rob-baan

VK Sportsphotos

Nieuws

Rob Baan over vertrek Arnesen: ‘Voor de continuïteit van Feyenoord onbegrijpelijk’

Van de redactie

Oud-technisch directeur Rob Baan heeft in FC Rijnmond zijn licht laten schijnen over het vertrek van Frank Arnesen. 

Baan kan het vertrek enigszins begrijpen, maar zet vooral vraagtekens. “Frank heeft vele kwaliteiten en heeft die bij Feyenoord bewezen, waardoor ze een betere scouting en jeugdopleiding hebben en goede aankopen hebben gedaan. We hadden gehoopt dat er continuïteit zou komen en ik vind zijn vertrek voor de continuïteit van Feyenoord eigenlijk onbegrijpelijk”. 

De bacteriele infectie aan de knie van Arnesen wordt genoemd als mogelijke reden om zijn contract niet te verlengen. “Zijn ziekte kan inderdaad de rol zijn. We moeten alleen oppassen dat wij daar conclusies aan verbinden. Ik denk dat mogelijke privé informatie -  dat niet naar buiten mag komen - de hoofdzakelijke reden is.”, aldus de oud-technisch directeur (1998-2003) die met Feyenoord landskampioen werd en de UEFA Cup won.

Dat er spelers zijn gekomen waarvan een aantal worden begeleid door de zoon van Arnesen, komt eveneens ter sprake. Journalist Dennis van Eersel zegt daarover: “Het is een thema geweest. Hij is er wel altijd open over geweest als er naar werd gevraagd. Maar als ik mijn oor te luister leg, heeft het uit elkaar gaan voornamelijk te maken met zijn gezondheidssituatie.”

Volgens Van Eersel biedt het vertrek ook kansen. “Als je toch in deze situatie zit, kan je verder kijken hoe de organisatie in te richten. Wil je op deze manier verder of is dit hét moment om een aanpassing te doen. Er is nu een technisch directeurschap. Je kan ook naar een technisch manager. Het kent hiërarchisch wat verschillen en biedt de kans om intern iemand door te schuiven waarvan je je afvraagt of die al klaar is om volledig technisch directeur te worden. Iemand die dan eerst hiërarchisch onder Te Kloese kan vallen. Dat zijn dingen waaraan wordt gedacht.”

Delen

Reacties

Inderdaad TRIEST, Feyenoord-onwaardig.
We wachten nog steeds op een eerlijke reactie van Frank!!😡👎👎👎
Voor de continuïteit juist heel begrijpelijk, want als je goed beleid op lange termijn wilt voeren mag dat nooit afhangen van één persoon. Juist dan is de continuïteit in gevaar op het moment dat die persoon vertrekt om welke reden dan ook.
Laten we ophouden met buikgevoelens, intuities, suggesties, alternatieve verklaringen en verdachtmakingen. De verklaring van de direct betrokkenen is de verklaring. Punt. En nou over tot de orde vd dag voetballen groeien doorbouwen prijzen pakken. Wat n ouwewijven gelul zeg.
Wel apart dat hij aangeeft dat we op moeten passen met conclusies te trekken aan de opgegeven reden, om vervolgens zelf te speculeren over iets waarvan hij zelf ook niet weet of dit de reden is. Ik hoop héél erg dat er niets achter het vertrek van Arnesen zit en de stijgende lijn van onze club de komende jaren wordt doorgezet. Ik heb in ieder geval het volste vertrouwen voor nu in Ten Kloese en Slot.
We merken het vanzelf wel als Arnesen ineens ergens anders begint komen de verhalen vanzelf.
Man heeft goede dingen gedaan vwb scouting, qua aankopen zitten er wel ook een paar ketsers bij.
Feyenoord moet nu verder en is keuze gemaakt om zonder Arnesen door te gaan, die krijgt nog doorbetaald tot einde contract.
Kan zeggen dat had ik rond 2008 zelf, nog jaar doorbetaald, bijna vol jaar op pad geweest.
In 1 woord geweldig 😄
Is het misschien niet een voor de hand liggende reden. Dat arnesen misschien nog zieker is dan wij hier allemaal denken. Komt natuurlijk niet snel naar buiten hoe ziek die misschien wel niet is.
Moest ik ook aan denken. Eigenlijk vanwege die zin over privé informatie.
Kennelijk zijn sommige mensen bang dat DtK, samen met Slot, te veel macht naar zich toe zal trekken.
Jordi Cruijff lijkt mij de beste persoon om tegenwicht te bieden.
Feyenoord wordt er niet beter van om een "Ja" zegger naast te Kloese te zetten. Iedereen die een directiefunctie bij Feyenoord heeft moet zijn eigen gewicht kunnen trekken. Het lijkt logischer om een technisch directeur te zoeken die al wat praktijkervaring heeft en een stap hoger kan. Maar liefst zoek je iemand die een nieuw werelddeel koppelt aan Feyenoord. Uitbreiding van het netwerk richting Afrika of Azie?
Exact, denk dat Te Kloese er niet op zat te wachten dat Arnesen gewoon zijn gang kon gaan. Te Kloese heeft ervaring als TD en wil gewoon het laatste woord hebben. Gezien de leeftijd en ziekte van Arnesen was dit het ideale moment om dit in gang te zetten. Nu zijn ze op zoek naar iemand die uitvoert wat gevraagd wordt. Slot en Te Kloese bepalen gewoon alles daarin. Wel gevaarlijk om een trainer hier zoveel macht te geven. Stel dat morgen Bayern op de stoep staat.
Is het een heel gek idee als ik aan Paul Bosvelt denk als technisch manager? Heeft die functie nu ook bij GAE, doet t daar zeker niet slecht, en zou ook iemand kunnen zijn die op de langere termijn voor continuïteit zorgt. Bovendien nog niet zo lang in het vak en daardoor minder kans dat ie direct de hele boel op de schop gooit als ie binnenkomt. Kan zich onder vleugels van DtK dan ontwikkelen

Of is dat te romantisch gedacht en had zo’n keuze meer gepast bij hoe Feyenoord de dingen vroeger aan had gepakt? (spelers en staf binnenhalen met Feyenoord verleden)
Romantisch weet ik niet.
Wel weet ik dat het aanstellen van mensen met een Feyenoord verleden ons 30 jaar lang geen lange termijnvisie heeft opgeleverd.
De enige die het probeerde was Bosz, maar die werd door de snor afgebrand op de termen topsportcultuur en spelersprofielen.
Daarna volgde de resr. Wat er was gebeurd zullen we nooit weten.

Ik ben wel blij dat het oude ons kent ons netwerk weg is binnen de club (althans het voetbalgedeelte).
Natuurlijk kan je iemand die geschikt is EN toevallig een verleden bij de club heeft halen. Maar clubverleden hoort ondergeschikt te zijn aan kwaliteit
Bosz was toch de man die de ervaren dertigers binnenhaalde. Daar zie ik nog niet zo heel veel visie in.
Ook toen was er een proces.
Was het nodig om geld te genereren en er werd gedacht dat door deze jongens te halen een kampioenschap kon worden "gekocht". Mislukte jammerlijk.

Bosz wilde echter wel een cultuurverandering bewerkstelligen. Die kans heeft hij nooit gehad.

Begrijp me niet verkeerd, ik zit niet Bosz te verheerlijken ofzo, ik wil alleen maar aangeven dat onze club weinig mensen heeft gehad die iets wilden veranderen. Veel te veel ouwe jongens krentenbrood.
Clubiconen halen is niets mis mee, mits ze maar niet elkaar in gaan zitten dekken.
Ik ben het met Nol68 eens. Bosz is wat dat betreft te snel afgebrand. Persoonlijk vind ik de komst van Verbeek een grotere fout dan het halen van die dertigers. Dat was een complete mismatch. Verbeek wilde weliswaar ook vernieuwen maar deed dat als een olifant in een porseleinkast. Valt niet mee samen te werken.
Zal gewoon iemand van ‘binnenuit’ worden, zodat we de huidige visie kunnen voortzetten. Mark Ruijl of Bernard Schuiteman lijken mij ideale kandidaten
Die Mark Ruijl zegt mij niks, maar die word vaker genoemd de laatste week.
Laat ik het zo zeggen; Wat heeft Bosvelt gedaan bij GAE dat zijn komst zou rechtvaardigen? Hij heeft het niet slecht gedaan maar dat vind ik toch echt te weinig reden om TD bij Feyenoord te worden. Ik vind dat je daarvoor wat meer ervaring en prestaties op je CV moet hebben.
Frank heeft opzeker iets sneaky gedaan, anders schoppen ze hem er niet uit. Slap excuus die gezondheid.
Ze schoppen hem er niet uit. In onderling overleg.
Slwieso liep het co tract eind dit seizoen af.
Maar goed, verzien er mar van alles om heen.
Dit is niet de eerste keer dat jij hier allerlei insinuaties verkondigt.
Dus zou ik graag zien dat jij dan ook bronnen en bewijzen levert voor jouw verdachtmakingen.
Wijze woorden van een (in mijn ogen) man die er heel veel verstand van heeft. Zoals ik al had vermeldt; wij zien verre van alles wat er rondom Frank speelt in zijn privé leven en dan liever door de voordeur dan wat er in 020 gebeurd is.