dsc00371

1908.nl

Nieuws

Rotterdamse miljardair: Geen geld naar Feyenoord

Dennis

Miljardair, en rijkste man van Rotterdam, Aat van Herk gaat het grootste deel van zijn vermogen besteden aan goede doelen. Feyenoord komt niet in zijn plaatje voor, zo vertelt hij aan het Financieele Dagblad

Aat van Herk vergaarde zijn vermogen als investeerder in vastgoed en biotech. Volgens Quote bezit de ondernemer ongeveer 2,2 miljard euro. Van Herk, die met gezondheidsproblemen kampt, is voornemens om driekwart daarvan uit te geven aan onderzoek naar zeldzame ziektes en steun aan jongeren die opgroeien met een achterstandspositie. 

Feyenoord hoeft geen geld te verwachten, ook al is de Rotterdamse miljardair groot supporters van de club van Zuid. Vorig jaar bood hij nog 50 miljoen euro om in de Kuip te blijven spelen en het omringende gebied te ontwikkelen. Van Herk bezit het naastgelegen bedrijventerrein. De club ging destijds niet op de ontwikkelingsplannen in. 

Van Herk is nu wel klaar met het voetbalwereldje. “Ik ben door Amerikanen benaderd om samen de club over te nemen, maar het is een te moeilijke affaire. In de voetbalwereld is het volstrekt normaal gemaakte afspraken niet na te komen”. De reputatie van de Rotterdamse aanhang speelt ook een rol. “Je krijg er gratis 500 hooligans bij, aan je voordeur’’, aldus Van Herk.  

De verstandhouding tussen Feyenoord en de vermogende supporters raakte in 2006 bekoeld. Destijds mislukte de transfer van de Oekraïense middenvelder Anatoli Tymoschuk, die later furore zij maken bij Bayern München. Sindsdien zijn de verhoudingen niet hersteld. 

Delen

Reacties

Nare gasten de meeste vermogende rotterdammers
Enige reden waarom hij geld wilde pompen in de Kuip is het verkrijgen van het vastgoed eromheen.
Noemt zich supporter. Nou die hoeft nooit meer te komen. Stop je kk geld maar waar de zon niet schijnt
De beste man laat driekwart van zijn vermogen aan goede doelen na en dan kom jij met zijn reactie. Ga je schamen en snel terug naar FR12.
Zo te zien ben jij een van die 500 die de man noemde
Sjongejongejonge. Hou toch eens op met dit soort taal!!! Die man z’n geld gaat levens redden. Ik wens je niet toe dat het ook de jouwe zou kunnen zijn!!
Op zijn eigen straatje schoon te vegen
Goede reactie: Je toont in 20 woorden het gelijk van Van Herk aan.
Het is moeilijk om jou de naam mens mee te geven, met zo,n opmerking ben je dat niet, meer viezigheid eigenlijk.
Heel sympathiek van de man. Er zijn niet veel miljonairs/miljardairs die driekwart van hun vermogen doneren. Zolang het belastingstelsel niet ingericht wordt op het veel meer belasten van vermogen i.p.v. arbeid en er bijna niks wordt gedaan aan belastingontduiking, ben je afhankelijk van de goedgeefsheid van dit soort mensen. Jammer dat hij niet ook wat geld wil doneren aan Feyenoord maar dat is zijn goed recht.
Giften zijn belasting aftrekbaar hoor...maar ik vind deze man een huilebalk.Als je word gevraagt wat je gaat doen met je geld hoef je niet te zeggen wat je zeker niet gaat doen...
Dat is hem letterlijk gevraagd in het interview van de fd clown, wat hij niet zou doen met zijn geld.
Ja, de meesten verdienen geld met geld, terwijl de bakker en de slager de reële economie worden geruïneerd door de rijkenpartij de VVD door lage belastingen en de superrijken dat geweldig vinden. Gelukkig dat niet alle superrijken zo zijn. Belastingontwijking trouwens nog erger.
Hooligans: jongeren met een geestelijke achterstandspositie? Zou nog een optie zijn.
Wilde er altijd iets van terug.krijgen van Feyenoord . Schenken is toch het tegendeel, dus weinig verassend nieuws. Het andere doel waaraan hij zijn vermogen besteed is ook prima toch.. is inderdaad zijn goed recht
Weinig verassend? Wat wilde je dan? Dat hij de Kuip in brand steekt?
Als hij dan de kosten voor de herbouw zelf moet financieren lijkt me dat wel een goede deal.
Wat is het doel van dit artikel? het is ieders goed recht om ergens geld te schenken. Fantastisch dat hij een deel van zijn vermogen te schenkel aan een maatschappelijk doel. Waarom dan de nadruk op Feyenoord wordt gelegd ontgaat mij volkomen.
Mss omdat dit een Feyenoordsite is? ;-)
Logisch dat hier de passages aangehaald worden die over onze club gaan...
Wil je het hele artikel lezen moet je naar het FD...
Er staat letterlijk dat hij GROOT feyenoord fan is in het artikel, beter LEZEN? Met je nadruk op feyenoord
Wat een fijn supporter zeg. Zo veel geld binnen halen als ondernemer en dan Feyenoord 50 m willen aansmeren om inde vergaande glorie te blijven. Lekker supporter jouw club een slecht investering willen aansmeren om zijn nostalgie gevoel te hebben
nee die klote hooligans verknallen alles.Of ze bedreigen mensen of bezorgen feyenoord dikke boetes.Vind je het gek dat ze geen geld in feyenoord steken. Eigenlijk betalen ze die ratten die voor die boetes zorgen .Word tijd dat ze die mensen gewoon neerknallen
Heel het voetbal is bezeten door ultra's.
Maak je niet druk. Hoort erbij
Dat hoort er niet bij hooligans, dat zeggen alleen geestelijk beperkten dat het erbij hoort.
Misschien was €50.000.000 ontvangen om in de Kuip te blijven spelen wel een betere optie dan €470.000.000 investeren in een stadion waarmee de BVO nauwelijks meer geld te besteden zou krijgen.
Dat lijkt me een mooie taak voor te Kloese om in ieder geval meer de gesprekken aan te gaan.
Als er een technisch directeur is heeft hij daar meer tijd voor.
En waarom kan dit verhaal van deze man niet alsnog worden uitgevoerd.
Weinig verrassend. Van Herk heeft helemaal niets met Feyenoord. Vindt de club alleen interessant als hij deze kan misbruiken om nog meer geld te verdienen.
Wel nobel om aan goede doelen te schenken. Daar kan niemand iets negatiefs van vinden lijkt me.
Deze man wil driekwart van het vermogen aan onderzoek naar zeldzame ziektes en steun aan jongeren die opgroeien met een achterstandspositie spenderen.

Laten we wel zijn…. Feyenoord cq betaald voetbal is allemaal leuk en aardig maar valt toch ‘in het niet’ bij zaken als investeren in onderzoek naar zeldzame ziektes waarmee het om mensenlevens gaat.

Een enorm compliment als deze man de daad bij het woord voegt.
Vreemd is, dat hij met name onderzoek naar MS noemt, waar hij zelf aan lijdt. Geef dat geld dan tijdens je leven, misschien heb je er dan zelf ook nog iets aan. Of je nou doodgaat met 700mio of 2.2y maakt niet zoveel uit.
Prima toch, en weer door.... Heb het idee dat deze mensen rancuneus zijn omdat er zaken in het verleden mis zijn gegaan waar ze niet de macht kregen die ze wilden. Het is nooit, hier heb je 50 miljoen, doe er wat goeds mee voor de club. Knap de Kuip er een beetje mee op of zo. Dan ben je supporter, niet als je 1000 eisen stelt.
Volgens mij zegt hij letterlijk (word geciteerd) in het artikel wat het probleem is/was...
Dat jij dan een ander idee hebt zegt meer over jou dan hem...
En niemand gaat zoveel geld geven zonder dat hij/zij er iets voor terug wilt... zo werkt het nu eenmaal in de echte wereld...