slot-2

Foto: VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Ja, ik app wel eens met interessante spelers"

Van de redactie

Na een succesvol eerste seizoen onder leiding van Arne Slot is Feyenoord zes basisspelers kwijt en ongeveer 80 procent van de goals. De selectie is tot op heden nog niet genoeg aangevuld en de kans is groot dat er nog minimaal één basisspeler vertrekt. In gesprek met Voetbal International bespreekt Slot de huidige situatie van de selectie.

Slot begrijpt dat hij bij zijn start in Rotterdam in een lastige situatie zat: "De finale van de Conference League was hét moment geweest om het proces van ontwikkelen bij Feyenoord te versnellen. Maar ik ben nog nooit iemand tegengekomen die zei: “Oké Arne, we stoppen er nu dertig miljoen in”. Je kan je afvragen hoe gek dat is. Wie doet dat zo maar? Het is me nooit beloofd ook, dus ik moet omgaan met de situatie zoals die is. Als je kijkt naar Feyenoord, dan zijn de afschrijvingen op spelers de laatste jaren altijd heel hoog geweest en stond er vrijwel nooit waarde tegenover. De afgelopen twee jaar kwam er ook nog corona overheen. Daar gaan je inkomsten."

"Laat iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt vanuit dat perspectief nou verschrikkelijk dankbaar zijn dat we nu spelers verkopen. Ik snap dat het in deze fase van de voorbereiding en een selectie met meerdere vraagtekens dubbel klinkt als je net je nieuwe seizoenkaart binnen hebt. Ook voor mij als trainer is het niet makkelijk en leuk als de beste voetballers vertrekken, maar voor de lange termijn is het nodig," begint Slot.

Over de manier waarop de Rotterdammers 'inkopen' moeten doen zegt de 43-jarige trainer het volgende: "De spelers die voldoen aan het profiel en de voorwaarden op basis waarvan wij ze kunnen halen, zijn lastiger te vinden. Ze moeten goed genoeg zijn voor Feyenoord en het liefst slechts enkele miljoenen kosten. Voor zo’n bedrag wil je ook nog jonge spelers, want: restwaarde. En dan moet je ook nog het salaris kunnen betalen. Het gevolg is dat ze vaker niet direct goed genoeg zijn voor het niveau dat we nastreven, terwijl je wel moet inschatten of ze daar binnen niet al te lange tijd naartoe kunnen groeien. De kans is logischerwijs groter dat dit niet bij elke nieuwe speler het geval is. Je koopt op potentieel, in plaats van bewezen kwaliteit."

Arne Slot zelf probeert ook zijn steentje bij te dragen, zoals bij de interesse van Feyenoord in Calvin Stengs: "Ja, ik app wel eens met een interessante speler, maar dat is wat anders dan dat ik een deel van de taken van de technisch directeur overneem. Ik informeer slechts naar zijn perspectief op speeltijd bij de club waar hij op dat moment zit. Negen van de tien keer hoor je dan dat hij daar nog voor zijn kans wil gaan. Zoals ook het geval was met Calvin Stengs. Dat vind ik iets anders dan concrete interesse om een speler naar Feyenoord te halen. Bovendien loop je vaak ook nog tegen aan ander obstakel aan: het salaris. Als Luuk de Jong of Steven Bergwijn ja zeggen tegen PSV en Ajax, is dat qua salaris snel geregeld. Bij ons duurt het wat langer."

"Het is mij met mijn staf tot nu toe altijd gelukt om het maximale te halen uit de spelersgroepen waarmee we werkten. Vaak ging dat gepaard met aantrekkelijk voetbal. Ik ga ervan uit dat ons dat dit jaar weer gaat lukken. In eerste instantie is dat wel waar het om gaat: goed, aantrekkelijk en energiek voetbal spelen. Volgens mij is dat wat de Feyenoord-supporter ook wil," Sluit Slot af.
 

Delen

Reacties

Santiago Gimenez heeft een tweet geliked van iemand die zegt dat als ze in zijn schoenen stond hij liever vandaag dan morgen naar Feyenoord zou gaan. Dennis te Kloese volgt hem nu op insta en Cruz Azul heeft 18u terug een nieuwe spits gepresenteerd.

Al met al helpt dit wel met onze onderhandelingspositie, lijkt me. Hopelijk komt het rond!
moet feyenoord wel meer betalen maar met te kloese gaat dat wel goed komen die ken zijn mexicaanse pappeheimers
Hoop woorden om supporters te paaien, realiteit is nog steeds niets gewonnen in zijn carriére ook bij Feyenoord niet. Dat zal toch een reden hebben. Er zijn slechtere trainers dan slot met de nodige prijzen achter de naam, zie schmidt bv.
Ohjah en Schmidt is ook trainer geweest bij AZ en daarna bij Feyenoord? Dat zijn geen clubs waar de gemeente zorgt dat er een goed elftal op de mat staat. Gewoon een top trainer die prijzen volgen vanzelf.
En dus? Oprotten? Hij is net een jaar bezig en haalde de finale van het derde Europese toernooi.
Jeetje ik lees dat Boetius waarschijnlijk gaat tekenen...

Dat is echt plekkie 5 tot 8 materiaal op de ranglijst. Nee, ook NIET voor de breedte prima. Gewoon geen goede voetballer
Ik ben wel erg benieuwd naar de status van de interesse van Feyenoord in Aouchiche. Lopen die onderhandeling al/nog?
Lijkt me typisch zo’n transfer die pas concreet wordt richting het einde van de deadline, als de club nog even snel van zijn salaris af wil komen en bereid is om hem goedkoop te laten gaan.
Nou na slappezak boethius gaan ze willems BELLEN.Ik denk dat jorgesson ook terug komt.Hij is vrij.Man man man zoveel namen en dan met deze slappezak aan komen zetten.Willen ze zo graag in de kkd
Ik snap niets van dat contracteren van jpb, voor die positie was men ook bezig met aouchiche, en szymanski, en men heeft bassett nog. Gaat boetius dan weer op de flank spelen? Al jaren niet gedaan. Iets met pappen en nat houden.....
Boeit mij niet eens welke positie hij komt te spelen, gewoon niet meer aan beginnen. Boetius is verleden tijd we moeten vooruit!
Het is gewoon in mooie woorden omschrijven dat de supporter dit seizoen niet teveel moet verwachten. Zie de sk verwijzing.
Allemaal leuk dat appen, maar als er niets van komt heb je er weinig aan. Het is hopen op Szymanski, Gnonto, Hancko en Gimenez en uiteindelijk komen Boëtius, Salah-Eddine en Bangura.
Tot nu toe heeft het appen in ieder geval Dilrosun opgeleverd, wat een prima speler lijkt. Maar goed, ik zal Arne zeggen dat ie van jou niet meer z’n best mag doen om de selectie te versterken.
Nou Slot gaat gelijk krijgen . Deze week wordt waarschijnlijk jpb gecontracteerd. Kunnen we toch meedoen voor het kampioenschap. Wat een armoe
Voor de breedte is dat een goede zet….
Ja want boetius gaat genoegen nemen met banken natuurlijk.
Sjaak waarom ben jij geen hoofdtrainer bij Feyenoord? Schijnbaar weet jij het beter!
Graag wanneer kan ik tekenen . Ene Hendrix heb ik ook altijd een waardeloze aankoop gevonden . Waren ook veel mensen fan van als breedte versterking . Nou dan zie ik liever dat bepaalde jeugdspelers een kansje krijgen . Heb ik meer vrede mee als ze falen dan een jpb of een Hendrix . Jpb komt hier denk ik ook niet om op de bank te zitten dan was die wel Mainz gebleven.
Oh maar als hij garantie op speeltijd wil dan komt ie ook simpelweg niet, dan hoef je je geen zorgen te maken hoor.

Verder kan ik me best voorstellen dat Arne geen trek had om Hartjes op te moeten stellen in de Conference League tegen Slavia, aangezien die jongen bij O21 al moeite had om mee te komen. Kan jij als buitenstaander zonder enige verantwoordelijkheid te dragen wel roepen dat je liever een jeugdspeler ziet, maar dat is makkelijk praten natuurlijk.
Hartjes ben ik geen fan van . Maar zo een Dermane zou ik wel aandurven
Nu misschien een potentiële invaller bij een voorsprong maar was afgelopen seizoen absoluut nog niet klaar voor het eerste haha. Je kan dit soort dingen wel roepen maar je ziet blijkbaar de O21 wedstrijden niet eens.
Malacia was ook een speler uit hoge nood. Kijk wat voor een beest van een speler het is geworden . Dus ik zie liever een Dermane dan een jpb . Kost een miljoen per jaar aan salaris . Plus je weet al dat het middelmaat of lager is .
Malacia was een stuk verder in zijn ontwikkeling en fysiek al erg ver voor zijn leeftijd. Niet elke speler is een Malacia of een Wijnaldum. Je doet alsof we nooit Jordy van Deelen’s of Jari Schuurmannetjes hebben gehad.
Waar haal je overigens vandaan dat Boëtius een miljoen aan salaris gaat krijgen? Dat zijn jouw aannames omdat je liever bij voorbaat al jankt dan dat je even rustig afwacht hoe het loopt. Als JPb vasthoudt aan een miljoen aan salaris, komt ie niet. Er is nu al bijna niemand in de selectie die een dergelijk bedrag vangt en de deal met Dessers is afgeketst omdat hij een bedrag in die regionen eist.

Over RvP riep men destijds hetzelfde, bleek maar 5 ton te vangen. Soms kiest een speler voor het plan ipv geld.
RvP hebben we het over een ander kaliber speler. Plus een hele andere leeftijd . Jpb. Is transfervrij denk jij dat die voor 5 ton komt . Dat is netto rond de 250k denk het niet . Maja we kunnen eindeloos doorgaan of die nou 500k of een miljoen kost al kost die 100k aan salaris . Persoonlijk zou ik er nooit voor gaan . Maar iedereen mag er van vinden wat die wilt …
Wat jij persoonlijk vindt is ook niet zo relevant, gaat erom wat Arne vindt. Die heb ik iets hoger zitten wat betreft voetbalkennis.
Is toch helemaal niet verkeerd om zo’n jongen op de bank te hebben. Zeker als je ziet dat er al flink wat ervaring is vertrokken en de Nederlandstalige kern vrij klein is geworden. Lijkt me een prima breedteversterking als hij bereid is om salaris in te leveren.
Wat een dom gezwets over Nederlandstalige kern. Je hebt ook zoiets als voetbaltermen die elke speler kent. Bewust op zoek gaan naar jonge betaalbare Nederlands sprekende voetballers is het verkleinen van je eigen mogelijkheden. Toen ze aankwamen met Singraven, Dost en Ekkelenkamp stond iedereen ook te stuiteren. Enkel alleen kijken naar kwaliteit, potentie en karakter.

Boëtius niet aan beginnen. Heeft weinig meerwaarde voor dit elftal. Als die Pool komt dan komt hij niet in aanmerking voor die 10 en als Gnonto komt dan komt hij niet in aanmerking voor de linker vleugel. Zelfs niet als back-up. Maar goed, we weten allemaal wel wat er eind deze week of begin volgende week gaat gebeuren...Boëtius ✍️
Als Arne hem wil hebben, dan lijkt het me toch echt dat ie in aanmerking komt voor een plek als back-up, ongeacht wat jij ervan vindt.

Je zegt het goed: kwaliteit, potentie en karakter. Boëtius speelde gewoon wekelijks in de Bundesliga en werd daar zeer gewaardeerd. Onzin om te stellen dat ie dan te slecht zou zijn om bij ons op de bank te zitten. Qua karakter lijkt het me ook gewoon een aanwinst. Gozer die veel bezig is met de jeugdspelers en met hun in gesprek kan gaan over eventuele fouten die hij wel gemaakt heeft maar waar hij anderen voor kan behoeden. Het is een ervaren jongen die weet wat het vraagt om in een topcompetitie te spelen

Jij vindt het niet relevant of er Nederlandse spelers in de groep zitten maar Arne wel. Gaat er niet eens om dat een buitenlandse jongen het eventueel niet zou kunnen verstaan, gaat erom dat je een kern van jongens hebt die de identiteit van het Nederlands voetbal kennen, weten wat de coach van ze wil en dat naar hun medespelers uit andere culturen kunnen uitdragen.

Maar goed, de supporters hier weten het allemaal altijd beter dan de coach. Vorig seizoen zag je precies dezelfde commentaren op FR12. En achteraf doen alsof ze allemaal al van ver zagen aankomen dat het een succes zou worden. Je hoeft helemaal niet de positivo uit te hangen, maar wacht aub eerst even af voordat je jezelf opknoopt.
@Tikkie_Terug,

Ik zei als laatste ook dat we allemaal weten wat gaat gebeuren. Boëtius krijgt een contract. Neemt niet weg dat ik het daar niet mee eens kan zijn toch? Ik geloof overigens het merendeel niet, maar dat terzijde.

De Bundesliga zegt mij niet zoveel als je niet bovenin de top zit. Anders kunnen we net zo goed Sheraldo Becker van Union Berlin halen. Als we op basis daarvan spelers gaan halen. Ook hij wordt gewaardeerd. Heb jij Boëtius gevolgd in Duitsland? Ik niet in ieder geval maar ik weet wel dat hij bij Feyenoord geen speler was die er boven uit stak. In een veel mindere selectie dan afgelopen seizoen en, ik wat ik hoop, ook komend seizoen. Laten we nou niet net doen alsof elke speler uit de Premier League, Serie A, La Liga of de Bundesliga een directe versterking voor ons is. Dat station zijn we inmiddels toch al eens gepasseerd. Kwaliteit, potentie, fitheid en karakter, dat zijn de 4 punten waar naar gekeken moet worden. Dan zijn de namen die nu rond gaan toch van een heel ander niveau dan Boëtius.

Ik denk oprecht dat Boëtius vervelend gaat worden als hij moet gaan banken. Dat zag je een aantal jaar geleden al toen hij bij Feyenoord gewoon is weggestuurd (verkocht). Kan je nu wel leuk bezig zijn met de jonge jongens om ze van alles bik te brengen maar wie is hij dan? Overigens, zou ik dat ook zeggen als ik een contract wil, net als dat hij zei dat hij graag nog naar het buitenland wil. Tuurlijk zegt hij dat, dan kan hij meer salaris vragen. Als hij echt zo goed is als dat jij zegt, dan had hij niet zelf gevraagd zijn conditie op peil te houden bij Feyenoord maar dan had zich allang een club voor hem gemeld.

Nu lekker focussen op Gnonto, Aouchiche, Gimenez, Hancko en Szymanski. Dat zijn spelers met potentiëel en kwaliteit die ons verder gaan brengen.
Een speler van 28 jaar gaat niet voor de bank komen. De meeste spelers zijn op hun best tussen de 25 en 30 .
Overigens is ook wat jij persoonlijk vind niet relevant gast, dat is het van geen enkele supporter dus je kunt gewoon stoppen met doen alsof je insider bent en uit de hoogte doen tegen mede supporters...
Boetius leuk voor go ahead eagles, niet voor ons!
Steeds krijg je leuke namen te horen en uiteindelijk krijg je dit weer. Echt frustrerend.
Als go ahead eagles supporter ben ik het daarmee eens
Alleen het salaris zal een obstakel worden . Dalijk gewoon een miljoen salaris kwijt aan hem en dan is die bankzitter . Maja top aankoop
Announce Gimenez, Szymanski and Gnonto
Aan oké

Haal nu maar een paar spelers
Je begrijpt er blijkbaar nog steeds niks van
Slot verwachtte deze week spelers. Zei hij zelf in een interview
Ik zal je niet triggeren met een naam …..
Vind het knap hoe rustig die blijft terwijl er momenteel nog zo’n pauper selectie staat.
Je moet schreeuwen, huilen, kotsen, schelden maar vooral jezelf niet laten kennen
Wat een verademing deze man. Zo rustig. Zou echt fantastisch zijn als deze man nog jaren in de Kuip blijft
Einde van het jaar gaat ie weg omdat hij scheitziek word van het ieder jaar weer op nieuw beginnen met zo'n blubber selectie
https://justpaste.it/8z8fj

Volledige artikel
Thnx! Geeft toch even iets meer informatie. Mooi artikel.
Heb je meer rips of niet? Zou graag door nog een paar artikels heen willen gaan :)
@FTM weet jij toevallig of feyenoord nog andere opties op het oog heeft voor de linksbuiten positie wanneer gnonto niet zou komen?
We kunnen van 2 dingen uit gaan:
1: er staat uiteraard een naam op de schaduwlijst
2: die naam gaat niet binnenkort gedeeld worden
War een verademing met Slot. Komt echt wel goed, ze kijken en halen gericht spelers ja dan duurt het even…..
Hoop echt dat ze deze man voor langere tijd kunnen vasthouden, Hij is niet met zich zelf bezig maar met de club.
Samen met Te Kloese, Arnesen (en de overige team achter de schermen) zijn ze goed bezig.

Hulde
Groot gelijk Arne, je moet ze binnenhalen!