slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot licht basiself tegen PSV toe: "Nieuwkoop vandaag rechtsbuiten"

Van de redactie

Feyenoord en PSV maken zich op voor een absolute kraker in het TOTO KNVB Bekertoernooi. Om 20:00 uur wordt er in De Kuip afgetrapt tussen beide ploegen in de strijd om een plek in de kwartfinale. Arne Slot verraste menig mens met Bart Nieuwkoop in de basiself tegen de Eindhovenaren. In gesprek met ESPN licht de Feyenoord-coach zijn keuze toe. 

"Dilrosun heeft heel lang heel weinig gespeeld. Ik verwacht dat dit weer een zware wedstrijd zal zijn. Calvin Stengs begint ook niet helemaal okselfris aan de wedstrijd en die normaal dan nog naar de rechtsbuiten positie kan. Kortom, door de absenties die we hebben kan ik geen andere rechtsbuitens meer opstellen als ik Javairo Dilrosun niet opstel. Daarom speelt Bart Nieuwkoop vandaag rechtsbuiten", begint Slot. 

"Als je ons volgt en je hebt Vitesse gezien dan heb je gezien hoe vaak wij van positie wisselen. Bij Union St. Gilles was hij altijd de meest rechter van de vijf achterin en dat is verkapt rechtsbuiten spelen. We proberen gevarieerd aanvallend te spelen", vervolgt Slot.

Delen

Reacties

Belachelijk gedoe dit met die Nieuwkoop. Na 1 succesvol jaar word alles naar de vernieling gebracht. Typisch Feyenoord.
Het is een min of meer sluitend verhaal. Toch had ik in dit geval de keuze voor Sauer logischer gevonden. Of beginnen met Stengs op die plek en Ivanušec op de '10-positie. Die speelt dan ook op een voor hem tot nu toe vreemde plek maar de vergelijking met Nieuwkoop in een 5-3-2-veldbezetting bij Union St. Gilles lijkt me verder gezocht dan Ivanušec op 10.
Maar goed we gaan het zien... Bij winst heeft de 'Goddelijke Kale' het briljant gedaan bij uitschakeling is het allemaal zijn schuld en is hij helemaal van 't padje af...... 😉🙃😋
Nieuwkoop om tijdig dest af te stoppen?
De gedacht lijkt toch vooral defensief ingestoken, ben benieuwd naar de uitvoering.
Was waarschijnlijk de best oplossing, klasse om dit soort beslissingen te durven nemen en niet altijd voor de meest voor de hand liggende te kiezen.
Aparte opstelling. Ben benieuwd naar Nieuwkoop op rechtsbuiten. Wie weet speelt hij daar heel goed. En als je dan nog een goede rechtsback erbij haalt. Zit je wel goed op rechts.
Geen andere opties als Nieuwkoop in de aanval?? Paixao rechts en Sauer of ivanusec lijkt me beter als dit