slot-minteh

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Minteh is enorm populair bij zijn teamgenoten"

Van de redactie

Yankuba Minteh eiste zaterdagmiddag de hoofdrol op in het gewonnen thuisduel tegen Go Ahead Eagles. De rappe aanvaller zag zijn eerste doelpunt afgekeurd worden vanwege een handsbal van Mats Wieffer voorafgaand aan de aanval, maar wist vijf minuten later alsnog de 1-0 binnen te schieten. Arne Slot geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad aan dat de snelle Gambiaan populair is onder zijn medespelers.

"Minteh is enorm populair bij zijn ploeggenoten. Ze worden blij van hem. Hij heeft bepaald geen gebrek aan zelfvertrouwen. De spelers lachen veel met hem. Ze kunnen ook heel veel van hem hebben.", aldus de oefenmeester van de Rotterdammers. Slot is blij met de ontwikkeling van de 19-jarige aanvaller. "Hij ontwikkelt zich snel. Hij schoot Gambia recent nog naar een ticket voor de Afrika Cup komende winter. Dan zijn we hem dus kwijt, net als Ramiz Zerrouki trouwens. En Alireza Jahanbakhsh en Ueda ontbreken dan ook wegens interlandverplichtingen. Newcastle United heeft overigens geen enkele eis gesteld over minimale speeltijd of iets dergelijks."

Na afloop van het duel grapte Slot nog. Minteh was uitgekozen als man of the match en moest daardoor naar de pers. Toen de persafdeling hem vertelde wat hem te wachten stond antwoordde Minteh. "Geen zorgen jongens, in Denemarken was ik elke week man of the match." Toch heeft de jonge aanvaller zo nu en dan de waardering en Denemarken gemist. "Hier heeft hij dat bij mijn weten gelukkig niet. Hij is heel snel, maar hij laat vaak genoeg zien nog z’n overzicht te kunnen bewaren als hij voor het doel komt. Mensen vinden zo’n snelle speler vaak een beetje blind. Maar dat is hij zeker niet. Integendeel", geeft Slot aan. 

In Denemarken bij Odense SK maakte Minteh een goede ontwikkeling door het afgelopen seizoen. "Onze scouts waren zelf ook onder de indruk van zijn jaar bij Odense", weet Slot. "Op een gegeven moment kwam Dennis te Kloese naar de technische staf toe. Minteh ging naar Newcastle United en die Engelsen zocht een club om hem aan uit te lenen. Zo kwam hij bij ons."

Aan inzet is bij de 19-jarige aanvaller geen gebrek, zo bewijzen ook zijn statistieken. "Zijn bereidheid om alles te geven is enorm. Neem de wedstrijd in de Arena tegen Ajax. Daar komt hij af en toe te laat bij Jorrel Hato, maar vervolgens zet hij wel een sprint van zeventig meter in om Borna Sosa nog te achterhalen. Als we dan zijn statistieken zien, is dat echt indrukwekkend. Minteh loopt in gesprinte meters tegen Ajax in een uurtje echt meer dan veel andere jongens in twee wedstrijden", licht Slot toe. 

Delen

Reacties

Mooie speler! Enige wat ik misschien jammer vind, is dat hij de plek van Paixao straks gaat bezetten. In die zin wel goed dat er nog een Afrika Cup doorheen fietst. Had sowieso beetje gemist dat die was én dat ze dan ook in Azie spelen. Maar hopen dat we dan al blijken te overwinteren in de CL, kun je er nog wat spelers bij halen...
Vooral onze grote jongens in de achterhoede, weten hoe gevaarlijk Minteh is. Die hadden het waarschijnlijk na 2 dagen al gezien, dat dit geen 12 in een dozijn speler is. Om hem af te stoppen heb je meestal 2 man nodig, en dan is het nog niet zeker dat je hem stopt. Hij doet me een beetje aan Bonaventura denken, die was ook zo onvoorspelbaar, en kreeg je ook bijna niet van de bal af.
Perez bij ESPN zei nog tijdens de klassieker dat hij Minteh eigenlijk een blind paard vindt.
Slot leest en kijkt volgens mij alles en ik denk dat hij op Perez doelt.
Meneer Perez, Hans Anders heeft een mooie kortingsactie lopen. Doe jij je voordeel mee.
Als je de reacties van de Newcastle United fans op het Internet een beetje volgt kun je de conclusie wel trekken dat verlengen van de huur deal niet tot de opties behoort. Maar dat zij hem wel graag eerder zien terugkeren.
Zij bepalen het beleid toch niet? Wij roepen ook om spelers die uiteindelijk weg gingen? Ligt eraan wat het bestuur van Newcastle vind, en of Minteh z'n werkvergunning dan al binnen heeft.
Alles valt of staat bij het krijgen van een werkvergunning in Engeland. Die kreeg hij nog niet dus daarom zit ie nu hier. Als dat volgend seizoen weer niet lukt, heb je kans dat ie nog een jaar hier is.
Maar zodra hij die werkvergunning krijgt, kan je het vergeten dat ie nog een jaar komt.
Wat ik heb begrepen is dat Minteh voor een jaar geleend wordt van Newcastle zonder koopoptie. Ziet Feyenoord mogelijkheden om die Gozert toch langer aan zich te binden? @1908 ?
Kans voor een permanente overname lijkt me heeeeel klein MAAR, hij is zo jong dat met wat goed onderhandelen we hem misschien nog een jaartje bij ons kunnen "laten rijpen".
Huh? Maar hier werd gezegd dat de scouts er helemaal niet naar gekeken hadden en dat Slot hem bij de O21 zou zetten?
Dat deze ster uit de Deense eredivisie door Newcastle voor 7 miljoen gehaald bij ons in de O21 gestald zou worden, is denk ik de grootste grap ooit op 1908.nl. De Deense competitie doet nauwelijks onder voor de ED -wij konden vorig seizoen niet van een middenmoter winnen die Lazio zelfs in de pan hakte- en O21 speelt sinds jaar en dag op het 4de niveau.
Volgens mij klopt dat niet wat je zegt. Volgens was Minteh al bekend bij de technische commissie maar heeft Minteh (door het snelle handelen van Newcastle) voor deze club gekozen. Feyenoord en Newcastle hebben vervolgens contact met elkaar gezocht met dit asks resultaat. Het klopt wel dat de bedoeling was dat deze Gozert zich in eerste instantie zich zou gaan melden bij 021.
Nee dat is helemaal niet waar. Er werd door Feyenoord direct gezegd dat ie mee gaat doen met het eerste, alleen werd dat hier telkens heel sterk ontkent.
Ik word ook blij van Minteh, zijn uitstraling is enorm positief en hij is supersnel en kan nog geweldig voetballen ook. Feyenoord heeft trouwens allemaal spelers waar ik blij van word. Eigenlijk kan ik geen Feyenoordspeler bedenken waar ik niet blij van word!
Dilrosun wordt ik niet blij van
Ik blijf het een blind paard vinden.
En daarom is Arne een toptrainer en ben jij andere kerels sexy aan t noemen op t internet.
Hahaha funny. Zodra luka terug is zet Arne hem weer op de bank.
Hij is wat druistig maar ik vind hem voor het type speler juist best een goed overzicht hebben.
Dan ben jij wellicht degene die blind is..