slot

Vk Sportphoto

Nieuws

Slot: "Ik ben blij dat Orkun terug is"

Van de redactie

Trainer Arne Slot gaf na het gelijkspel van zaterdagavond tegen Heerenveen voor de camera’s van ESPN aan dat hij met weinig genoegdoening naar de wedstrijd gekeken heeft en de ‘muur’ van de Friezen lastig te doorbreken was.

“Het lukte ons niet om door de muur van Heerenveen heen te spelen. Het ging het eerste kwartier en laatste kwartier vrij aardig qua kansen. De fase ertussen is het ons maar heel mondjesmaat gelukt om het ongelofelijk vele balbezit om te zetten in grote kansen,” sprak de oefenmeester van de Rotterdammers.

Slot zag wel een positieve terugkeer van Kökcü op het veld: “Vanaf onze rechterkant vond ik ons wel dreigend met Dilrosun, vanaf links ging het wat moeizamer. Later met Idrissi ging dat wat beter. Helemaal na het inbrengen van Orkun begonnen we vloeiender te spelen. Het zijn grote kwaliteiten van Orkun dat hij direct vooruit kan spelen en oplossingen snel ziet. Hij is een hele creatieve speler. Ik ben blij dat hij weer terug is en fit begint te worden.”

Delen

Reacties

Het tempo in het spel nam een vlucht toen Kökçü erin kwam. Dat was nou precies de manier om Heerenveen mee stuk te spelen. Het is te hopen dat hij blijft, want hij is gewoon de aanvalsdirigent.
Misschien iets minder over links spelen waar een speler staat die daar als nood staat, er ging veel te veel over Pedersen en die mist gewoon nou juist de aanvallende kwaliteiten.

Het zal een kwestie van wennen zijn en gezien de kwaliteiten die zijn gekocht komt het vast goed.
Je kan natuurlijk niet de linkerkant vermijden. Heerenveen gaf Dilrosun driedubbele dekking om Feyenoord naar links te dwingen.
Juist, en het verplaatsen van het spel gebeurde te traag, waardoor Heerenveen te makkelijk georganiseerd kon blijven.
Nou hopen dat een Leicester of een Arsenal concreet wordt en hem nog voor de absolute hoofdprijs wegkaapt
Nee man, je ziet vandaag dat je de Turkish Tyson nodig hebt
Ook de zgn turkish tyson gaat Feyenoord niet helpen. 13 van de 17 clubs gaan zo spelen als sc heerenveen en dan is het team machteloos. Dat gaat heulll veel punt verlies op leveren.
Beardguy. Wat ben jij een ontzettend negatief zuur mannetje. Je doet heel belerend en denigrerend naar anderen maar je schrijft louter onzin. Je schrijft over elk onderwerp alsof je er ontzettend veel verstand van hebt, maar het is vooral erg negatief en zonder enige kennis van zaken. 0 Voetbalverstand. Ik denk dat je de bal nog geen 3x kan hoog houden.
Ik heb liever dat hij blijft. Met Orkun, Aursnes en Szymanski heb je de vereiste creativiteit om hier doorheen te spelen. Timber moet meer loopacties gaan maken zodat er aanspeelmogelijkheden ontstaan.
Natuurlijk niet hij moet blijven, dat was toch duidelijk zichtbaar voor de voetbal kenners.
Slot heeft het veldspel enorm verbeterd in de korte tijd dat hij bij ons is, maar een kritiekpunt is toch wel dat we niet beter zijn geworden in het spelen tegen defensieve teams zoals vandaag het geval was. Tegen 5 verdedigers hebben we het vaak erg lastig en daar moet ook echt iets op verzonnen worden. Ik dacht dat Slot ook meerdere keren heeft aangegeven dat hij niet houdt van hoge voorzetten vanaf de vleugels maar toch was dat vandaag keer op keer het geval. Feyenoord moet beter worden in de kleine ruimte en ik hoop dat Slot dat trainbaar weet te maken.
Tempo moet gewoon omhoog. We spelen te veel breed en terug. Sneler naar voren en we creëren veel meer kansen.
Tempo word er ook niet beter op als we uit nood op linksvoor een rechtsbuiten hebben staan en een opkomende back die elke keer naar z'n rechtervoet moet kappen.

Het heeft ff tijd nodig met de nieuwe ploeg.
Juist die linksback en linksbuiten komen net uit het vliegtuig
En dan ook nog elke keer het billenknijpen bij omschakeling als de bal richting Rasmussen gaat
Senesi had ook aanpassingsproblemen in het begin .
Met alle respect voor Pedersen, maar ALLEES gaat altijd eerst terug!!!!
Qua kansen was het echt wel goed genoeg, ook tegen dat defensieve blok. Dat opgeteld bij het nog ontbreken van transfer targets en dus spelen met een aantal sub -optimaal ingevulde posities verwacht ik dat het dit jaar echt beter gaat worden. Nu kon je al zien dat de ingebrachte wissels in het laatste kwartier een verschil maakten.
Slot moet zelf beter worden en gaan inzien dat zijn speelstijl niet heilig is, iets met andere tactieken gaan gebruiken enz??
Op de counter? Dat is bij ons echt nooit een goed idee.
Er waren genoeg kansen dus daar lig het niet aan.
Feyenoord heeft gewoon spelers nodig die beter zijn aan de linkerkant. Een back met loopvermogen én passing. Een linksbuiten (Paixão) met snelheid zoals we op rechts hebben staan en een cv met betere passing ipv rasmussen. Vorig jaar met senesi, malacia en sinisterra was de linkerkant goud waard.
Ja lopez en paixoa die worden basis spelers want walemark en pedersen zijn subtop eredivisie niveau.
Laten we kijken over een paar weken hoe we er dan voor staan. walemark, pedersen, rasmussen en danilo dat worden wisselspelers.
Ja Orrie in potentie een geweldige speler, ik hoop dat hij nog een seizoen blijft en dat Slot een manier vindt om met zowel Orrie als Szymanski te spelen