slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Bij die jongens was dat nu niet zo"

Van de redactie

Feyenoord heeft als team nog veel werk te verzetten. Dat is de conclusie die trainer Arne Slot opmaakte na het gelijkspel tegen NEC. Slot wisselde vijf maal en hoopte op een individuele actie die het verschil kon maken. "We hebben al onze aanvallende troeven ingebracht. Uiteindelijk ben je afhankelijk van een bevlieging van een individu. De afgelopen weken hadden onze invallers wél impact. Bij de jongens die aanvallend invielen, was dat nu niet zo," sprak Slot in gesprek met Voetbal International.

"We hebben de hele wedstrijd op hun helft gespeeld, maar dat heeft alleen in het eerste half uur tot dreigende situaties geleid. In het uur daarna niet meer. We zijn nog niet in staat om onze creatieve spelers kansen te bieden uit het vele balbezit," concludeerde Slot na afloop.

Toch wanhoopt Slot niet. "Ik geloof in ontwikkeling. Luis Sinisterra had het in zijn eerste jaar ook niet. Die heeft er drie jaar voor nodig gehad om elke week voor ons het verschil te maken. Ik denk dat wij een aantal spelers hebben die de kwaliteiten hebben om dat ook te kunnen. Ook nu al, maar je kan een keer een mindere wedstrijd hebben. Het is zeker zo dat wij zoveel aanvallende kwaliteiten hebben, dat ik denk - en verwacht - dat spelers zich zo gaan ontwikkelen dat ze vaker dan af en toe de individuele kwaliteit laten zien om een wedstrijd over de streep te trekken."

Delen

Reacties

Bijzonder dat Slot het heeft over de jongens die erin zijn gekomen in de 60-70e minuut. Hij verwacht dat zij in die schamele minuten die ze krijgen het allemaal wel even rechttrekken. Begin dan gewoon met die jongens. Ben zo gigantisch klaar met dat gestuntel van Idrissi en Jahanbakhs. Die 2 doen niks op snelheid. Altijd aannemen en wachten totdat alles en iedereen weer in de 16 staat en dan nog een actie proberen die 9 van de 10 keer mislukt. Gewoon irritant om te zien dat ze één keer scoren en Slot gelijk flashbacks krijgt van zijn tijd aan AZ.
Inderdaad...
Ook als iets al een paar wedstrijden lang niet loopt blijf dan niet dezelfde spelers opstellen...
Gooi er een paar nieuwe spelers in die gretig zijn...
Is het effect dan nog steeds niet zoals gehoopt kun je ze altijd weer wisselen nu we een sterke bank hebben...
Ik denk dan ook dat dat de komende wedstrijden gaat gebeuren. Hij heeft wat spelers vertrouwen gegeven en niet direct naar het tweede plan verwezen. Nu is het moment om wel wisselingen door te voeren, gezien de matige wedstrijden/resultaten. Deze wisselingen zijn hierdoor dan ook beter aan de spelers uit te leggen, indien ze het zelf nog niet inzien