jim-breeman-sports-photography-feyenoord-fc-emmen-5-0-24

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

"Santi wordt steeds fitter en is betrokken bij kansen"

Van de redactie

Santiago Gimenez krijgt vanavond de voorkeur in de spits boven Danilo. De Mexicaan start zodoende in de wedstrijd tegen NEC. Arne Slot is van mening dat beide spitsen elkaar niet zoveel ontlopen, zo zegt de trainer tegen ESPN.

“Danilo heeft afgelopen zondag ongelooflijk veel werk verzet en ‘Santi’ wordt steeds fitter. En als hij invalt laat hij zien dat hij bij kansen betrokken is. Dan is vandaag een goed moment voor hem om te laten zien, dat als hij start hij hetzelfde gevaar kan stichten”, zo verklaart Slot zijn keuze.

Ook Jaivaro Dilrosun keert tegen NEC terug in het elftal. De aanvaller speelt in plaats van Alireza Jahanbakhsh.  “De grootste reden om vandaag met Dilrosun te starten, is dat ik verwacht dat NEC wat meer terug zal zakken dan Ajax afgelopen zondag deed”, aldus Slot. “Dan wordt er vanaf de buitenkant heel veel een tegen een acties verwacht. En dat is de grote kracht van Javairo”.

Delen

Reacties

Heeft woensdag weer laten dat Danilo terecht de voorkeur krijgt
Hij staat voornamelijk balletjes af te wachten en zet totaal geen druk.
Wat mij wel opvalt; hij is goed in de een tegen een-duels met verdedigers maar (tot nu toe) eigenlijk alleen als er relatief veel ruimte om hen heen is. In de kleine ruimte is hij (nog) nauwelijks functioneel aanspeelbaar en volgt er niet veel als hij de bal toch eens krijgt.
Als je heel eerlijk bent de man krijgt ook geen balken er komt geen voorzet .buitenspelers komen alleen maar naar binnen ,gelukkig had hij een goed actie bij de penalty .
Klopt maar dat geldt voor Danilo ook.
Nadat Santi gewisseld werd kwamen er ineens hoge voorzetten voor de goal.....
Die moeten ook komen als ie nog niet gewisseld is, verdorie....
Hmm 18 min gespeeld en waarschijnlijk geblesseerd. Had slot niet moeten zeggen helaas