slot-2

VK Sportphoto

Nieuws

Slot blij met overwinning en reageert op blessure Bart Nieuwkoop

Van de redactie

Feyenoord heeft goede zaken gedaan in aanloop naar het belangrijke UEFA Champions League duel van aankomende dinsdag tegen Atlético Madrid. In de stadsderby bij Excelsior won de ploeg van Arne Slot met 2-4. De doelpunten aan Feyenoord kant kwamen op naam van Quinten Timber en hattrick-held Santiago Gimenez. De trainer van de Rotterdammers sprak na afloop met ESPN.

Feyenoord miste met name in de eerste helft grote kansen om de voorsprong te vergroten, desondanks was de ruststand 1-1 in Kralingen. "Dat dit een spannende wedstrijd is geweest kunnen we onszelf wel aanrekenen", begint Slot. Slot was erg te spreken over Gimenez. "We speelden erg goed, creëerde veel kansen en de doelpunten die we maakte kwamen uit prachtige aanvallen."

"De tweede helft vond ik het wel een beetje stokken. Dat kwam ook wel omdat zij met vijf verdedigers gingen spelen, maar ik vind dat wij onze dreiging vanaf de zijkanten echt nog kunnen verbeteren. Ik denk dat je vandaag met Yankuba Minteh, die de een-op-een weet te domineren, ineens het voetbal heel makkelijk kan laten zijn en we een keer niet dertig passes nodig hebben om tot een goal te komen", vervolgt Slot.

Ook doelpuntenmaker Timber viel positief op bij de trainer van Feyenoord. "Quinten weet zijn goede spel te koppelen aan zijn rendement. Het was ook weer een hele mooie aanval bij die goal. Quinten doet het hartstikke goed", aldus Slot.

Nieuwkoop viel uit met een hamstring blessure. "Dat voelde niet fijn, hij had last van zijn hamstring. Het schoot erin tijdens het afremmen, dus niet bij het sprinten. Het zal geen maanden duren, maar normaal gesproken komt dan dinsdag te vroeg."

Dinsdag staat de kraker in de Champions League tegen Atlético Madrid te wachten. Een cruciaal duel voor Feyenoord in de strijd om overwintering in de UEFA Champions League. "Ik denk dat we vanuit de wedstrijd van vandaag genoeg goede dingen mee kunnen nemen naar aankomende dinsdag", sluit Slot af. 

Delen

Reacties

Het is niet zo'n ramp dat dinsdag te vroeg komt voor Nieuwkoop. Hoewel ik hem als speler zeer waardeer, is de CL (en wellicht ook PSV) nog iets teveel gevraagd.
Ik had goede hoop, toen nieuwkoop terug kwam, maar deze jongen valt elke week tegen. Kan zelfs het niveau tegen excelsior niet aan
@FeyenoordTM in de winter moeten er echt nog wel een verdediger bij, speelt dit binnen Feyenoord ook en zijn er interessante opties?
Jammer van de blessures achterin... Echter wellicht een mooie kans om Read eens door te schuiven naar de A selectie.
Gelukkig zou hij dinsdag toch niet spelen, blij dat Trauner rust heeft gekregen en er niet in hoefde te komen.
Natuurlijk wel zuur voor Nieuwkoop zelf en hoop dat hij snel hersteld is.