yv2023521yv2023521a1b04503

Nieuws

Slot: “Laten we nu niet doen alsof Ajax de afgelopen tien jaar geen kampioen is geworden”

Dennis

Gisteren ontaarde de Klassieker in een gitzwarte voetbalmiddag. Bij een 0-3 voorsprong van Feyenoord besloot een gedeelte van de Ajax-aanhang het duel te saboteren en slaagde in die opzet. De wedstrijd werd uiteindelijk gestaakt waarna het rondom de Johan Cruijff Arena nog lang onrustig was. Supporters bestormde de hoofdingang en de politie moest met traangas optreden om de menigte in bedwang te houden.

Arne Slot had de ongeregeldheden niet aan zien komen. “Ik denk dat dit voor iedereen wel verrassend is”, zo sprak hij bij NOS. De Feyenoordtrainer herkent in de gebeurtenissen wel een trend die ook in de maatschappij zichtbaar is. “Mensen ageren steeds vaker tegen hoe dingen lopen, dat is geen verrassing voor ons. Maar nu gebeurd het waar je dicht bij staat, bij een voetbalwedstrijd.”

Slot begrijpt de heftigheid van de Ajax-aanhang niet wijst op de waan van de dag. “Laten we nu niet doen alsof Ajax de afgelopen tien jaar geen kampioen is geworden. Anderhalf jaar geleden waren ze nog kampioen. Dan had ik dit vandaag niet aan zien komen.”

Dat personen op de tribune in staat zijn een wedstrijd op deze manier te beïnvloeden baart de trainer zorgen. “Daarom is het ook zo’n enorme competitievervalsing. Wat de keuze van de KNVB ook gaat zijn.”

Delen

Reacties

Tja, als Jodenclub moet je ook geen Duitser aantrekken om de boel te redden.
Laten we ook niet vergeten dankzij wie!