sinisterra

VK Sportphoto

Nieuws

Sinisterra: "Ik mis iedereen bij Feyenoord"

Van de redactie

Luis Sinisterra werd begin juli voor een recordbedrag van 25 miljoen euro van Feyenoord overgenomen door Leeds United, waar hij inmiddels een basisplek heeft veroverd. Nog altijd volgt de 23-jarige Colombiaan zijn oude club op de voet. In gesprek met Voetbalzone praat de vleugelaanvaller over Feyenoord en zijn voormalige teamgenoten.

De Colombiaans international volgt de Rotterdammers nog altijd op de voet. "Ik ben alleen naar Leeds gegaan omdat het een droom was om in de Premier League te voetballen, maar ik mis iedereen bij Feyenoord. De fans zijn fantastisch, net als de mensen binnen de club. Ik heb nog steeds contact met sommige stafleden en oud-ploeggenoten, zoals Ofir Marciano. Ik kijk hier ook bijna iedere wedstrijd van Feyenoord. Als ik zelf geen duel heb, dan kijk ik sowieso en het is heel leuk om te zien hoe de club het doet in de Europa League."

De taalbarrière was voor Sinisterra ook een lastige situatie in zijn beginperiode bij Feyenoord, maar kreeg hulp van zijn toenmalige teamgenoten. "Renato Tapia en Eric Botteghin hebben me destijds erg geholpen met het integreren binnen de club. In die tijd sprak ik nog geen woord Engels, dus zij waren erg belangrijk voor me. Mede dankzij hen voelde ik me erg snel thuis bij Feyenoord. Ik kon ook goed met de Nederlanders hoor, maar gesprekken voeren was in het begin nog een beetje lastig. Na een tijdje heb ik goede vrienden gemaakt, al is de relatie altijd anders dan met de Zuid-Amerikanen. In Nederland is men toch iets afstandelijker. Ik ben nog altijd zeer goed bevriend met Marcos Senesi. We hebben nog steeds veel contact. Hij speelt nu natuurlijk bij Bournemouth, dus iedere keer als we allebei een vrije dag hebben en het past in de planning, dan spreken we ergens af.”

Ook heeft de vleugelaanvaller een goede verstandhouding overgehouden aan de samenwerking met Frank Arnesen. "Destijds was het Martin van Geel die naar Colombia kwam en mij kwam bekijken met de scout, Steven Aptroot. Zij hebben me ruim anderhalf jaar gevolgd. Na het zien van vele wedstrijden besloten ze mij naar Feyenoord te halen. Het was een zeer bijzondere stap voor mij. Uiteindelijk leerde ik ook Frank Arnesen kennen. Dat was prettig, want hij spreekt Spaans en we konden een goede verstandhouding opbouwen.”

Één oud-ploeggenoot steekt er kwalitatief met kop en schouders bovenuit volgens de Colombiaan. "Ik zeg altijd dat Robin van Persie zonder enige twijfel de beste speler was met wie ik gespeeld heb bij Feyenoord. Ik heb ongeveer anderhalf jaar met hem in het team gezeten. Ondanks dat hij al in de herfst van zijn carrière zat, had hij zó veel kwaliteiten. Het was heel mooi om hem te zien spelen. Ik heb veel geleerd van zijn balaanname en zijn beweging zonder bal: hij staat altijd op de juiste plek."

Inmiddels maakt Sinisterra de nodige minuten bij zijn nieuwe club Leeds en heeft het naar zijn zin. "Het gaat heel erg goed met me. Het welkom hier in Leeds was erg warm en de manager Jesse Marsch heeft ook meteen zijn vertrouwen in mij uitgesproken. Het voelde hier meteen als thuis. Ik heb mijn plek zowel bij Leeds als in de nationale ploeg gevonden. Ik heb meer vertrouwen gekregen, waardoor ik automatisch beter ben gaan spelen."

Delen

Reacties

Wij missen jou ook je bent een topper
Absolute top speler, kan club als Feyenoord niet zomaar vervangen. Verkopen was wel uiteraard logisch.
Wij missen Luis ook!