slot-3

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Ik denk dat ik niet vaak zo rustig heb gezeten"

Van de redactie

Feyenoord heeft zaterdag op probleemloze wijze de volgende zege geboekt. In eigen huis werd Go Ahead Eagles met 3-1 opzij gezet en dat betekende de zesde overwinning op rij in alle competities. Arne Slot sprak na afloop van het duel met ESPN. 

Ondanks een wat kalme eerste helft is Slot tevreden over de wedstrijd van zijn ploeg. "Ik denk dat ik niet vaak zo rustig heb gezeten. We hebben negentig minuten complete controle en dominantie gehad. Het is de tegenstander amper gelukt om op onze helft te komen, denk ik. Het is de eerste helft geen kansenfestijn geweest, maar ik heb wel veel mooie combinaties gezien waarin we via Mats, Calvin weer vrij speelde, dus ik ben ook best tevreden over onze eerste helft, hoewel ik de tweede helft natuurlijk wel beter vond."

De opbouw van achteruit was wat traag bij Feyenoord. "Het zit ook een beetje onze stijl om mensen naar ons toe te trekken en dan te versnellen. Als de tegenstander niet naar ons toekomt moet je extra passes geven, maar ik denk ook dat de tweede helft beter was dan de eerste helft omdat de tegenstander ook vermoeider was en waar je naar voren kan moet je naar voren gaan, maar het moet ook niet te geforceerd zijn. Go Ahead heeft een zeer goede organisatie achterin en wij hebben daar totale controle tegenover gezet. Dus ik ben tevreden", aldus Slot. 

De oefenmeester van de Rotterdammers was ook te spreken over Yankuba Minteh. De Gambiaanse aanvaller, gehuurd van Newcastle United, zag zijn eerste goal vanmiddag afgekeurd worden, maar tekende even later alsnog aan voor de 1-0 op het scorebord. "Vandaag was Minteh goed. Wij zeiden net tegen hem 'je gaat nu voor het eerst naar de media' en toen zei hij 'joh, maak je geen zorgen. In Denemarken was ik elke week de man of the match.' Dat was wel vrij bijdehand", lacht Slot hardop.

Slot kijkt uit naar het duel tegen Atlético. Een weerzien met Diego Simeone, maar bang is Slot niet. "Nee. En ik hoop nog heel vaak tegen hem te spelen. Hij interpreteerde destijds met de oefenwedstrijd mijn lach verkeerd. Ik heb juist veel respect voor hem en de manier waarop hij het doet in Madrid."

Delen

Reacties

Ik zit nog niet altijd even rustig. Maar dat heeft denk ik te maken met alle "voetbal-trauma's" uit het verleden, al zit ik de laatste jaren ook wel wat rustiger dan voorheen.
Wat Arne Slot zegt, is herkenbaar. Ik ben al vele jaren gewend om nerveus op mijn blauwe stoel te zitten. Tegenwoordig zit ik volkomen rustig met volle teugen te genieten van het spel van ons elftal. Snel de bal heroveren en dan de volgende aanval inzetten. Je weet nu dat het goed komt met zo'n sterke bank achter de hand.