slot-vitesse-thuis

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Je baalt wel, omdat je aan een geweldige serie bezig was"

Twan

Arne Slot zag zijn ploeg zondag met 0-1 verliezen van Vitesse in de laatste wedstrijd van het seizoen. De trainer die onlangs aangaf te blijven en zijn contract verlengde tot 2026, spreekt na afloop met ESPN.

De laatste wedstrijd van het seizoen werd uiteindelijk niet waar de trainer op gehoopt had. Hij zag hoe Feyenoord de tweede nederlaag van het seizoen leed. "Je baalt wel, omdat je aan een geweldige serie bezig was. Je vindt het ook mooi om thuis ongeslagen te blijven, het record aantal punten te halen. Maar het allerbelangrijkste is dat we kampioen zijn geworden en dat hadden we gelukkig al veilig gesteld.'' 

Slot ziet de midweekse trip die de selectie naar Ibiza maakte niet als argument voor de nederlaag. "Ik denk dat wij in de eerste helft constant op hun helft hebben gespeeld en ook de nodige kansen bij elkaar hebben gespeeld." vertelt de trainer, "Toen liepen wij tegen de counter aan waardoor je 0-1 achterkomt, dan vind ik het heel mooi om te zien dat ze in de tweede helft alles gegeven hebben."

Eerder gaf sterkhouder David Hancko aan dat hij naar verwachting bij Feyenoord zal blijven. Hij kijkt uit naar de Champions League, waar de Rotterdammers volgend seizoen deel van uitmaken. Ook Slot ziet de Slowaak niet zomaar vertrekken, maar hij snapt wel dat zijn prestaties interesse opwekken. Het zou me verbazen als hij niet in de gaten gehouden wordt door clubs die misschien in de hiërarchie boven ons zitten. Maar dat zal niet alleen voor hem zijn, want ik kan er nog wel een paar meer opnoemen. Ze weten wat ze hier hebben en ik heb de indruk dat Dávid hier super gelukkig is en de kans groot is dat hij blijft. Maar zoals er voor trainers clubs zijn waar ze naar luisteren, kan dat voor spelers ook zo zijn."

Feyenoord-aanvoerder Kökcü sprak in het interview na afloop wel uit om de volgende stap te willen maken als de juiste club zich zou melden. Slot heeft begrip voor de woorden van de Turks-international. "Maar voor hem om die stap te maken zal er toch een club moeten komen die betaalt wat wij voor hem vragen." Overigens denkt de trainer dat Kökcü die volgende stap ook bij Feyenoord kan maken komend seizoen. "Hij heeft het hier ook heel goed en de volgende stap zou ook kunnen zijn met ons de Champions League spelen."

Delen

Reacties

1-0 onterecht afgekeurd: Geertruida stond helemaal geen buitenspel. Timber en Idrissi wel maar niet hinderlijk.
Logisch na dagenlang feesten op Ibiza, het boeit ook niets, alleen voor de nutteloze statistieken.
En voor Vitesse, dat nu 10e eindigt en niet 12e, wat weer zal schelen als straks de TV-pot wordt verdeeld, ten koste van Go Ahead en NEC.
Het verschil tussen nummer 10 en nummer 12 is 4 ton. Noem dat maar kruimelwerk. Go Ahead en NEC verliezen 2 ton elk.
In de voetballerij is dat kruimelwerk ja.