slot-1

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Moeten zien hoe snel hij zich onze manier van spelen eigen maakt"

Van de redactie

Na de doelpuntloze wedstrijd tegen SC Heerenveen van afgelopen zaterdag in De Kuip was Feyenoord trainer Arne Slot niet tevreden over de linkerkant van het team. De combinatie Pedersen - Wålemark verliep stroef. Marcus Pedersen kwam op de linksback positie als rechtsbenige dan ook vaak uit bij zijn zwakkere linkerbeen als hij weer eens in de aanval was. 

“Het liep vorig seizoen beter, maar dat is geen verwijt aan deze jongens. Het is ook het gevolg dat ik een rechtsbenige speler als linksback moet opstellen,” begint Slot over de kwestie. Heerenveen wilde zaterdag niet ‘meevoetballen’ en speelde met vijf man in de laatste linie. “En dan zou het lekker zijn als de afstemming tussen de back en buitenspeler loopt,” zegt Slot in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Een nieuwe linksback na het vertrek van Tyrell Malacia naar Manchester United vond Feyenoord in de Peruaan Marcos López welke van San Jose Earthquakes overgenomen werd. “Marcos López is een speler die zijn hele loopbaan al als linksback speelt,” geeft Slot aan.

Toch is de Feyenoord trainer voorzichtig met het brengen van de 20-voudig Peruviaans International: “Hij is gewend om aanvallende impulsen te geven. Maar het is ook een jongen die uit een competitie komt die niet gelijkwaardig is aan de eredivisie. Uit een land dat nog afwijkt van Nederland. Als hij straks mag spelen, moeten we zien hoe snel hij zich onze manier van spelen eigen maakt. Dat is moeilijk in te schatten.’’

Delen

Reacties

Het heeft idd te maken met het feit dat de rechtspoot Pedersen op links speelt. En wellicht is het feit dat er nu voorin 2 linkspoten op beide vleugels staan ook van invloed.
Vorig seizoen stond de rechtspoot Sinisterra op links en was de opkomende back de linksbenige Malacia; dat liep voortreffelijk. Maar aan de andere kant waar toen ook een rechtspoot voorin liep (Jahanbakhsh later Reiss Nelson) was de wisselwerking er duidelijk minder. Zo'n situatie zie je nu op links.
Kortom een "lekker lopende afstemming" tussen back en vleugelspits is gewoon een stuk moeilijker. Dat bleek vorig jaar op rechts al en is nu op links nog iets ingewikkelder met een rechtsbenige back.
De uitspraak "Heerenveen wilde zaterdag niet ‘meevoetballen" vind ik niet zo'n sterke tekst van de verder onvolprezen Slot. Ik heb de hele wedstrijd gezien en had niet de indruk dat Heerenveen liep te hockeyen of zoiets. De oorzaak dat Feyenoord ondanks een overwicht (veel) te weinig echte kansen creëerde lag bij Feyenoord, niet bij Heerenveen.
Kort door de bocht, Feyenoord heeft op dit moment nog steeds geen linksback die er direct staat , kunnen we deze week bangura nog verwachten, die leek aan zijn reactie te zien wel open te staan voor Feyenoord ?
Toch wel opmerkelijk tot onze eerst uitgaand transfer nog steeds geen vervanger heeft..
Die vervanger is er sinds 8 augustus wel (Marcos López) maar zijn werkvergunning was nog niet rond. Aangezien ik me kan voorstellen dat deze nog een beetje 'moet acclimatiseren' voor hij zijn draai voldoende gevonden heeft, is de relevante kritische vraag veel meer waarom Bangura niet het nummer 1 target was. Misschien bang voor de kritiek dat ze met het bord op schoot scouten? ;-)
Ik vond de positie van de backs tegen Heerenveen onlogisch. Dilrosun, die vaak binnendoor gaat, had betere ondersteuning gehad van RB die steeds buitenom kwam.
Wålemark had aan de linkerkant meer aan de buitenkant kunnen blijven met een LB die meer binnendoor komt, zoals Geertruida van nature speelt.
Juist vind ik ook wat een onzin wat goed is rendeert meteen ze zullen in Peru en Amerika toch niet met een kokosnoot voetballen of wel. Alsof in Nederland het spel is uitgevonden hou op zeg
Bepaalde spelwijzes moet je echt wel aan wennen. Volgens mij speelt Feyenoord bijvoorbeeld veel meer op buitenspel dan ze in MLS gewend. Dat lijkt misschien iets simpels, maar dat zal echt wel wennen zijn voor spelers. Senesi werd volgens mij ook langzaam gebracht, omdat ie niet gewend was om in 1-op-1 te komen (omdat hij misschien gewend was meer voor het doel te blijven hangen)
Juist totale onzin wat jij zegt.

Er is echt wel een significant verschil in de manier waarop er in de Eredivisie normaliter wordt gespeeld door andere teams met druk zetten, tempo, intensiviteit,tempo,etc,etc tov bijvoorbeeld de MLS.

Ook een team tactiek moet je als nieuwe speler aan wennen, niet eens in de context of een speler van een club/competitie van minder niveau komt,maar zelfs als hij van een hoger niveau komt.

Volkomen logisch dus dat Slot zegt dat hij zich eerst nog moet gaan aanpassen.
Heb net nog even naar Largie Ramazani gekeken en deze spelers zowel links als rechtsbuiten spelen. Gaan we hier nog achteraan
Ramazani ging in zomer van 2020 zonder afkoopsom van Man U-23 naar Almeria In die zlefde zomer tikte Frank Arnesen nog 2.2 miljoen euro af voor Antonucci, 1.6 miljoen voor Teixeira en 1.3 miljoen voor Diemers. Na eerder al 4 miljoen te hebben besteed aan Bozenik. Van je fouten kun je leren dat blijkt wel weer.
Dit zei die zaterdag al op persconferentie. Beetje indekken. Beter nog een nieuwe back erbij voor het geval het tegen blijkt te vallen
Hoe lang duurt die werkvergunning? Ging bij Gimenez toch veel sneller?
Volgens mij is Lopez al speelgerechtigd (anders mag ie ook niet meetrainen).
Tja vraag me dan af waarom deze man is gehaald.
Dan had je ook meteen bangura kunnen halen en dan Hartman als back up.
Hoop uiteraard dat die lopez een geweldige speler zal worden.
Gaat geen weken duren jonge gozer die snel nieuwe dingen oppakt zie hem snel terug op het veld
Omdat Feyenoord potentie belangrijker vindt dan of een speler er direct staat. Bovendien is dat bij Bangura ook geen gegeven. Die komt van een ploeg die vijf niveaus lager is dan Feyenoord, net als Lopez.
Juist vind ik ook wat een onzin wat goed is rendeert meteen ze zullen in Peru en Amerika toch niet met een kokosnoot voetballen of wel. Alsof in Nederland het spel is uitgevonden hou op zeg
Wanneer presentatie Paixão en Wellenruether
Paixão een dezer dagen, was afgelopen zaterdag al in De Kuip.
En dan nog werkvergunning en 6 weken wennen aan het ingewikkelde asnvalsspel van slot. Nou dan is het winterstop hou op zeg kan toch niet
Maar waarom krijgt Hartman niet de voorkeur dan op links is ook zijn sterke kant kan ook de loopacties maken en mee verdedigen.

Zeker tegen Heerenveen had hij misschien wel beste optie geweest
@FTM weet jij of feyenoord naast zerrouki en mannsverk nog andere spelers op het oog heeft voor die positie mocht Aursnes vertrekken?
Gaf hij niet zelf in een interview aan dat hij vroeger linksbuiten was?
Als ik zie hoe hij speelt (filmpjes yt) zou me dat dan niet verbazen is een speler die over de hele linkerkant kan domineren

Zie hem graag snel op het veld
@FTM vorige week werd al snel aangegeven dat Paixão zaterdag medisch gekeurd zou worden. Vandaag de keeper medische keuring. Is er al bekend wanneer beide spelers gepresenteerd worden??

Is er echt geen nieuw nieuws omtrent nieuwe spelers?? Hancko er bijvoorbeeld nog steeds niet helemaal. Bullaude is daar al akkoord mee?? Mannsverk Zerrouki Ramazani??
@FTM excuses voor de vragen over Paixão en Wellenruether zie nu dat elders al gemeld was wanneer de presentaties zouden zijn.

Wel nieuwsgierig naar iets wat al weer wat ouder is maar er was ook gekeken naar Tahith Chong van Manchester United.
Die hebben ook een goede start gemaakt trouwens, maar is daar nog over gesproken is hij überhaupt ooit echt in beeld geweest voor deze window? Of wil hij niet weg uit PL? Zou voor hem en Feyenoord een kans zijn met het oog op de Europa League gaan we dadelijk tegen Manchester spelen met Chong in ons team