slot-2

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Met 0-3 voor moet je ook scherp naar buiten komen"

Van de redactie

Feyenoord heeft zondagmiddag een goede overwinning geboekt in de strijd om de titel. In Sittard wonnen de Rotterdammers vrij eenvoudig met 2-4. Voor de ploeg van Arne Slot was het met name in de eerste helft een eenvoudige wedstrijd waarin het met een 0-3 voorsprong de rust in ging. Na rust deden de Limburgers wel tweemaal iets terug en scoorde Paixão via een verdediger de vierde goal voor de Rotterdammers. Arne Slot sprak na het duel voor de camera's van ESPN.

"Ik vond het grootste gedeelte van de wedstrijd wel goed van ons, maar ik vond het ook wel heel onvolwassen. Als je na rust meteen de 1-3 tegen krijgt omdat er iemand niet meeloopt met zijn man en daarna met de 2-4 geven we een corner weg en verdedig je hem slecht. In de aanval daarna schoten ze bijna meteen de 3-4 binnen," begint Slot. 

Wederom viel er een tegengoal door een standaardsituatie. "Ik denk dat bijna elke corner van hun weer tot een doelpoging heeft geleid en dat moet er wel uit. Je moet 90 minuten lang scherp zijn en ook bij een 3-0 voorsprong scherp naar buiten komen. Het is weer een goede les die we weer meenemen naar de komende week."

"We waren erg rustig aan de bal, vooral Mats Wieffer en Orkun Kökcü. Dat was uitstekend. De zijkanten waren ook weer dreigend. We hebben wel vaker aan de bal goed gespeeld, maar dat hebben we eerder nog niet vaak in doelpunten uitgedrukt. Het waren nu ook wel een paar lucky goals ook, de eigen goal en bij de derde de bal wel erg makkelijk van hun veroverd. De vierde was wel echt een geweldige goal van ons, oh nee, dat was ook een lucky, haha. Wieffer schoot hem echt schitterend binnen" aldus de trainer van Feyenoord.

Gernot Trauner maakte zijn rentree na een aantal weken van afwezigheid. "Dit zijn de eerste stappen die hij moest maken. Dit was ook wel een mooi moment ervoor. Het was nog wel best vroeg omdat hij pas twee trainingen heeft meegemaakt na zijn blessure, maar dit was wel even een mooi moment om hem weer wedstrijdritme te geven. Het is fijn voor ons als team en fijn voor hem dat hij weer minuten heeft gemaakt."

Delen

Reacties

Het zijn wel vaak dezelfde goede lessen waar Slot het over heeft. Klaarblijkelijk zitten toch niet de meest snuggere leerlingen in zijn klas.