redmond

Jeugd

Redmond: "Dat je nu al door bent, is heel lekker"

Van de redactie

Feyenoord Onder 19 won dinsdagmiddag in Rome van Lazio met 1-3. De ploeg van trainer Robin van Persie is hierdoor verzekerd van een plek in de volgende ronde in de UEFA Youth League. Aanvoerder Zepiqueno Redmond sprak met Feyenoord Media over het avontuur van de talenten in het prestigieuze toernooi.

Drie van de vier duels in groep E werden gewonnen door Feyenoord. Afgelopen dinsdag werd Lazio verslagen in Rome. Ondanks de snelle voorsprong van de Rotterdammers was het volgens aanvoerder Redmond geen makkelijk duel. "Niet per se makkelijk, maar het ging wel heel goed.  We wisten wel dat Lazio echt gevaarlijk kon zijn vanuit hun corners, vrije trappen en in de omschakeling. In de tweede helft zie je dat ze niet meer zo veel te vertellen hadden."

Doordat Atlético Madrid U19 won van Celtic later op de dag zijn de Rotterdammers in ieder geval zeker van een plek bij de eerste twee in de poule. "Het is gewoon een lekker gevoel. Hier doe je het gewoon voor, je wil zo ver mogelijk komen in zo'n toernooi. Dat je nu al honderd procent door bent, is heel lekker", aldus Redmond. 

De laatste twee duels in de strijd om de groepswinst worden op dinsdag 28 november om 15:00 uur op Varkenoord gespeeld tegen Atlético Madrid. Het laatste duel is op woensdag 13 december om 15:00 uur in Glasgow tegen Celtic. 

schermafbeelding-2023-11-09-om-140504
Bron: uefa.com

Delen

Reacties

Mocht Slot ooit kas gaan dan zou v Persie met De Wolf een mooie combi zijn.
deze redmond is aanvoerder. vind ik opvallend. ik vind hem nooit zo goed namelijk. als ik het goed zie moet Rust altijd banken voor hem, maar als hij er in komt scoort hij meestal wel.
Je aanvoerder hoeft niet je beste speler te zijn.
Nee dat begrijp ik hoor, maar hij speelt wel altijd en lijkt onbetwist; dat begrijp ik niet zo goed.