slot-feylaz-1

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Een bijzonder moment voor de club"

Van de redactie

Trainer Arne Slot vindt het bijzonder dat hij met Feyenoord voor het eerst in twintig jaar de laatste 16 van de Europa League heeft gehaald. "Dit is een bijzonder moment voor de club", aldus de oefenmeester in gesprek met het Algemeen Dagblad na het gewonnen duel tegen Lazio.

"De ene week is de andere niet", zegt Slot tegenover de krant. De invallers maakte het verschil voor Feyenoord. "Ik zou liegen als ik het als trainer niet leuk zou vinden als twee reserves het uiteindelijk beslissen. We waren veel beter in staat ze onder druk te zetten. En ook de controle te houden. Dat is lastig in eigen stadion, als we opbouwen vanuit onze keeper. Dat vinden onze fans niet altijd leuk, maar het is soms wel noodzakelijk."

Slot is trots op zijn ploeg en zag een uitblinkende Bijlow tegen de Italianen. "We spelen op een compleet ander niveau dan vorig seizoen in de Conference League. Als je de voorbije transferperiode er dan nog bij pakt, waarin we ontzettend veel spelers zijn kwijtgeraakt, vind ik het nog meer bijzonder. We hadden vandaag ook een goede keeper nodig. Voor rust konden we ook al met 3-0 achter staan. Al lag dat vooral ook aan eigen fouten."

Delen

Reacties

Nog drie wedstrijden kunnen we ons op gaan maken voor een knotsgekke winterperiode. Mooi WK, geweldige aankopen voor de 6 positie (liefst 2 goede nrs. 6 je weet nooit raakt er een geblesseerd zit je nog te hannesen met de huidige spelers. Better save them sorry) en dan knallend het vervolg van dit seizoen door.

Je zal maar 5x tegenover Ajax of PSV staan in 1 jaar en ze bijna allemaal winnen dan worden helemaal gek
Bijlow red je deze keer, was fantastisch
Hoop echt op meer stabiliteit zo snel mogelijk. Vind een opstelling met en Gimenez én Danilo helemaal geen gekke optie. Niet naast elkaar maar diepe spits is dan Gimenez en daarachter Danilo. Op de flanken kan je dan invullen door aanvallende middenvelders te zetten met diepgang. Szymanski op links en Bullaude op rechts. Of je gaat met echte buitenspelers spelen en dan zou ik de komende maanden gebruiken om daarop te trainen en dan kan je denken aan Paixão op rechts en Wålemark op links.

Maar goed ik zal wel te aanvallend denken