feyenoord-psv-johan-cruijfschaal-0-1-jim-breeman-sports-photography-11

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

PSV plaatst zich ook voor de Champions League: de gevolgen voor Feyenoord

Nigel

PSV heeft vanavond met 5-1 gewonnen van Rangers FC en is als tweede Nederlandse club geplaatst voor de groepsfase van de UEFA Champions League. De kwalificatie van de Eindhovenaren heeft ook gevolgen voor landskampioen Feyenoord. 

De Rotterdammers moeten dit seizoen samen met PSV de inkomsten uit de marketing pool delen. Feyenoord krijgt nét iets meer dan de helft uit de marketing pool omdat het afgelopen seizoen landskampioen is geworden: 55% van de inkomsten gaan naar Feyenoord. De overige 45% gaan naar de Eindhovenaren. 

De Rotterdammers lopen ook geld mis uit de coëfficiëntenbonus. Als PSV was uitgeschakeld had de landskampioen nog ruim één miljoen euro kunnen bijschrijven. Desalniettemin verdient Feyenoord een bedrag van 14,781 miljoen euro uit de coëfficiëntenbonus dit seizoen. 

Feyenoord loopt door de kwalificatie van PSV wel de nodige miljoenen mis. De winst van de Eindhovenaren is wel goed voor de coëfficiëntenranglijst van Nederland. Mocht Nederland dit seizoen op plaats vijf eindigen van deze ranglijst. Dan plaatsen de nummers 1,2 en 3(!) van het eredivisieseizoen 2024/2025 zich rechtstreeks voor de groepsfase van de UEFA Champions League.

Delen

Reacties

Tijdje terug las ik nog bericht dat we met Feyenoord op het randje van kwalificeren staan voor nieuwe opzet WK CLUBS. Moesten daarvoor op plek 19 uitkomen in UEFA ranking
Hè getver, moeten weer inkomsten delen.
Het was voor de cooficientenpuntjes beter geweest als PSV naar de Europa League zou gaan.

Zowel Feyenoord als PSV heeft sportief weinig te zoeken in de CL. Misschien PSV iets meer als Feyenoord na al het transfergeweld daar en nog de komst van Lozano maar verwacht dat beide clubs weinig punten gaan halen.

Hopen op die 3e plek zodat ze en we alsnog in ieder geval Europa League halen. Overwinteren in de CL lijkt me meer een sprookje dan realistisch.
We gaan het meemaken...

Ik bedoel Ajax strategie in CL was ze wonnen 1 max 2 wedstrijden en verloren de rest of wonnen 1 en sperlde paar keer gelijk en verloren de rest.

Vervolgens stroomde ze door naar EL. En ook daar wonnen ze 1 max 2 en verloren de rest...

Zo ging dat altijd met uitzondering van de 2 keren dat ze verder kwamen. Maar ze hebben minimaal 10 keer deelgenomen aan ,CL...

En dan is constateer ik dat ze ook niks te zoeken hebben. Maar het was voor hun financieel te aantrekkelijk en zij vonden het prima. Geld stroomt binnen. Wasrde spelers omhoog..
Hoe kom je daar nou bij? In potten 3 en 4 zitten veel clubs die we kunnen pakken. Je moet alleen geen AC Milan en Newcastle treffen... Lazio en Galatasaray liever ook niet.

Bij een gunstige loting is plek 2 absoluut haalbaar. Daarna een ronde verder wordt wel zeer lastig.
75% van alle deelnemende clubs hebben sportief niks te zoeken in de CL. Maar zonder het rechter rijtje in de eredivisie, is de eredivisie ook een stuk minder leuk.
Feyenoord is gebaat om CL te spelen. Volgend seizoen 60 miljoen? Speel een aantal jaren en Feyenoord heeft bij wijze van spreken, geld voor een stadion.

Als de 1e 3 deelnemen aan CL is dat goed voor voetbal en je krijgt financieel gelijk waardige teams. Je kan dan ook niet arrogant zeggen dat je elk jaar de beste bent.

Concurrentie maakt ploegen beter. Want waarom wil je beter zijn als je geen concurentie heb.
Volgend seizoen 40 mijlorn, geen 60
We winnen gewoon die cup met de grote oren. Niks aan het handje.
Irritante lui daar. Maar ze hebben wel veel individuele kwaliteit. Die laten niet zomaar 4 punten liggen.
Top3 eindigen is dus ook prima want feyenoord staat er goed op en de tegenstanders die je in cl kwalies krijgt stellen haast niks voor
Je kunt ook zeggen; zowel PSV als Feyenoord verkleinen nu het financiele gat met Ajax
Ik had liever alleen Feyenoord dat gat zien dichten. We moeten eerst nog maar eens PSV voorbij op veel vlakken en dat wordt op deze manier weer een stuk moeilijker.
Het succes van het Nederlands voetbal weegt zwaarder. Ik mag toch hopen dat iedereen hier het daar mee eens is eigenlijk
Dit is gewoon weer 30M extra wat PSV kan investeren, waardoor Feyenoord het gat naar de twee boven ons moeilijker kan dichten. Kan me echt niet bedenken hoe mensen dit als iets positiefs zien..
Het streven moet altijd zijn om als competitie sterker te worden, daarna binnen die competitie de sterkste te zijn. Niet andersom.

Richt je blik op het collectief. Mede door dat collectief kan Feyenoord zich dit seizoen vanaf de tweede plek al rechtstreeks plaatsen voor CL.

In Nederland vervloeken we Ajax, PSV, AZ en FC Twente. Maar laten we in Europa juichen we voor Ajax, PSV, AZ en FC Twente.
Ik sterf nog liever dan dat ik ooit voor die Snavels zal juichen.

Uiteindelijk word ik liever met een straatlengte voorsprong elk jaar kampioen om vervolgens CL te spelen en op die manier aan te haken bij de Europese (sub)top, dan dat de kans er straks is dat we geen CL spelen na volgend jaar en dan durf ik te zeggen dat we definitief afhaken richting die andere twee.
Als jij liever sterft dan dat je juicht voor Europees succes van een andere Nederlandse club, heeft het voor mij denk ik weinig zin om nog op je in te gaan 😅

Ik heb in ieder geval met veel belangstelling en bewondering gekeken naar het CL avontuur van Ajax onder Ten Hag. En mede dankzij dat succes is dit seizoen de kans voor Feyenoord op deelname aan de CL weer een stukje groter.
Met belangstelling kijken naar een andere club fan Feyenoord heb ik nog nooit echt gedaan laat staan een concurrent uit eigen competitie.
Liever het financiële gat zo klein mogelijk krijgen en dat werkt het beste als wij even wat CL geld binnen harken en daarna die CL plaatsen zsm kwijt raken als competitie.
Sorry maar jij begrijpt er echt heel weinig van. De ENIGE (en misschien Ajax een paar jaar geleden) reden waarom we die 2e CL plek hebben is dat we het relatief goed doen in de Europa League en Conference league.
Dat PSV en Feyenoord samen CL voetballen is alleen financieel aantrekkelijk voor die clubs alleen al voor het startgeld. Want dat levert al meer op dan ver komen in de Europa League.

Maar even het financiele aan de kant geschoven, en puur cooficuent wise gekeken is het nadelig. Want Nederlands clubs pakken relatief weinig punten in de Champions League.
Mijn voorspelling overigens is dat we binnen de kortste keren weer 1 CL plek hebben. Hoe meer clubs in de CL hoe minder punten.

Als je denkt dat ik ongelijk heb, check dan even hoe die puntentelling in z'n werking gaat, misschien snap je dan wat ik bedoel.
Het komt er op neer, hoe hoger je als relatief kleine competitie komt, des te lastiger het word de ranking vast te houden.

De grote 4 landen (Duitsland, italie, engeland en spanje):even buiten beschouwing gehouden want die hebben ook teams die ver komen in de CL.
PSV neemt altijd meer risico, maar kan niet altijd goed gaan.

Feyenoord komt van ver en doet wat het kan. Ze zijn ze ook kampioen geworden, ondanks het geld van PSV en Ajax.
Niet extra. PSV heeft dat geld al uitgegeven om cl te halen volgens mij. Z hebben gegokt en (dit keer) gewonnen.
Je kan het uiteindelijk op twee manieren uitleggen, maar hoe dan ook hoeven ze nu niet te besparen en dat is voor ons altijd nadelig
Vind je het belangrijker dat het Nederlandse voetbal in de lift zit en die andere twee mogelijk nog verder uitlopen doordat ze CL gaan spelen, dan dat Feyenoord aanhaakt?
Feyenoord moet aanhaken niet afhankelijk zijn of psv cl haalt of niet.
Dit is op dit moment in het nadeel van Feyenoord. Ajax is op sterven na dood maar PSV daarentegen is springlevend. We hadden een slag kunnen slaan. Jammer dat Rangers zo weinig voorstelt.
Ajax op sterven na dood? Ze hebben voor bijna 150 miljoen aan spelers verkocht.

Als je het eigen vermogen vergelijkt, zijn wij degene die op sterven na dood liggen.
Hoe beter de ranking des te groter de kans op CL inkomsten structureel. Ongeacht afstand tot de concurrentie is dat goed nieuws voor de financiële stabiliteit van de club
Tuurlijk niet. Dan heb je het totaal niet goed uitgedacht.
2 clubs in de CL....hulde. respect voor psv. Dus Neds voetbal.
Ff een vraagje: Hoeveel verdiend Feyenoord in het totaal?
Op de lange termijn zou dit beter kunnen zijn voor Feyenoord. Als door de bonuspunten de top 3 de champions league in zou gaan.
Irritant publiek daar altijd, hossen als het goed gaat maar anders hoor je ze niet.
Kunnen ze de gaten weer dichten en blijven investeren. Gaat nog heel pittig worden om bij de eerste twee te eindigen dit jaar, zwaarder dan dat ik had verwacht een aantal maanden geleden
Jammer hoor. Had liever alleen Feyenoord op het miljoen bal gezien. Hadden we een flinke inhaalslag kunnen maken.
Als ze nu iets extra’s hadden gedaan je moet bij eerste 2 komen