idee dat het een echte Feyenoorder is, maar nee dus….
@FTM hoor je nog interessante namen waar feyenoord mee bezig is voor komende winter? Een verdedigende middenvelder en een buitenspeler die zelf doelpunten maakt lijkt mij echt nodig.
Die 6 kunnen we wel verwachten alleen snap ik niet dat slot niet eens dermane karim op zes gaat testen??
In welke wedstrijd moet je dat doen dan? Niet zo dat we de laatste tijd veel oefenpotjes hebben om lekker in te experimenteren. Daarnaast lijkt me dat Wieffer er dichter tegenaan zit dan Karim (die ook bij O21 gewoon nodig is).
@grover, nodig bij o21 is natuurlijk onzin. De ontwikkeling van de speler en Feyenoord 1 gaat altijd voor en dan moet o21 het maar doen met bv Kleijn op die positie. @ derberkelaer Karim is en wordt continu getest door Slot. Dat gebeurt in trainingen, wedstrijden van o21 en in de oefenwedstrijden. Wil je nou echt dat Slot allerlei spelers in het eerste gaat testen in belangrijke competitie- of Europese wedstrijden? Naar de mening van Slot is Dermane er gewoon (nog) niet klaar voor. @ Wizard kopen kopen kopen. En de net gekochte spelers al bij het vuil zetten, voordat ze gewend zijn. Goed beleid man.
@CCP Pertinent mee oneens. Het is van cruciaal belang voor de club dat de O21 instroomt in de voetbalpiramide, als een speler daarvoor iets langer in de O21 moet blijven i.p.v. voor de leeuwen gegooid te worden bij het eerste, is dat een noodzakelijk kwaad. Het is al onbegrijpelijk hoeveel potentieel belangrijke O21 spelers er momenteel verhuurd worden (Baldé, Hartjes, Bannis, Azarkan, Jansen). Nog een dragende speler doorschuiven, terwijl er nog iemand voor staat in de pikorde, zou technisch wanbeleid zijn.
Donkere jongen op 6, naam viel nog niet eerder. Breng het als het kan.
Lekker realistisch FR_0183. Speelt gewoon bij de koploper van de premier league. De enige reden dat hij haalbaar zou kunnen zijn is omdat hij wil vluchten voor een mogelijke vervolging voor verkrachting. Maar dat moeten we zeker niet willen.
Hahaha, goed man.... ga er lekker serieus op in ook nog, CPP.
Matusiwa? Was bij Groningen goed, nu lang niet altijd basis in Frankrijk.