maasgebouw

VK Sportphoto

Nieuws

Reactie Feyenoord over onderzoek bekerklassieker

Nigel

Feyenoord heeft gereageerd op de uitkomsten van het onderzoek van het Auditteam Voetbal en Veiligheid tijdens een gesprek met RTV Rijnmond. "Streven naar een veilig stadion voor iedereen na."

De reactie van een woordvoerder van Feyenoord: "De inzichten, conclusies en aanbevelingen die uit het rapport zijn op te maken nemen we uiteraard zeer serieus. Veel zaken die er in benoemd worden hebben reeds onze aandacht en zijn in veel gevallen zelfs al werk in uitvoering. Voor andere aspecten geldt dat ze club en stadion, al dan niet in gezamenlijkheid met de driehoek, kunnen helpen bij het maken van beleid en de juiste beslissingen op weg naar hetgeen we nastreven: een veilig en gastvrij stadion voor iedereen."

Feyenoord neemt al extra maatregelen rondom risicowedstrijden. De Eredivisie Klassieker van 22 januari was de eerste wedstrijd van Feyenoord met netten in de Nederlandse competitie. In de bekerklassieker van april werden opnieuw netten gebruikt, maar dit keer alleen niet aan de kant van de televisiecamera's, wat leidde tot het aanstekerincident. Feyenoord verkoopt ook minder kaarten rondom risicowedstrijden voor enkele vakken. Bij grote wedstrijden proberen sommige supporters echter naar andere vakken over te lopen, waardoor deze te vol worden. Feyenoord is nog op zoek naar de beste manier om dit probleem op te lossen.

Delen

Reacties

We kunnen allemaal wel klagen, boos worden en met onze Calimero dop ons hoofd roepen dat ‘in 020’ ook vuurwerk wordt afgestoken. Maar feit blijft dat deze wedstrijd vorig jaar gigantisch uit de hand liep en dat het wel degelijk gevaarlijk was op de gele zijde door de combinatie van zeer zwaar (knal)vuurwerk, pijlen, single shots en veel te volle vakken.

Die fakkels en die doeken geloof ik allemaal wel (fakkels worden over het algemeen wel veilig en verstandig gebruikt en doeken zijn goed geïmpregneerd). Maar door dat zware knalvuurwerk kan er wel degelijk makkelijk iets fout gaan in een grote mensenmassa en dan is de burgemeester eindverantwoordelijk en moet hij verantwoording afleggen hierover aan de gemeenteraad. Misschien moeten we eerst eens naar ons zelf kijken voordat we allemaal gaan lopen janken dat het allemaal niet eerlijk is..
Werkelijk mond open gevallen toen dit vanmiddag voorbij kwam op de radio. Om te beginnen een woordvoerder met Jordaans spraakgebrek die met punten komt over een stadion van een club waar een sfeer is waarvan iedereen zijn vingers aflikt en daarbij een directie die van aanpakken houdt indien er zaken voorvallen.

Nee dan in 020; die malloten staken het seizoen ervoor hun eigen vak in de hens bij het begin van de klassieker waarbij tevens, zonder supporters wederom dat Picornie doek wordt getoond. Daar liep het dus uit de hand. Daar gebeurde wat hier “diende te worden onderzocht”. Vervolgens een jaar later flikkeren ze daar met je reinste competitie vervalsing (Sneuneuzen) de fakkels op het veld. Daar wordt door die dickpickerectie helemaal niets op ondernomen. Hangen geen netten. Krijgen geen boete maar: een foei!

Men wil gewoon het kuipgevoel uitroeien en dan onze burgervader die er maar weer achter aan huppelt. Het is een omgekeerde wereld….
RTV Nepnieuws. Zal wel weer verzonnen zijn uit de grote duim.
Het is werkelijk te gek voor woorden... krijgt netten als straf een boete en nu weer dit?
Hoelang blijven ze ons nog boete dan en wat krijgt dat 020 na dat vuurwerk op veld een wedstrijd waarbij een vak leeg blijft werkelijk niet te geloven.
Dit seizoen hebben we netten, worden de fakkels en het vuurwerk thuisgelaten en is er in de kuip nog geen wedstrijd (tijdelijk) gestaakt. Maar toch nog iets gevonden om ons zwart te maken, chapeau
Dit gaat over een wedstrijd van zeven maanden geleden die op alle fronten uit de hand is gelopen.

Het is te merken dat Feyenoord daarna veel goede keuzes heeft gemaakt. Alle thuiswedstrijden erna zijn goed verlopen. Laat andere clubs ook leren van deze goede aanpak.
Met vuurwerk bekogelde Ajax-bus, een zanger aan de Olympiazijde die keihard liep te schreeuwen Hmas Hmas alle jo..., de hele Noordzijde die in lichterlaaie lijkt te staan, het verwerpelijke gedrag van Tadic, de aanstekers die gegooid werden en de uiteindelijke nederlaag.
Gaat wel over vorig seizoen 1 duel. Niet over t heden. En ja, zo n doek zou vlam vatten. Dan is t leed niet te overzien. Zou jij graag onder die vlammen staan?
Netten heb ik totaal geen probleem mee.
Fakkels normaal gesproken ook niet, die zwarte rook na aanvang wedstrijd sloeg helemaal nergens op.

voor de rest. die trappen...zucht...maak eens een simulatiemodel. denk dat de tribunes sneller ontruimd zijn. want die mensen zitten namelijk niet op een stoeltje.
Jij denkt dat dit soort simulatiemodellen nog nooit zijn gemaakt? Trappen zijn echt niet sneller leeg als ze helemaal vol staan met mensen. Als er een paniek situatie ontstaat, duikelt iedereen daar over elkaar heen waardoor de trap volledig geblokkeerd is voor het gehele vak om weg te komen (en mensen die er al liggen zullen dan worden vertrapt). Je kan zeggen wat je wil over de conclusies en ik snap sommige aanbevelingen ook niet. Maar er is inmiddels genoeg wetenschappelijke kennis over de beweging van grote mensen massa’s als er iets mis gaat.
Aanname op aanname.
Denk dat het probleem op zijn minst even groot is bij paniek. Als het niet kleiner is

Ik heb dit soort modellen gezien voor massas op schiphol.

Maar goed. Heb ook geen zin om de theorie in de praktijk een keer te testen
En wanneer komt er nou eens een onderzoek naar de afgelopen klassieker? Waar blijft de immens hoge straf vanuit denk knvb? Hoe kan je al een voorwaardelijke straf hebben en op die voorwaardelijke straf nog een voorwaardelijke straf krijgen…. Knjb
Ga lekker naar Amsterdam als je alleen maar met die club bezig kan zijn. Dit is een onderzoek vanuit de gemeente ROTTERDAM, de politie ROTTERDAM, de club FEYENOORD en het openbaar ministerie. 3 van de 4 hebben niks met die Amsterdammers te maken maar dat is het enige waar jij aan denkt. Maak onze club toch niet zo klein joh.
Daar zal heus onderzoek naar gedaan worden. Dit onderzoek heeft zeven maanden geduurd. Dus nog wat geduld.
Die hebben ze tocg gekregen de voorwaardelijke straf die stond is door geschoven dat als er weer wat gebeurt ze een wedstrijd zonder publiek moeten spelen en ze hebben een geldboete gekregen wat er moet gebeuren om een voorwaardelijke straf om te zetten in de straf zijn ze nog aan het uitzoeken bij de knjb.
En de vakken waar vandaan de fakkels werden gegooid zijn ook een wedstrijd leeg.
De andere vakken daar zijn ook meestal voor de helft leeg.