sauer-feynl

Foto: Feyenoord.nl

Nieuws

Sauer: "Toen ik met Slot sprak, leek het wel een droom"

Van de redactie

De 16-jarige Leo Sauer maakt een goede eerste seizoenshelft door bij Feyenoord Onder 21. Als beloning mocht de Slowaak meetrainen met het eerste elftal. Feyenoord heeft talentvolle aanvaller tot het einde van dit seizoen gehuurd van MŠK Žilina. De jeugdinternational van Slowakije Onder 19 speelt zijn wedstrijden onder Melvin Boel bij Feyenoord Onder 21. Het Slowaakse medium Sport.sk sprak Sauer over zijn trainingsweek bij de A-selectie van Feyenoord.

Hij is nog maar 16 jaar oud, maar een vaste kracht in Feyenoord Onder 21. In 12 wedstrijden scoorde hij vier doelpunten in zijn eerste halfjaar in dienst van de Rotterdammers. De progressie van de getalenteerde vleugelaanvaller is ook trainer Arne Slot opgevallen. Op een dag ging ineens de telefoon van Sauer. "Eerst belde mijn coach Melvin Boel me en zei dat hij goed nieuws voor me had. Aangezien ik het dit halve seizoen goed heb gedaan en tegelijkertijd goed ben ingeburgerd bij Feyenoord, zullen ze me de kans geven om mee te trainen met de 'A-selectie' zodat ik mezelf kan laten zien aan hoofdtrainer Arne Slot en meer kan ontwikkelen."

Het telefoontje van Melvin Boel deed de Slowaak meer dan hij dacht. "Ik geef toe dat het me echt 'greep'. Ik was ineens stil, helemaal 'bevroren' en zei zo'n 10 seconden niets. Coach Melvin Boel vroeg me of ik daar was, haha. Toen ik het gesprek beëindigde, trilden mijn handen. Het deed me echt veel en ik kon niet wachten op de training. Ik was ook erg blij dat ik Dávid Hancko eindelijk zou kunnen ontmoeten, want we hadden elkaar nog niet eerder persoonlijk ontmoet. Hij kwam naar me toe en stelde zich voor. Tegelijkertijd hoefde hij het niet eens te doen, omdat ik heel goed wist wie hij was, haha. We hadden daarna een heel goed gesprek en hij was erg behulpzaam. Ofwel in de sportschool of direct op het veld. Hij was een beetje een mentor voor me."

"Toen ik met trainer Arne Slot sprak, vroeg ik me af of het geen droom was. Hij wist alles al over me, waar ik speel en waar ik vandaan kom. Daarna gingen we trainen. Eerst mocht ik er maar één training mee doen. Daarna zei hij dat ik de volgende dag ook moest komen, en nu heb ik er al vier gedaan. Het lijkt erop dat ze waarschijnlijk tevreden zijn met mij."

Delen

Reacties

Echt een leuk talentje! Mooi ook dat spelers net zo betoverd kunnen raken door Slot als de supporters haha. Geeft maar weer aan dat we erg blij mogen zijn met onze trainert :D
Welke constructie zit er achter deze jongen? Huur met optie tot koop? Enkel huur? Zeer veel belovend talent.
Huur met optie tot koop. Optie bedraagt laag bedrag.
@ftm Neem aan dat ze die ook gaan lichten toch