Slot Arena

Slot: "Een heel mooi moment voor ons ontnomen"

Ference

Na afloop van de gestaakte Klassieker kwam Feyenoord-trainer Arne Slot, met wat vertraging, voor de camera's bij ESPN. Uiteraard was ook hij erg teleurgesteld over het feit dat de wedstrijd niet kon worden uitgespeeld en sprak hij van competitievervalsing. Ondanks een rommelige eerste helft, was Slot wel zeer tevreden over hoe zijn ploeg zich presenteerde.

Allereerst vroeg Hans Kraay naar de veiligheid in en om het stadion. Slot was hier duidelijk over: "Hier merken wij weinig van, behoudens dan dat wij moeten wachten. Dus indirect merk je er wel wat van." Waar verschillende Ajax-spelers bezorgd waren over de veiligheid van hun familie op de tribunes, kon Slot ook deze zorgen wegnemen. Zo vertelde hij dat er, behalve een paar directieleden, geen Feyenoord-fans of spelersvrouwen aanwezig waren.

Slot zag een rommelig begin van zijn ploeg: "De eerste tien minuten is altijd een beetje 'hotseknotse voetbal'. Beide ploegen willen dan heel graag duelleren en spelen dan de lange bal om niet op eigen helft te blijven. Na tien minuten ontstaat dan vaak de ploeg die wat comfortabeler aan de bal is en meer het initiatief heeft." Hierin was het volgens Slot ook van belang dat hij na tien minuten een moment kreeg om zijn elftal zo neer te zetten dat er goed druk kon worden gezet. Dit betaalde zich uit.

Hoewel de ruststand anders doet vermoeden, vond Slot de omstandigheden niet makkelijk voor zijn ploeg: "Het is een hele rare wedstrijd. Je moet eerst al een keertje stoppen omdat er een bekertje op veld valt, dat duurde vrij lang. Dan moet je daarna nog een keer stoppen vanwege vuurwerk. Dan heb je negen minuten blessuretijd, dus ja dat vraagt nogal wat van de spelers om op niveau te kunnen blijven voetballen. Uiteindelijk wordt hij dan definitief gestaakt. Hiermee wordt een heel mooi moment voor ons ontnomen."

Over hoe het verder moet met de wedstrijd is Slot duidelijk: "Het is hoe dan ook competitievervalsing. Ajax ging de minste fase in, omdat ze donderdag nog gespeeld hebben. Er zijn drie opties, uitspelen met publiek, zonder publiek of een reglementaire overwinning voor ons. Eerste optie is niet aannemelijk. Doordat dit gebeurd is, is de competitievervalsing al enorm."

Slot stapt dan ook met een niet-voldaan gevoel de bus in: "Je staat wel 0-3 voor, maar een gevoel van een overwinning heb je niet. Er is namelijk nog een half uur te spelen, waarvan je niet weet wat daarmee gaat gebeuren. Het is een reëel optie dat de wedstrijd gestaakt wordt en het een reglementaire overwinning wordt voor ons. Net zo goed dat het een reële optie is dat we hem later in moeten halen. Wij vinden het verre van ideaal als dat vandaag of morgen moet. Bijvoorbeeld iemand als Gernot Trauner heeft altijd wel 2 à 3 dagen nodig om van een wedstrijd te herstellen. Zo kan ik meerdere argumenten opnoemen waardoor het sowieso voor ons een enorm nadeel is dat het gestaakt is. Uiteraard heb ik wel begrip voor de beslissing van de arbitrage, laat dat duidelijk zijn."

Ben nog wel nieuwsgierig wat er waar is van die 50K die Ajax de KNVB had aangeboden na het stilleggen. En wat hun beweegreden was om dat aan te bieden. Klinkt op zijn minst verdacht.
Wanneer publiek zich met de wedstrijd bemoeit, lijkt het mij logisch, dat de knvb zich actief met het publiek bemoeit.
Wat mij betreft blijft de uitslag staan, plus 3doelpunten aftrek wanneer duidelijk is van welke partij de verstoring komt. Daarnaast speelt Ajax aantal wedstrijden zonder publiek en bij herhaling volgt puntenaftrek. Zoals ook bij financieel wanbeleid punten worden afgetrokken. Eerlijke oplossingen zijn er helaas niet.
Jammer dat wedstrijd is afgebroken. Wat als aan einde competitie blijkt, dat doelsaldo PSV een doelpunt meer is
Niet pas in november doorspelen. Daar moet Kloesoe echt voor gaan liggen.
wat betreft nieuwe speeldata en reglementaire regeling. Overspelen op korte termijn niet mogelijk, reglementair 3 punten geven beste optie. Echt balen van het doelsaldo. Maar ja om nou langer dan een maand te wachten... Misschien moet het dan maar.

Aan de andere kant, overspelen dat is precies wat die raddraaiers willen. Misschien is een reglementaire 0-3 overwinning maar het beste. Schrijf die drie reglementaire 3 doelpunten maar bij bovenop de al drie gemaakte doelpunten in de competitiestand voor het doelsaldo van Feyenoord (uitslag 0-6). Misschien is dat een passende straf voor Ajax ten goede van Feyenoord, aangezien dit de reinste sabotage (competitievervalsing) is.

En ik hoorde dat Slot over dat het competitievervalsing zou zijn omdat Ajax op donderdag speelde en Feyenoord op dinsdag? Wat is daar competitievervalsing aan? Dat heeft Ajax aan hun eigen te danken, door niet goed genoeg te zijn in het afgelopen seizoen.
De competitievervalsing, ter verduidelijking, zit hem in het verzieken van de wedstrijd door vuurwerk op het veld te gooien en zo de boel te saboteren, ofwel voor Feyenoord de kans te ontnemen om de score verder uit te bouwen, of te hopen dat het op een later tijdstip kan worden uitgespeeld wanneer het eventuele beter gaat met Ajax.
Omdat Slot dacht dat ajax einde wedstrijd vermoeider zou zijn
Sja, dan nog is het jammer dan voor Ajax. Hadden ze maar kampioen moeten worden.
Knap hoe jij 1 vd beste communicatoren, onze Arne Slot, zo helemaal verkeerd kunt begrijpen. Luister het nog eens terug!
Ik heb het verkeerd gezegd: Ik las het. Zal dan wel weer een media stunt zijn om Arne's woorden dan te verdraaien?
Aha, waar las je dat dan?
Ik hoorde dat Perez en co het ook niet begrepen hadden bij espn.
Weet ik al niet meer. Een of andere sport site.
Leermoment: geen mediaberichten lezen maar naar Slot luisteren! ;-)
Omdat ze vanaf nu minuut 60 dus de benen gaan voelen na een zware wedstrijd op afgelopen donderdag
Reglementair kan het nog niet, maar dit voorval toont aan dat we moeten gaan naar puntenaftrek bij misdragingen van supporters.
Helemaal eens en vak leeg volgende wedstrijd bij herhaling 3 wedstrijden leeg en idioten oppakken volhangen met slimme camara’s, toezichthouders en politie in burger. Dit soort idioten uit de anonimiteit halen. En politici neem vliegtuig naar Engeland en kopieer exact hoe zij het aangepakt hebben. In stadions gebeurt helemaal niets, zelfs geen hekken om het veld.
Ook hier sta ik volledig aan jouw kant.
Opwachten die bus en voluit vieren deze overwinning. We hebben ze weggeblazen vanmiddag.
Dat zou niet heel verstandig zijn om een overwinning te gaan vieren die nog niet binnen is. In een halfuur kan veel gebeuren in voetbal.
Gewoon laten zien dat we het waarderen wat ze lieten zien. Jij kon je ogen toch zeker ook niet geloven vanmiddag? Een beetje zout is altijd lekker ;-)
Ajax stond in deze wedstrijd 3 doelpunten in de min en het spelbeeld geeft aanleiding te suggereren dat die min nog groter uit zou zijn gevallen bij een volledig uitgespeelde. Het zou wel heel zuur zijn als Ajax aan het eind van het seizoen Europees voetbal of nacompetitie veiligstelt op basis van doelsaldo. Hoe dan ook heeft de vuurwerkgooier zijn doel bereikt: de vernedering is nu ‘maar’ 0-3, in plaats van een historisch hoge nederlaag en ze hebben een grotere klap op hun doelsaldo weten te voorkomen. De vuurwerkgooier krijgt een bloemetje van Ajax thuisgestuurd…
Was er aanleiding voor één grotere uitslag? Ik vond Feyenoord vanmiddag uitermate zwak . Op de 3 momenten na was het qua voetbal niet best. Ook de tweede helft bleven we loeren op een fout terwijl je zelf zoveel meer voetbal in huis heb
Ik vond ze de 2e helft juist beter starten en ajax opsluiten.
1e helft was gewoon heel raar, onze spelers wisten ook niet wat hun overkwam en liepen wat onwennig over het veld
Tweede helft vond ik Feyenoord al stabieler en met meer doordeweekse rust én gewoon een betere overall conditie denk ik dat Ajax volledig door het ijs was gezakt. Maar inderdaad, het is speculeren. Ben benieuwd waar Zeist mee komt; er moet een duidelijk signaal worden afgegeven, zeker omdat het om de Klassieker gaat, en omdat er alleen Ajax-supporters waren, dus duidelijkheid over motief.
Gewoon reglementaire overwinning van maken.Beter voor ons
En wat als je op doelsaldo het kampioenschap verliest?
Kan je toch niet over speculeren. 0-3 pakken in deze wedstrijd is gewoon prima. Het is geen garantie dat je er meer had gemaakt en zij niet meer zouden scoren.
Wat als dit op een 3-2 was uitgedraaid door een gelukkig moment voor ajax en een goeie corner ofzo?
Als het hierbij blijft moeten we gewoon tevreden zijn denk ik
Ik weet ook niet wat uiteindelijk het beste is🤷Zoals Slot zegt is allemaal in ons nadeel.
In eerste instantie zou ik ook zeggen reglementaire overwinning.
Maar ook ik zei eerder hetzelfde als S.
Het is allemaal wat als natuurlijk en waarschijnlijk zal het ook niet op doelsaldo aankomen.
Maar stel dat het wel zo zal zijn aan het eind van het seizoen.Dan wordt je toch helemaal gek?Omdat de kans heel groot was dat de uitslag hoger zou zijn geworden
Kan ik ook mee leven ;-)
Al is drie punten in mindering ook een goed signaal, ook voor de andere supporters die in de toekomst een doelpuntenfestijn van de tegenstander voortijdig willen beëindigen.