slot

Foto: VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Het is niet mijn stijl om dat via de media te doen"

Van de redactie

Feyenoord trainer Arne Slot is aan zijn tweede seizoen bij de Rotterdamse club begonnen, waarbij zondag de eerste Eredivisie wedstrijd gepland staat. In gesprek met het Algemeen Dagblad toont Slot zich strijdlustig voor het nieuwe seizoen.

Feyenoord eindigde vorige seizoen op 12 punten achterstand op Ajax, welke met 83 punten de competitie afsloot. Dit seizoen zal dat aantal punten volgens Slot niet genoeg zijn voor de titel. “Als je kijkt naar de investeringen van Ajax en PSV, dan schat ik in dat de nieuwe kampioen heel veel punten moet gaan halen. Ruim meer dan 80 punten denk ik. Wij moeten ook héél veel punten gaan pakken om bij te blijven.”

“Wij zitten in een compleet andere fase dan deze clubs. Maar we hebben desondanks al aangetoond dat we in de buurt kunnen komen. We verloren allebei de Klassiekers. Win je die, dan gaan er bij Ajax zes af en bij ons zes bij, dan sta je gelijk. En dan was het ook nog zo dat wij in een lege Kuip speelden en zij in een volle Arena. Dat is misschien makkelijk praten, maar ik heb in die onderlinge wedstrijden geen krachtsverschil gezien,” vervolgt de 43-jarige trainer.

Slot ziet dat het huidige Feyenoord verder is dan bij de start vorig seizoen: “We staan er iets beter voor, als je het mij vraagt. Maar het moet nog beter. Als de spelers op hetzelfde niveau blijven, dan zal het heel lastig worden om als ploeg vooruit te gaan. De veldbezetting voor de bal moet beter. Als dat lukt, zal dat een deel van de door ons kwijtgeraakte goals door het vertrek van Til, Sinisterra, Dessers en Linssen oplossen. We maakten al vaak teamgoals en dat kunnen we komend seizoen ook weer, verwacht ik.”

Inkomende transfers lieten enige tijd op zich wachten. Maar de behoefte om druk uit te oefenen naar de directie van Feyenoord voelde Slot niet: “Als dat al het geval zou zijn dan is het niet mijn stijl om dat via de media te doen. Ik weet dat we er allemaal alles aan doen om de selectie zo sterk mogelijk te krijgen. Daar komt bij: Ik ben nooit onder valse voorwendselen naar Feyenoord gehaald. Er is nooit tegen Arne Slot gezegd dat als we een speler zouden verkopen we vervolgens vele miljoenen zouden kunnen gaan uitgeven.”

Delen

Reacties

Bedenk vorig jaar Fer als CV tegen Drita. Dan zijn we nu wel verder ja.
Oh jee Arne Slot gaat in de derde persoon praten, krijgt hij een Van Gaal complex? ;)
Willen we dit seizoen niet helemaal opnieuw beginnen lijkt het me wel verstandig om Senesi te behouden. Dan heb je in de as tenminste nog iets van vastigheid en zekerheid.
Omar Campos komt naar Feyenoord zegt ESPN Mexico
1908.nl vanochtend op Twitter: ''Feyenoord is niet concreet voor een Mexicaanse linksback.''
Onzingerucht. Die mexicaan herhaalde gewoon het gerucht van een paar dagen geleden
Feyenoord heeft niet gezegd dat we vele miljoenen gaan uitgeven, maar na 1 seizoen doen we het wel, hahahaha. Daar moet Slot denk ik wel tevreden over zijn. En als ik de media mag geloven heeft hij ook aardig de vinger in de pap.

Ik verwacht met al de nieuwe spelers een verbetering van de selectie en dus een mooi seizoen.
Ik hoop dat we begin van het seizoen niet te veel laten liggen. En dan lekker doorbouwen Arne. Ik heb er vertrouwen in.
Denk dat we blij moeten zijn dat we Vitesse als eerst treffen. Vitesse heeft alleen een speler van RKC gehaald en 3 spelers gehuurd. Zijn een stuk of 8 spelers vertrokken. Zodra de overname definitief is zullen zij ongetwijfeld zichzelf enorm gaan versterken maar dan hebben wij Vitesse-uit tenminste al gehad.
Het zegt niet alles, maar de voorbereiding van Vitesse was niet best. Atromitos (1-2 verl.), OFI Crete (1-2 verl.), VVV (2-2), Oostende (2-0 verl.), Maccabi Haifa (1-0 win.) en Westerlo (0-0).
Ik heb in elk geval veel zin in de wedstrijd!
Deze man is het beste wat Feyenoord kon overkomen. Hij brengt de hele club verder.
Zeer blij mee en ik hoop dat hij nog lang blijft! Ben benieuwd waar we over 2 á 3 jaar staan als club.
Prima teksten, we morten blij zijn met deze man
Topgozert.
Beste deal die Arnesen heeft gesloten.
Het is even wennen, maar met Arnesen, Te Kloese en Slot wordt eindelijk beleid gemaakt.
Weg van wat was en hop naar nieuw elan. Ik vind het wegsturen van Brard en verlengen met Boel bij de jeugd nog wel het mooiste voorbeeld
Als je Zerrouki voor 6,5 miljoen wil halen is er weinig van beleid te spreken.
Omdat de mogelijkheden sky high zijn op dit moment bij Feyenoord. Wel een beetje laat maar toch. Valt er weinig te zeuren toch?