slory

VK Sportphoto

Jeugd

Slory: "De mentaliteit van alle jongens is goed dus ik had er alle vertrouwen in"

Van de redactie

Feyenoord Onder 19 heeft ook de tweede wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Youth League gewonnen. In een verhit duel gingen de mannen van Robin van Persie en Brian Pinas er met de drie punten vandoor. Antoni Milambo en Jaden Slory waren beiden trefzeker vanaf elf meter. Slory sprak na afloop van het duel met Feyenoord Media.

Vlak voor rust kwam Atlético op een 1-0 voorsprong ondanks dat Feyenoord Onder 19 goed in de wedstrijd zat. "Ja, vlak voor rust kregen we een tikkie. Daarna moet je met z'n allen doorgaan en de kop omhoog houden. In de rust hebben we het wat aangepast. Het ging toen wel iets beter met meer druk erop en scoorde we vanzelf de 1-1", begint matchwinner Slory. Mentaal was de klap niet al te groot na de achterstand geeft de aanvaller van Feyenoord Onder 21 aan. "Ik heb wel vertrouwen in het team dus je weet dat je er weer bovenop gaat komen. De mentaliteit van alle jongens is goed dus ik had er wel alle vertrouwen in."

Het Onder 19 team, onder leiding van Robin van Persie, is een mix van spelers van Feyenoord Onder 18 en de Onder 21. Ook zonder elke dag met elkaar te trainen is het team goed met elkaar. "Ja klopt, we spelen niet elke dag samen. Je moet een teamgeest opbouwen binnen een paar dagen en dat gaat ons wel goed af nu", aldus Slory.

In de slotminuten van het duel werd Slory neergehaald in het zestienmetergebied. De aanvaller aarzelde niet en wilde zelf de strafschop nemen om Feyenoord op een 1-2 voorsprong te schieten. "Ik pakte de bal gelijk en was er eigenlijk van overtuigd dat ik hem zou scoren. Met een klein gelukje moet ik zeggen", glimlacht Slory. "Maar ja, dat hebben we denk ik afgedwongen dus mooier kan niet."

De ontlading bij de ploeg van Robin van Persie was groot na de 1-2. "Ik was helemaal op. Ze waren in de wedstrijd ook erg vervelend, maar dat weet je van Spaanse ploegen. Op de tenen staan, een elleboogje hier en daar. Ik denk dat wij als ploeg zijnde goed ons koppie erbij hebben gehouden en onze voeten hebben laten spreken."

Delen