slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: “Als hij erin komt, is dat omdat er een goal geforceerd moet worden"

Van de redactie

In aanloop naar de wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden lichte Arne Slot de opstelling toe. 

Feyenoord start tegen de Friezen met dezelfde basiself als tegen FC Volendam en lijkt daarmee de vaste samenstelling te hebben gevonden. “De afgelopen weken hebben we bijna alleen veranderd door blessures. Op de spitspositie nagelaten, toen we zonder dat er een blessure aan ten grondslag lag voor Gimenez hadden gekozen”, zo licht Slot toe. 

Wel gaf de trainer aan noodgedwongen met David Hancko te hebben geschoven de laatste weken. “Hij is een onomstreden basisspeler. En hij is een betere linker centrale verdediger dan Jacob Rasmussen. Maar we zijn minder tevreden geweest over de invulling van de linksback positie. En daarom hebben we er toen voor gekozen om Hancko daar te zetten. Uiteindelijk doe je het beste voor het team. Als je puur naar het individu kijkt is het prettiger als je altijd op dezelfde positie staat. Maar soms vraagt de wedstrijd om op een andere plek te staan”. 

Sebastian Szymanski is de meest vooruitgeschoven middenvelder en niet Quinten Timber. “Quinten is het beste naast een controleur, dat hij mag pendelen. Maar wij hebben geen echte controleur”, aldus Slot. “Ook op het middenveld zijn we zoekende, hoe Timber, Kokcu en Szymanski – die alle drie het beste zouden functioneren met een echte controleur bij ze – toch op de beste manier samen kunnen spelen”.

Over speelminuten voor Gimenez zegt de trainer het volgende; “Als hij erin komt is dat ook vaak omdat er een goal geforceerd moet worden. Het is een hele goede invaller. En die het al heel vaak goed gedaan heeft, dus de kans dat hij erin komt is aanwezig."

Delen

Reacties

Pff wat erg voor Gimenez, komt naar Feyenoor, is beter maar wordt gebruikt om goals te maken in de slotfase……