feyenoord-nec-achtste-finale-knvb-beker-5-4-na-strafschoppen-jim-breeman-sports-photography-19

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Rode kaart Sandler tegen Feyenoord geseponeerd

Stan

De rode kaart die oud-Feyenoorder Philippe Sandler woensdagavond ontving van scheidsrechter Rob Dieperink is door de KNVB geseponeerd. De verdediger van N.E.C. kreeg bij een 0-2 stand de rode prent gepresenteerd nadat hij een doelpoging van Ezequiel Bullaude met zijn arm pareerde. De penalty die volgde na deze handsbal was de opzet voor een spectaculaire comeback van Feyenoord. Uiteindelijk eindigde het KNVB-bekerduel in 4-4 en wonnen de Rotterdammers met strafschoppen.

Sandler, die afgelopen seizoen nog speler van Feyenoord was, betrad in de 61e minuut het veld van de De Kuip voor spits Pedro Marques. Met het inbrengen van de verdediger wilde N.E.C.-trainer Rogier Meijer meer defensieve zekerheid inbouwen om de 0-2 voorsprong van de Nijmegenaren over de streep te trekken. Dat leek te lukken, totdat een doelpoging van Feyenoord-invaller Bullaude op de hand van Sandler terecht kwam. Arbiter Dieperink bestrafte het voorval met een rode kaart en een strafschop voor de Rotterdammers. De penalty werd benut door Orkun Kökcü en tegen tien man van N.E.C. sleepte Feyenoord een verlenging uit het vuur.

Opmerkelijk genoeg is dit de tweede rode kaart van de Nijmegenaren tegen Feyenoord in korte tijd die geseponeerd wordt. In het Eredivisie-duel met N.E.C. van enkele weken geleden mocht een andere verdediger, Ivan Márquez, voortijdig inrukken en ook toen besloot de tuchtcommissie later dat er geen schorsing zou volgen.

Delen

Reacties

Ik vind het prima. Gewoon elke wedstrijd bij de tegenstander er een speler uit sturen en daarna de rode kaart seponeren. Morgen Van Hooijdonk of Haye maar....😜
Ja Slot, het zit jullie wel tegen met de scheidsrechters. Twee keer ten onrechte rood, voor de tegenstander dan wel te verstaan. En Feyenoord ten onrechte GEEN rood, afgelopen woensdag
"Het zit jullie wel tegen maar,, " geen fan begrijp ik? Zou het dan ook kunnen zijn dat Slot zich terecht uitspreekt over foutieve beslissingen waardoor scheidsrechters invloed hebben op uitslagen van wedstrijden?
Tot nu toe werpen de niet gegeven penalty (toegegeven een penalty is nog geen goal, al scheelt het bij Kökcü op dit moment niet veel) tegen FC Twente en de onterecht gegeven hoekschop waaruit direct gescoord wordt tegen PSV uit, meer gewicht in de schaal in ons nadeel.
Maar je hebt gelijk; soms zit het mee, soms zit het tegen. Ik vermoed dat iedereen dat wel zo'n beetje wist en dat maakt je mededeling tamelijk overbodig.
Wat is de uitleg, waarom geseponeerd?
Raar, volgens mij zijn hier toch duidelijke regels voor.
Aan de andere kant doet hij het niet heel bewust, dus naar mijn idee onnodig om extra wedstrijd geschorst te zijn. De straf van eruit gestuurd worden en penalty tegen was al zwaar.
Seponeren impliceert dan weer een fout van de scheids, iets dat laatste weken natuurlijk al gvoelig genoeg ligt.. dus waarom niet gewoon zeggen: rood was terecht, penalty was terecht, maar verdere schorsing wordt kwijtgescholden. Ben je er ook vanaf.
Wel goed om te weten na Twente en NEC dat verdedigers hands mogen maken in de 16. Moeten we zelf ook eens gebruik van gaan maken!
Echt geen pijl meer op te trekken. De bal met je hand uit het doel houden is gewoon een rode kaart voor een veldspeler.
Belachelijk! Wie begrijpt het nog? Handsbal met hand niet bij het lichaam. Goed werk KNVB
Leuke baan scheidsrechter....
Zijn scoringskans werd toch ontnomen? Maar wat een Haat tegen Feyenoord zeg. Vooral daar uit de Hoofdstad, die constant de scheids mee hebben.